DAMIR KRAJAC Cropix
KOPRIVNIČANIMA SUSJEDSKI DERBI

VIDEO: Pogledajte golčinu kojom je Slaven Belupo srušio Varaždin i ponovno izbio ispred Hajduka

Nogometaši Slaven Belupa pobijedili su Varaždin 1:0 u prvoj utakmici 10. kola HNL-a
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. rujan 2022. 20:53

SLAVEN BELUPO - VARAŽDIN 1:0 (Crnac 37‘)

SLAVEN BELUPO (3-4-2-1): Marković – Tepšić, Božić, Christopoulos – Kvržić, Mudražija (od 81. Bašić), Marina (od 81. Kocijan), Martinaga – Crnac (od 70. Fanimo), Hoxha (od 86. Žuljević) – Branšteter (od 70. Krstanović).

Trener: Zoran Zekić.

VARAŽDIN (4-1-4-1): Zelenika – J. Stanić, Jelenić, Pellumbi (od 74. Pilj), Urata (od 46. Brekalo, od 81. Puclin) – M. Stanić – Kolarić, Teklić, Elezi (od 74. Ćubelić), Herrera (od 58. Perić) – Brodić.

Trener: Mario Kovačević.


Kišovito i prohladno vrijeme nije spriječilo ljubitelje nogometa da uživo pogledaju derbi sjevernih susjeda. Skupio se na Apašu velik broj Varaždinaca, čulo ih se na trenutke, ali isto tako i domaće. Stvorena je tako lijepa nogometna atmosfera.

Varaždin je priželjkivao revanš za poraz na domaćoj premijeri, navijači još pamte i ispadanje iz lige u pretprošlom prvenstvu baš nakon poraza u Koprivnici, ali nije momčad Marija Kovačevića uspjela ostvariti i četvrto slavlje u nizu. Farmaceuti su se nakon dva visoka poraza vratili pobjedničkim navikama, a barem privremeno preuzeli su ponovno i drugu poziciju.

Golčinu Crnca za 1:0 Slaven Belupa pogledajte OVDJE.

Zoran Zekić je učvrstio obranu uvođenjem trećeg stopera Christopoulosa, Martinaga je krenuo kao lijevi krilni bek, a napad je opet predvodio Branšteter. Pustio je Slavenov trener Kovačevićevu momčad da izađe visoko, tek povremeno igrali su domaći visoki presing.

Gosti su istrčali u najavljenom sastavu s Brodićem kao najisturenijim, a prvu priliku imali su u 8. minuti kad je Christopoulos izgubio loptu, a Teklić iz daljine tukao pokraj gola.

Servirali su Varaždinci sjajan poklon-bon svom domaćinu u 14. minuti, Jelenić je htio vratiti loptu Zeleniki, a Crnac je skoro to kaznio. Teklić u 22. minuti šalje loptu daleko od gola, na drugoj strani uzvraća Hoxha. Dobro je Christopoulos povukao kontru u 24. minuti, a malo mu je nedostajalo da je i realizira, no ostao je kratak na ubačaj Kvržića.

Nisu gosti uspijevali probiti čvrst domaći blok. U 29. minuti Brodić je kombinirao s Herrerom pa tukao s 15 metara, ali nije pogodio okvir. Kolarić malo potom gađa u blok, pa je Brodić još jednom bio neprecizan.

Strpljivo su Farmaceuti čekali svoju priliku iz kontranapada. Hoxha je u 37. minuti poput brzog vlaka prenio loptu pred kazneni prostor gostiju i pronašao Antu Crnca koji je demonstrirao odličan udarac ljevicom. Bio je to treći prvenstveni pogodak novopečenog U-19 reprezentativca Hrvatske.

Sjajnu priliku za brzi povratak ispustili su gostujući nogometaši u 43. minuti. Elezi je potpuno sam tukao glavom, ali je Marković odlično obranio.

U nastavku je prvi zaprijetio Mudražija u 56. minuti, ali je tukao pored gola. Kovačević je uveo Perića umjesto Herrere, a u 65. minuti još jednom je Brodić bio neprecizan iz obećavajuće pozicije. Hoxha se u dvije minute kasnije nije najbolje snašao nakon dobrog ubačaja Martinage.

I dalje su gosti imali veći posjed lopte, no nisu uspijevali stvoriti opasnije situacije pred Markovićevim vratima. Domaćin je iskontrolirao utakmicu i na kraju pragmatično, ali zasluženo osvojio nova tri boda protiv sjevernog rivala.

Trener Slavena Belupa Zoran Zekić bio je zadovoljan nakon pete prvenstvene pobjede, a druge protiv Varaždina.

- Moram reći da je teren bio iznimno težak, da je utakmica bila jako teška, a mislim da smo ipak na kraju zasluženo pobijedili, da smo bili bolji za taj gol. Prvo poluvrijeme bilo je dosta otvoreno s obje strane, bio bi puno bolji dojam da smo tri puta zatvorili prvu vratnicu. OK, zabili smo jedan lijepi gol preko Crnca. No, nije bila ideja da se ovoliko povučeno, da nemamo točan taj prvi pas i da ne sačuvamo loptu gore, ali ima i takvih utakmica – rekao je Zekić.

