Mario Kovačević i Roy Ferenčina 

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
STRESAN POSAO

Trener pobijedio bitku s rakom, čeka se velika odluka: ‘Nećemo riskirati, ne želim da mu se nešto dogodi‘

Predsjednik Varaždina otkrio je kakvi su planovi za povratak Marija Kovačevića
Piše: Mario DjakObjavljeno: 11. travanj 2024. 13:42

Nad nogometnim prvoligašem iz Varaždina visi pitanje povratka Marija Kovačevića na trenersku klupu nakon što se uspješno oporavlja od zloćudne bolesti.

Dok se trenutni vršitelj dužnosti trenera, Nikola Šafarić, priprema za nastavak sezone, klupska uprava razmatra moguće scenarije za budućnost. Na ovu temu razgovarali smo s predsjednikom kluba i sportskim direktorom, koji su podijelili svoje stavove i planove uoči završetka sezone.

Predsjednik nogometnog kluba Varaždin, Dražen Vitez, otkrio je da još nema konačne odluke o povratku Marija Kovačevića na trenersku klupu, ističući važnost savjetovanja s liječnicima i medicinskom strukom. Ono što znamo jest to da će vršitelj dužnosti trenera Nikola Šafarić do ljeta nastaviti voditi momčad, a potom će ljeto možda donijeti promjene, a možda i nastavak suradnje.

image

Dražen Vitez

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

- Osobno sam stava da Nikola Šafarić završi aktualnu sezonu te da ništa ne riskiramo sa zdravljem Marija Kovačevića. Znamo svi da je on (Kovačević, op.a.) veliki sportaš, da bi se on odmah vratio, ali ipak mislim da je još prerano za to nakon tako teškog operativnog zahvata i dijagnoze koja je bila. Treba mu još jedno vrijeme da se oporavi. Trenerski posao je težak i stresan i ne bih volio da se nešto dogodi Mariju, tako da ćemo biti puno pametniji na završetku sezone kad ćemo opet s njim obaviti razgovor i vidjeti kakvog je on zdravstvenog stanja - rekao je predsjednik kluba.

Dakle, konačna odluka još nije donesena, osim dogovora između Kovačevića i Viteza o razgovoru na ljeto. Nedavno je Kovačević najavio svoj povratak na trenersku klupu na ljeto, bez obzira hoće li to biti u Varaždinu ili drugdje. Iako je izrazio spremnost za povratak “već sutra”, svjestan je da ga čeka i dalje žestoka borba, a trenerski posao donosi svoje izazove.

image

Mario Kovačević

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

- Teško je meni reći može li on podnijeti taj stres jer nije to bila neka bezazlena situacija, ipak je to bio karcinom. Ali, svi smo se uključili, pomogli Mariju da vrlo brzo riješi dijagnostiku i operaciju, pa mu sad sigurno treba jedan period da se vrati na dobro psihofizičko stanje. Prošli tjedan smo otvoreno popričali i zajedno zaključili da ne treba žuriti, prerano dolaziti, budući da prvenstveno moramo razmišljati o njegovom zdravlju - zaključio je Vitez.

Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina, do ljeta pred sobom ima zacrtan zadatak i cilj, a što će biti potom trenutno nije u njegovom fokusu.

- Ja o tome ne razmišljam, imamo još osam utakmica za odigrati i to nam je najbitnije, a sve ostalo nam je u drugom planu. Posvetit ću se ekipi maksimalno, a što će biti na ljeto, vidjet ćemo - kratko je poručio sportski direktor i trener Šafarić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 09:10