VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
OGLASILI SE HEROJI POLJUDA

Sahiti o drami protiv Varaždina: ‘Gol ću pamtiti čitav život. A igra? Nisam ja tu da komentiram takve stvari‘

Awaziem: ‘Pogodak smo uvježbali na treningu, znao sam da će me Livaja pronaći ispred gola...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. listopad 2022. 23:02

Novu pobjedu upisali su nogometaši Hajduka u 12. kolu SuperSport HNL-a. Na Poljudu je gostovao Varaždin koji se pokazao kao hit ovogodišnjeg prvenstva, a takav su epitet opravdali i na splitskome stadionu.

Bijeli su došli u vodstvo u 33. minuti spektakularnim škaricama Emira Sahitija. U drugome poluvremenu Varaždinci su zaigrali otvorenije, dominantnije te su takvu bolju igru okrunili pogotkom Frana Brodića u 71. minuti.

VIŠE O SAMO UTAKMICI PROČITAJTE OVDJE.

Kada se činilo da gosti stoje bolje na terenu te da će izvući bod s Poljuda, u neočekivanog se heroja prometnuo nigerijski branič Chidozie Awaziem doslovno u posljednjim sekundama susreta i u takvoj drami postavio konačnih 2:1.

image
JOSKO PONOS Cropix

Svoj je doprinos slavlju Bijelih prokomentirao Sahiti:

"Bili smo fokusirani na utakmicu i mislim da je na kraju pobjeda zaslužena. 33. minuta? A to je za mene baš dobar gol, ali zadovoljniji sam iz razloga što smo pobijedili. Nadam se da ćemo ovako i nastaviti, odnosno da ćemo nastaviti pobjeđivati, a da ću ja i dalje na ovakav način igrati za tako velik klub kao što je Hajduk. Mislim da je to najljepši gol koji sam postigao u karijeri i neću ga nikad zaboraviti. Bilo je dosta teško, iako smo u prvome poluvremenu bili zaista dobri, igrali smo presing i odrađivali baš sve onako kako je trener zamislio. A kako smo započeli drugo poluvrijeme, ne znam ni sam, nisam ja tu da komentiram takve stvari... Bitno je da smo zabili drugi gol te da smo upisali tri boda. Moramo analizirati što ćemo i kako ćemo dalje, a naš trener zaista izvrsno radi takve analize. Ne samo na utakmicama, nego i na treninzima na kojima dajemo svoj maksimum. Na utakmicama pogotovo, na svakom susretu dajemo sve od sebe", zaključio je veznjak Hajduka.

image
JOSKO PONOS Cropix

Oglasio se i drugi junak s Poljuda, strijelac pobjedničkoga gola Chidozie Awaziem:

"Iskreno, osjećam se toliko sretno. U ovome trenutku uopće ne znam kako bih se izrazio. Ispunjava me čudesan osjećaj. Sretan sam i što smo na kraju pobijedili. To je ono što ja želim za Hajduk, samo pobjede. Ja sam tu kako bih svaki put dao sve od sebe. Zbilja sam oduševljen podrškom navijača i skandiranjem s tribina. Zadnje dvije minute bile su toliko intenzivne i napete, bilo je fantastično. Nije bilo lako, no upisali smo nova tri boda. Što se samoga gola tiče, nešto slično uvježbavali smo na treninzima. Kad je Krovinović izveo taj slobodan udarac, znao sam da će tražiti Livaju na drugoj vratnici. Nakon toga vjerovao sam da samo moram biti na pravoj poziciji i da će me Livaja pravovremeno pronaći", otkrio je Nigerijac kako je došlo do gola koji je presudio susret.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 11:44