Njegova je momčad rutinski privela susret kraju, limitirala je suparnika na svega jednu opasnu priliku (Elezi), no ni sama u nastavku nije previše pokazala prema naprijed.

- Vjerujte mi da ne volim igrati previše zatvoreno, ali tako je kako je. Borit ćemo se i dalje na taj način, kad smo igrali drugačije nije bilo dobro. Čestitao bih momčadi Varaždina i svojim dečkima te svim ljudima u klubu na ovih 10 kola. Do prije dva mjeseca bili smo glavni kandidati za ispadanje, sad smo i jedni i drugi ostvarili dobre rezultate. Nadam se da će moji dečki tako nastaviti, bit će još dosta teških utakmica – dodao je strateg Farmaceuta.

Mario Kovačević nije mogao biti zadovoljan minimalnim porazom u Koprivnici.

- Očigledno nam Slaven Belupo ne leži. Željeli smo im uzvratiti na sportski način za poraz na startu, ali znali smo da su kvalitetna i dobra ekipa, osobito doma. Mislim da je prvo poluvrijeme bilo čak solidno, imali smo šanse i mi i oni. Oni su stali zatvorenije, znali smo da nas se boje, a mi smo htjeli kroz igru doći do pogotka. Nažalost, nismo bili precizni, i baš iz jedne takve akcije gdje smo pogriješili na 20 metara oni su napravili brzu akciju i postigli lijepi pogodak. Nakon toga je sve bilo puno teže, Slaven se zatvorio u nastavku i kao iskusna ekipa sačuvao rezultat. Mi smo imali premalo situacija da bi uspjeli izjednačiti, čestitam Slavenu na pobjedi – rekao je Kovačević.


PRIJENOS UŽIVO

90+5‘ - Završila je utakmica u Koprivnici. Slaven Belupo je pobijedio Varaždin s 1:0 i ponovno, makar nakratko, izbio na drugo mjesto ispred Hajduka. Varaždinova pobjednička serija zaustavljena je na brojci 3.

90‘ - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

83‘ - Igra se sama završnica utakmice, Varaždincima curi vrijeme za eventualni povratak.

76‘ - Varaždin ima više loptu u svom posjedu, ali malo to znači gostima jer zasad njihovi napadi ne donose ploda.

73‘ - Pokušaj Kolarića koji se činio više kao ubacivanje nego udarac. Marković nije imao potrebe za reakcijom.

65‘ - Pokušava Varaždin visokim pritiskom rano oduzeti loptu domaćinima. Sada je u tome uspio, došao u izgledu priliku preko Brodića, ali njegov udarac nije bio precizan i odlazi pokraj gola.

58‘ - Slaven Belupo čuva prednost koju je stekao golom Crnca, ali Varaždin napada i pokušava doći do izjednačenja.

46‘ - Krenulo je drugo poluvrijeme.

45+1‘ - Završilo je prvo poluvrijeme.

image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix

43‘ - Sjajna akcija Varaždina i udarac Elezija glavom. Pucao je Elezi glavom, ali ravno posred gola, a Marković je to lijepo obranio nogama. Velika šteta za Varaždince koji su se mogli ekspresno vratiti u egal.

37‘ - GOL! Crnac je zabio svoj treći gol u sezoni. Opalio je sa 17, 18 metara i pogodio precizno malu mrežicu nemoćnog Zelenike. Asistirao mu je Hoxha. Zanimljivo je kako je Slaven Belupo zabio iz prvog udarca u okvir suparničkog gola.

Golčinu Crnca za 1:0 Slaven Belupa pogledajte OVDJE.

35‘ - U ovim trenucima Slaven Belupo pritišće obranu Varaždina. S lijeve strane ubacio je Martinaga, lopta je išla u peterac, ali Branšteter je malo zakasnio.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

29‘ - Opasan pokušaj gostujućeg kapetana Kolarića, ali lopta odlazi tik pokraj vratnice.

26‘ - I novi pokušaj Teklića prema golu Slaven Belupa, ovoga puta iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi visoko preko gola.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

22‘ - Drugi pokušaj Varaždina prema vratina Slaven Belupa. Opet je pokušao Teklić, ali Marković nije imao potrebe za reakcijom.

14‘ - Kakva prilika za Slaven Belupo. Crnac na sreću gostiju nije uspio presjeći jedno neoprezno dodavanje prema vrataru Zeleniki. Da je, poslao bi loptu u praznu mrežu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

9‘ - U prvih devet minuta utakmice požutjela su dva igrača Varaždina, Urata i Jozo Stanić.

8‘ - Prva prava prilika na utakmici i to za Varaždin. Pucao je Teklić nakon munjevite kontre Stanića, ali lopta odlazi pokraj gola.

7‘ - U tijeku je početno ispitivanje snaga. Igra se na teškom, skliskom terenu s obzirom da u Koprivnici dva posljednja dana pada kiša.

1‘ - Započela je utakmica u Koprivnici.

18.00 - Poznati su sastavi za okršaj Slaven Belupa i Varaždina u Koprivnici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 03:47