Tonio Teklić promašio je sporni penal u 28. minuti, ali zabio onaj u sudačkoj nadoknadi

 DAMIR KRAJAC Cropix
SUDAČKA ANALIZA

Lokomotiva je oštećena, penala ipak nije bilo, a Hajduk je cijelo poluvrijeme trebao imati igrača manje!

Dvije dosad sporne situacije u HNL-u razriješila je Komisija nogometnih sudaca HNS-a
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2022. 15:30

Na stranici Hrvatskog nogometnog saveza danas je objavljena sudačka analizu 9. kola i zaostale utakmice 2. kola između Hajduka i Rijeke na Poljudu.

Komisija nogometnih sudaca HNS-a analizirala je dvije situacije, a priopćenje prenosimo u cijelosti."Sudačka analiza 2. i 9. kola SuperSport HNL-a

LOKOMOTIVA - VARAŽDIN

Sudac: Chrysovalantis Theouli. Pomoćni suci: Michael Soteriou i Pavlos Georgiou. VAR sudac: Dimitris Solomou.

28. minuta: Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka suca utakmice. Incident u kojem branič Lokomotive na potpuno dozvoljen način igra loptom, a nakon toga napadač Varaždina zapinje za nogu braniča, ne smatra se prekršajem PNI-e. Uzimajući u razmatranje da u analiziranom incidentu ne postoji niti jedan relevantan element na temelju kojega bi VAR sudac prihvatio objašnjenje suca, KNS HNS-a očekuje obaveznu intervenciju VAR suca i korekciju odluke slijedom jasnog i očitog propusta interpretacije suca utakmice.

HAJDUK - RIJEKA

Sudac: Dario Bel. Pomoćni suci: Goran Pataki i Kruno Šarić. VAR sudac: Ante Čuljak (Zagreb).

45. + 2. minuta: Neispravna procjena suca utakmice u interpretaciji pravila XII. Incident u kojem je igrač Hajduka počinio prekršaj (nedozvoljena upotreba ruke) razmatranjima PNI-e smatra se jasno nesmotrenim i obavezno disciplinski kažnjivim opomenom. Uzimajući u razmatranje da je isti igrač prethodno na utakmici opomenut, nakon ovoga prekršaja trebao je biti isključen iz igre temeljem dobivene druge opomene na istoj utakmici. Ovaj propust ispravne interpretacije pravila vrlo dobro pozicioniranog suca smatra se važnom pogreškom suca utakmice, objavio je HNS.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2022 17:14