DAMIR KRAJAC Cropix
POGLEDAJTE POGOTKE

VIDEO: Gotovo je! Gorica deklasirala Varaždin i ostala u HNL-u, pao jedan od najljepših golova sezone

U utakmici sa sedam pogodaka dobili smo odgovor na pitanje tko će ispasti iz društva prvoligaša
Piše: Toni RoićObjavljeno: 20. svibanj 2023. 19:52

GORICA - VARAŽDIN 5:2 (Ndockyt 2‘, Suk 22‘, Fruk 73‘, 86‘, Steenvoorden 83‘/Kolarić 34‘, Težak 89‘)

VELIKA GORICA Gradski stadion. Gledatelja 2.800. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Sanja Rođak-karšić, Kečkiš. Četvrti sudac: Dadić. VAR: Jović. AVAR: Marić. Delegat: Kolesarić.

GORICA: Radošević - Tomečak, Steenvoorden, Bralić, Štiglec (od 74. Krizmanić) - Raspopović, Pršir - Ndockyt (od 51. Majstorović), Suk (od 64. Fućak), Mitrović (od 64. Fruk) - Vujnović (od 75. Vojtko). Trener: Željko Sopić

VARAŽDIN: Zelenika - Stanić, Jelenić (od 46. Škaričić), Pellumbi, Urata (od 82. Težak) - Elezi, Pilj (od 82. Pereira) - Teklić, Brodić, M. Kolarić (od 70. Belcar) - Domjanić (od 75. Ocvirek). Trener: Mario Kovačević

Žuti kartoni: Škaričić (58 - povlačenje suparnika), Suk (62 - preoštar start)

Svjetla u Turopolju gorjet će do jutra jer Velika Gorica i dalje ima nogometnog prvoligaša. Pobjedom 5:2 protiv Varaždina osigurala je Gorica deveto mjesto i u posljednjem kolu na Maksimir će kod Dinama ići samo na ugodan izlet. Željko Sopić, Željko Sopić, orilo se s tribina pri kraju utakmice kao zahvala treneru, koji je napravio nezabilježen pothvat i ostavio Goricu u HNL-u nakon što je uoči utakmice 23. kola s Lokomotivom imala čak 11 bodova zaostatka za Šibenikom. Poslije rapsodije protiv Varaždina ima pet bodova više.

>>> GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Nakon poraza Šibenika od Osijeka, postalo je jasno da Gorici za ostanak u ligi treba samo bod u posljednje dvije utakmice, ali odlučni su bili Turopoljci sve riješiti u dvoboju protiv Varaždina. Iako su gosti imali europska nadanja da s dvije pobjede do kraja mogu dohvatiti barem četvrto mjesto, njihova nadanja počela su kopniti već u 2. minuti. U prvoj ozbiljnoj akciji Josip Mitrović je povukao kontru i na desnoj strani uposlio Merveilea Ndockyta, koji se sjurio do šesnaesterca i onda mirno loptu poslao u mrežu gostiju.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Bio je to drugi pogodak kongoanskog krilnog napadača u ovom prvenstvu, a prvog je zabio u onoj veličanstvenoj, mnogi će reći i presudnoj pobjedi 4:0 u Šibeniku od 14. travnja. Početak za domaće nije mogao biti bolji, dok je Varaždincima trebalo dosta vremena dok dođu k sebi. Dok još nisu, snašla ih je nova neugodnost u 22. minuti. Ndockyt se svojski potrudio da vrati Mitroviću za njegovu asistenciju, dao mu je loptu na udarac s nekoliko metara, ali ispriječio se vratar Zelenika, ali samo da odbije loptu na nogu Joeyu Suku, koji nije propustio pogoditi za 2:0. Iskupio se Nizozemac time za onaj promašeni jedanaesterac protiv Varaždina u debiju Željka Sopića na klupi 18. siječnja, kada mu je u 90. minuti udarac s bijele točke obranio sadašnji suigrač Božidar Radošević.

Imao je Radošević veliki motiv da bude među najboljima u ovoj utakmici, ali u 34. minuti ipak je morao vaditi loptu iz mreže. Marin Pilj, asistent Itsuki Urata i strijelac Matija Kolarić odlično su izigrali zadnju liniju domaćih i gosti su smanjili zaostatak. Nekoliko minuta kasnije opet ih je mogao rastužiti Jurica Pršir, ali njegov udarac iz blizine nije bio dovoljno precizan, dok je Pilj na izmaku prvog dijela odapeo iz daljine, ali Radošević se nije dao iznenaditi.

