Duel Jelenića i Pierre-Gabriela 

 SCREENSHOT Maxsport
ANKETA SN

Pogledajte snimke dvije situacije koje su podijelile Hrvatsku i odlučite sami: Je li Dinamo oštećen?

Jedan dosuđeni, a jedan nedosuđeni kazneni udarac izazvali su prijepore
Piše: SNObjavljeno: 18. veljača 2024. 21:34

Zagrebački Dinamo ostvario je 1:0 pobjedu nad Varaždinom u 23. rundi SuperSport HNL-a. Jedini zgoditak na utakmici postigao je Bruno Petković s bijele točke, no moguće da su Modri zaslužili kazneni udarac i u 54. minuti.

Debitant Ronaël Pierre-Gabriel sjurio se u kazneni prostor Varaždina s desne strane, a u susret mu je dolazio Luka Jelenić. Gostujući stoper srušio je Pierre-Gabriela u svojih 16, Francuz se primio za nogu i neko vrijeme ostao ležati na travnjaku, a sudac Ante Terzić nije se oglasio, kao ni VAR soba.

U drugoj situaciji dosuđen je kazneni udarac za Varaždin nakon što je stoper Dinama Bernauer igrao rukom. No, ako je sam sebe pogodio u ruku, onda sukladno pravilima nogometne igre ne možemo govoriti o kaznenom udarcu. Situacije možete pogledati u priloženom videu.

Utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na Maxsportu.

Naravno, mnogo više polemiziralo bi se o ovom potencijalnim pogreškama da Dinamo nije zaradio sva tri boda. No, u novoj SN anketi pitamo vas što mislite o navedenim situacijama i tko je trebao dobiti penal, a tko ne?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. srpanj 2024 11:36