ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Varaždin ponovno pobijedio bez primljenog pogotka, Šafarić kombinirao i dobio udarnu momčad

Varaždinci su od početka pokazali odlučnost, kako u napadu tako i u obrani
Piše: Mario DjakObjavljeno: 13. srpanj 2024. 16:44

VARAŽDIN - ARGES 1:0 (Mitrovski 61. - 11 m)

VARAŽDIN (4-2-3-1): Zelenika (Silić) - Maglica (Tepšić), Ba (Škaričić), Nekić (Mladenovski), Boršić (Orji) - Lusavec (Šegović), Marina (Težak) - Mitrovski (Jovanov), Belcar (Mamić), Šego (Nevers) - Dabro (Poldrugač). Trener: Nikola Šafarić.

ARGES (4-2-3-1): Oncescu - Tofan, Tudose, Orozco, Briceag - Doukoure, Nortey - Petrescu (Dinoci), Dima (Serban), Pirvu - Moldoveanu (Buhacianu). Trener: Nicolae Dica.

ROGLA Trening-igralište. Gledatelja 20.


Varaždin je u sklopu priprema za novu sezonu na slovenskoj Rogli ostvario vrijednu pobjedu protiv rumunjskog Argesa i slavio rezultatom 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Dimitar Mitrovski.

Pripreme u Rogli traju već nekoliko dana, a Varaždinci maksimalno koriste svaki trenutak kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću sezonu. Sama utakmica protiv Argesa bila je izuzetno napeta i fizički zahtjevna. Varaždinci su od početka pokazali odlučnost, kako u napadu tako i u obrani.

Odlučujući pogodak pao je iz kaznenog udarca u 61. minuti kojeg je izborio varaždinski napadač Marko Dabro. Dimitar Mitrovski preuzeo je odgovornost i uspio svladati golmana te poslati loptu u mrežu, donijevši Varaždinu vodstvo koje su uspješno održali do kraja utakmice.

Šafarić je tijekom utakmice rotirao igrače, isprobavajući različite postave u prvom i drugom poluvremenu, ali držeći se formacije 4-2-3-1. Sve do 65. minute Šafarić je držao momčad koja bi mogla biti i udarna postava varaždinske momčadi u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi. Sve u svemu, cilj je ostvaren - nova pobjeda Varaždinaca bez primljenog pogotka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. rujan 2024 01:32