Imala je Gorica nakon prvih 45 minuta ono što joj treba, ali nije Varaždin želio pasti bez ispaljenog metka. Zagospodarili su terenom gosti u nastavku dvoboja, kombinirali i tražili pukotine u obrani Turopoljaca, ali nije to bi tako jednostavan zadatak. Nekoliko pokušaja udarca otišlo je pokraj okvira ili završilo u naručju domaćeg čuvara mreže, a onda je Gorica u 73. minuti dočekala svoj trenutak odluke. S desne strane je ubacio Valentino Majstorović, a Toni Fruk sjajnim volej udarcem loptu poslao u mrežu za 3:1. Šesti pogodak Fruka u ovom prvenstvu, prvo mjesto na klupskoj ljestvici strijelaca. Još Steenvoorden, pa još jednom Fruk za petardu u mreži Varaždina i oduševljenje navijača Gorice na tribinama. I sljedeće sezone opet će biti na istom mjestu protiv ostalih najboljih hrvatskih klubova i uz nadu da to neće biti borba za ostanak, već za nešto mnogo više...


PRIJENOS UŽIVO:

90.+2 - Kraj! Gorica ostaje u najvišem rangu hrvatskog nogometa nakon što su s 5:2 pobijedili Varaždin.

89. - GOOOL! Varaždin smanjuje vodstvo Gorice. Glavom zabija Težak.

86. - GOOOL! Fruk zabija svoj drugi gol na utakmici za visokih 5:1. Varaždin je potopljen, a Gorica ostaje u ligi.

86. - Probao je Elezi, ali brani Radošević.

83. - GOOOL! Gorica ostaje u SuperSport HNL-u. Steenvoorden zabija za 4:1.

82. - Dvostruka izmjena kod Varaždina. Izašli su Pilj i Urata, a ušli Pereira i Težak.

81. Žuti karton dobio je Pilj (Varaždin).

75. - Dvostruka izmjena kod Gorice. Iz igre su izašli Štiglec i Vujnović, a u igri su Krizmanić i Vojtko.

74. - Izašao je Domjanić, ušao je Ocvirek (Varaždin).

73. - GOOOL! Fruk zabija golčinu za 3:1. Fruk je ubačenu loptu koju mu je poslao Majstorović odmah opalio po golu i pogodio suprotni kut.

69. - Izmjena kod Varaždina. Kolarić izlazi, ulazi Belcar.

65. - Urata je uposlio Kolarića koji puca u bliži kut, ali brani Radošević.

64. - Dvostruka izmjena kod Gorice. Izašli su Suk i Mitrović, u igri su Fućak i Fruk.

63. - Žuti karton dobio je Suk (Gorica).

62. - Urata je sada ubacio, ali opasnost je otklonila obrana Gorice.

58. - Žuti karton dobio je Škaričić (Varaždin).

51. - Izlazi Ndockyt, u igri je Majstorović (Gorica).

47. - Teklić puca iz slobodnjaka, ali visoko preko gola.

46. - U svlačionici je ostao Jelenić, a u igri je Škaričić (Varaždin).

46. - Počeo je drugi dio.

45.+1 - Kraj prvog dijela! Gorica vodi 2:1.

45. - Pucao je sada dobro Pilj, ali brani Radošević.

41. - Pršir puca, ali lopta odlazi pokraj vratnice.

34. - GOOOL! Varaždin smanjuje vodstvo. Nakoj lijepe akcije gostiju zabija Kolarić.

27. - Opet prijeti Gorica, ali lopta odlazi samo u korner iz kojeg nije bilo značajnije prilike.

22. - GOOOL! Suk zabija za 2:0 Gorice. Probio je bok Ndockyt, ubacio za Mitrovića čiji pokušaj brani Zelenika, a na odbijenu loptu natrčava Suk koji zabija vrijedan gol za domaćina.

21. - Varaždin je probao iz kornera, ali Radošević lovi loptu u ruke.

15. - Susret je ušao u mirnije vode.

10. - Gledamo zanimljiv dvoboj u Turopolju. Igra se brzo i obje ekipe pokušavaju doći do novog pogotka.

2. - GOOOL! Ndockyt zabija za rano vodstvo Gorice. Mitrović ga je sjajno pronašao, napadač Gorice se sjurio u šesnaesterac i pogodio suprotni kut.

1. - Počela je utakmica u Velikoj Gorici.

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj. Kod Gorice od prve minute kreću Suk i Vujnović umjesto najavljivanih Fruka i Fućka. Oni će u susret krenuti s klupe za pričuve.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 09:57