Nikola Safarić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
U DVOSTRUKOJ ULOZI

Velika pobjeda nogometne ikone Varteksa i Varaždina: Može li sjajni preokret postati i prekretnica cijele sezone?

Slavlje u prvoj utakmici pod vodstvom Šafarića predstavlja pravi pozitivan šok za igrače Varaždina
Piše: M. DjakObjavljeno: 07. prosinac 2023. 19:50

Nakon 13 godina suše u Hrvatskom nogometnom kupu, u kojem nisu mogli prijeći stepenicu osmine finala, te nakon više od dva mjeseca bez pobjede u službenim utakmicama, NK Varaždin je konačno prekinuo oba niza pod vodstvom svog novog, privremenog trenera, Nikole Šafarića.

U svojoj prvoj utakmici na klupi varaždinske momčadi Šafarić je postigao veliki uspjeh, okrenuvši rezultat u svoju korist donio je momčadi ne samo tri boda, već i micanje psihološkog terena, koje je bilo itekako opterećujuće.

Promjena trenera često donosi novi impuls i svježinu u ekipu, a pobjeda u prvoj utakmici pod vodstvom Šafarića predstavlja pravi pozitivan šok za igrače Varaždina.

Iako se igra možda nije značajno promijenila, navijači Varaždina imaju razloga za zadovoljstvo jer je momčad pokazala iznimnu mentalnu snagu. Trener Šafarić istaknuo je veliki izazov s kojim se suočila njegova momčad, koja je povela, a nakon toga prosula vodstvo i gubila 1:2, ali je svejedno uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist. Upravo ovakva utakmica i ovakva pobjeda mogu biti prekretnica sezone...

Posebno ohrabrujuća vijest je povratak najboljeg strijelca Frana Brodića. Trener Šafarić najavio je kako će nakon razgovora s napadačem odlučiti koliko će Brodić igrati u sljedećoj utakmici, budući da se tek vratio nakon ozljede. Ipak, njegov povratak čini momčad Varaždina znatno opasnijom i boljom, što predstavlja veliki plus za varaždinsku momčad u ovim posljednjim utakmicama jesenskog dijela prvenstva.

Naglasak za prvu Šafarićevu utakmicu je stavljen na mentalnu i psihološku pripremu igrača, a sada je na njima da poboljšaju svoje izvedbe na terenu. Svjestan je toga i Šafarić, koji je odmah nakon utakmice poručio kako je još puno posla pred njima, ali da su na pravom putu.

Šafarić kao trener, ali i sportski direktor kluba, sada ima dvostruku ulogu. Na raspolaganju mu je prilika da pažljivo analizira momčad i identificira eventualne nedostatke ili potrebe. Uzimajući u obzir ulogu sportskog direktora, Šafarić će sigurno iskoristiti ovu priliku da na treninzima vidi što nedostaje momčadi Varaždina kako bi ojačao klub tijekom nadolazećeg zimskog prijelaznog roka.

Uz to, treba napomenuti da je prije nego što je preuzeo ulogu sportskog direktora Šafarić vodio mlađe selekcije NK Varaždin. Svojim poznavanjem mladih igrača ima potencijal lagano ih uvoditi u prvoligaški nogomet, čime bi dodatno ojačao momčad. Njegovo razumijevanje “igre” na različitim razinama, od upravljanja transferima, poznavanja mladih igrača, pa sve do velikog i bogatog nogometnog iskustva, predstavlja ključnu prednost za nove uspjehe kluba iz baroknog grada.

Linker
27. srpanj 2024 03:07