IVAN PERIC Cropix
TEŽAK UDARAC

VIDEO: Pogledajte kako je Osijek šokiran usred Opus Arene! Zekić poludio i već nakon pola sata promijenio dvojicu

Varaždin je golom Belcara slavio na gostovanju kod Osijeka u 27. kolu SuperSport HNL-a
Piše: Gradimir Đukarić, SNObjavljeno: 15. ožujak 2024. 18:53

OSIJEK - VARAŽDIN 0:1 (Belcar 12.)

Opus Arena. gledatelja: 4.450

sudac: Mateo Erceg (Pristeg) 6, pomoćnici: Radić i Bučar, 4. sudac: Titlić, VAR: Strukan, AVAR: Zobenica, delegat: Juretić, kontrolor: Šimčić

OSIJEK: Malenica 6 - Omerović 6, Duarte 6, Bralić 6 (od 60. Almasi), Jurišić 5,5 - Cokaj 5 (od 33. Prekodravac 5,5), Nejašmić 6 - Bukvić 5,5🟨 (od 83. Živković🟨), Pušić 6🟨, Jugović 5,5 (od 33. Matković 6🟨) - Mierez 6🟨, trener: Zoran Zekić 5

VARAŽDIN: Zelenika 6 - Vukčević 6,5 (od 86. Škaričić), Jelenić 7🟨, Ba 7, Boršić 6,5 - Belcar 7⚽, Postonjski 6,5, Lusavec 6 (od 75. Marina -) - Mitrovski 6 (od 63. Nekić -), Dabro 5,5 (od 75. Domjanić -), Šego 6 (od 86. Drožđek -🟨), trener: Nikola Šafarić 6,5

Igrač utakmice: Leon Belcar

GOL BELCARA POGLEDAJTE OVDJE.


Varaždin je postao crna mačka po Osijek. Peti put zaredom napustili su Slavoniju neporaženi. Dva puta Bjelica, onda Poms pa Tomas nisu ih uspjeli, a taj niz s porazom nastavio je Zekić.

Dobar dio od 4.450 gledatelja nije dočekao kraj utakmice na Opus Areni, dok su Varaždinci na terenu slavili Osječani su pognutih glava suočeni s nezadovoljstvom tribina tražili uzroke drugog uzastopnog prvenstvenog poraza. Jedini kojeg su ovacijama ispratili s terena i tako ga odvojili od drugih bio je Ramon Mierez. Varaždin nije odigrao veliku utakmicu, defenzivno doduše sjajno jer domaćinima nisu dali skoro pa ništa, ali i to je bilo dovoljno za drugu pobjedu u Osijeku u posljednja tri gostovanja.

image
IVAN PERIC Cropix

Osijek je utakmicu otvorio sjajnom šansom koja je više bila splet okolnosti, u 2 minuti Pušić je već lobovao Zeleniku iako je nejasno je li htio pucati ili ubaciti, a loptu je s gol crte požrtvovnom intervencijom izbacio Ba. Bio je to tek bljesak, posljednje uzbuđenje pred gostujućim vratima, a nije dugo trebalo da se Bijelo-plavi nađu u velikim problemima. Gosti su zabili 12., a gol je priznat nakon trominutne VAR provjere. Trojica igrača Varaždina bila su, naime, u trenutku kada je Boršić ubacio u kazneni prostor iza Osijekove posljednje linije, ali ne i Belcar koji je zatresao mrežu. Bio je to, pokazat će se kasnije, gol odluke. Taj pogodak kao da je šokirao Osječane, a malo je nedostajalo da i posve potonu. Samo dvije minute nakon vodećeg gola Lusavec se našao u situaciji jedan na jedan s Malenicom, ali je lošim primanjem lopte upropastio potencijalno sjajnu šansu. U tom trenutku s tribina Opus Arene krenuli su zvižduci upućeni domaćoj momčadi, teška atmosfera oko Opus Arene nakon četiri utakmice bez pobjede postala je još teža. Rezultatska rupa u kojoj se Bijelo-plavi nalaze neko vrijeme postala je još dublja. Ciklički, s vremena na vrijeme, ti zvižduci su se ponavljali. Tražio je Osijek način da se vrati u utakmicu, pritisnuo goste u njihov kazneni prostora iako bez igre koja bi dala razlog za optimizam, ali svi pokušaji su se odbijali o zadnji red Varaždinaca. Gosti su prepustili posjed i svoju priliku čekali iz kontranapada gdje su brzom tranzicijom unosili nemir u osječke redove.

image
IVAN PERIC Cropix

Zekić je morao reagirati brzo, pokrenuti svoju statičnu i uspavanu momčad koja je izgledala kao da nije ni došla na utakmicu. Nije imao vremena čekati poluvrijeme, priznao je svoju grešku i već u 33. minuti napravio čak dvije zamijene. Umjesto Cokaja i Jugovića ušli su "klinci" Matković i Prekodravac. Pa svejedno, ni to nije donijelo promjenu u igri njegove momčadi, šanse su i dalje bile one Varaždinaca, poput pokušaja Belcara s dvadesetak metara. Osijek je potrošio poluvrijeme, a za svoju slabu predstavu, jedno od najslabijih 45 minuta otkako su preselili na Opus Arenu, Bijelo-plavi su zvižducima ispraćeni s terena na poluvrijeme.

Življe su domaćini ušli u nastavak, ali i dalje su se mučili sa stvaranjem prijetnji po Zeleniku. Posljednjih pola sata Zekić je odlučio ići na sve ili ništa, izvadio je braniča Bralića iz igre, ubacio napadača Almasija i u posljednju liniju povukao Nejašmića. U tim je trenucima Osijek imao trojicu napadača na terenu. Ali i dalje je nedostajalo centaršuta kojim bi ih njihovi suigrači "hranili". Konačno, u 67. uslijedila je dobra akcija, nakon ubačaja Pušića otpucao je Almasi, a Varaždin je spasila vratnica. Izjednačenje je s obzirom na pritisak "visjelo u zraku", no Bijelo-plavi nisu uspjeli pronaći rupu u obrani gostiju. S druge strane Varaždin nije odigrao ništa prema gore u nastavku. Nisu čak imali ni pokušaj udarca prema Malenici koji je čitavo poluvrijeme maltene bio bez intervencije.

90.+4 KRAJ UTAKMICE! Varaždin je golom Belcara u 12. minuti šokirao Osijek i uzeo vrijedna tri boda.

90.+3 Žuti karton dobio je Mierez (Osijek).

90.+2. Osijek je sada još jednom zaprijetio, ali nije uspio zabiti.

90.+1🟨 Drožđek (Varaždin) je dobio žuti karton.

89. Opet se ponovila gotovo ista situacija. Drožđek je pobjegao obrani Osijeka i sjurio se prema golu, ali ovaj put ga je u zadnji tren zaustavio Duarte.

88. Sijevnula je sada kontra Varaždina, ali Drožđek je pucao pokraj gola.

86. Iz igre izlazi Šego, u igru ulazi Drožđek. Iz igre izlezi i Vukčević, a u igru će Škaričić (Varaždin).

84. Promjena kod Osijeka. Iz igre izlazi Bukvić, u igri je Živković.

76. Dvostruka izmjena kod Varaždina. Izašli su Dabro i Lusavec, a u igri su Dojmanić i Marina.

72. Osijek sve više prijeti, ali Varaždinci se sjajno brane i ne dopuštaju domaćinu da izjednači.

67. Pušić je sada oštro ubacio i pronašao Almasija koji dobro puca, ali spreman je Zelenika.

65. