ZELJKO HAJDINJAK Cropix
‘BLITZKRIEG‘ U VARAŽDINU

Trener Gorice nakon debija iz snova: ‘Ovi dečki nisu zaboravili igrati, pa pobjeđivali su Dinamo, Hajduk i Rijeku‘

Vidović: ‘Svaka momčad padne u krizu, a ta kriza je kod nas možda najduže trajala‘
Piše: Mario DjakObjavljeno: 30. ožujak 2024. 17:34

U prvom subotnjem susretu 28. kola HNL-a uvjerljivu su gostujuću pobjedu upisali nogometaši Gorice, slavili su kod Varaždina s 4:2.

Bila je ovo prva službena utakmica novog trenera Gorice Rajka Vidovića te je odveo Velikogoričane tek do druge prvenstvene pobjede u nastavku sezone.

Trener NK Varaždina Nikola Šafarić nije skrivao razočarenje nakon utakmice – smatra kako ih je HNK Gorica pobijedila u “blitzkriegu”.

- Ušli smo u utakmicu s puno grešaka, a Gorica je iskoristila naše poklone. Imali su "blitzkriegove" - dva su puta u dvije minute postigli golove. Jednostavno, kada nemaš svoj dan, rezultat ispadne takav kakav je – uvodno je rekao Šafarić.

image

Nikola Šafarić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Upravo na to se dalje nadovezao Šafarić, jer su igrači griješili na čistim dodavanjima što je dovelo do dodatne nervoze u momčadi.

- Nakon nekoliko grešaka, uđe neka nervoza. Danas nismo bili na nivou kakvom smo željeli biti i bili smo kažnjeni – objasnio je varaždinski trener.

S druge strane, debi Rajka Vidovića na klupi HNK Gorice je bio fantastičan, a istaknuo je kako je jako zadovoljan rezultatom.

- Imali smo negativnu seriju rezultata, a danas je bilo jako bitno potvrditi bod iz Istre. Znali smo da nas čeka izuzetno teška utakmica protiv izuzetno dobrog Varaždina. Ušli smo u utakmicu fantastično, a Varaždin nije bio na razini prijašnjih utakmica – rekao je Vidović.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Objasnio je Vidović kako nije previše razmišljao što i kako s ekipom.

- Ova momčad ima sve što je imala i prije. Ali svaka momčad padne u krizu, a ta kriza je kod nas možda najduže trajala. Kad sam dobio poziv Gorice, vjerovao sam u te dečke, oni nisu zaboravili igrati nogomet. To je momčad koja je pobjeđivala i Dinamo i Hajduk i Rijeku. Malo su izgubili vjeru, vidjelo se i danas da nisu bili najsigurniji, a moj zadatak je bio stabilizirati momčad i vratiti im vjeru – zaključio je Vidović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. ožujak 2024 17:34