NIKOLA VILIC Cropix
SPLASNULA EUFORIJA

Snovi Hajduka preko noći su pali u vodu, a jedna bi situacija na Poljudu sada mogla biti posebno zanimljiva

Hajduk kod kuće dočekuje Varaždin u 33. kolu HNL-a
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 05. svibanj 2024. 07:45

Ajde da još odrade ova četiri kola, pa se zaključi nova, ipak turobna sezona Hajduka, devetnaesta po redu, uzastopno bez naslova prvaka uz četiri utješna trofeja, osvojena kupa Hrvatske od 2005. Hajduk dočekuje Varaždin i po svemu "bijeli" su unaprijed inkasirali sva tri boda premda ni ovog puta neće igrati Marko Livaja. Najavljeno je da je krenuo s treningom, pa i da će igrati, ali je Jure Ivanković, privremeni trener Hajduka te informacije negirao.

"Spašavanje"

Varaždinci su ovog proljeća u biti prvi pokazali kako u momčadi Hajduka mnogo toga ne štima, jer su se "bijeli" na gostovanju u baroknom gradu, umjesto najavljene pobjede i osvajanja tri boda spašavali od poraza (izjednačujući gol postigao je Nico Sigur u 66. za 1-1). To je bilo u 24. kolu kada je Rijeka preuzela vodstvo na tablici s 50 bodova ispred Hajduka 49 i Dinama 47 (uz utakmicu manje). Hajduku je sve krenulo nizbrdo premda su u Splitu u okviru četvrtfinala kupa pobijedili Varaždin visokim omjerom, čak s 5-0, što je bila rezultatski najizrazitija pobjeda splitske momčadi ove sezone. Međutim, Hajduk je u nastavku sezone ubrzo ostao bez mogućnosti nadmetanja za trofej. Svi oni veliki snovi gotovo su preko noći pali u vodu.

"Priče iz davnina"

Sav onaj entuzijazam, silna euforija, koja je ove sezone pratila ambicije navijača Hajduka, točnije pumpala nade u trijumf u trci za prvaka, sasvim je splasnula, pa je čak malo koga briga, koji će trener preuzeti "bijele", odnosno hoće li biti pojačanja za novu sezonu. Bit će baš zanimljivo vidjeti koliko će pretplatnika, od njih dvadesetak tisuća, doći u nedjelju na dvoboj domaćina protiv Varaždina. Ucviljeni navijači Hajduka intimno tuguju, a na pojedinim društvenim mrežama, na kojima su ustrajno drukali za "bijele", u posljednje vrijeme objavljuju se sjećanja o epohalnim utakmicama Hajduka. Naravno iz davne prošlosti, uglavnom iz minulog stoljeća, najčešće o podvizima zlatne generacije trenera Tomislava Ivića. Brojni navijači Hajduka su zabrinuti, jer kada se očekivano slavlje nije dogodilo ove sezone, tko zna kada će. Jer, kruta je istina da su Dinamo i Rijeka trenutno sređeniji klubovi. Da, bit će zanimljivo vidjeti koliko će od onih dvadesetak tisuća pretplatnika doći na Poljud.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 07:46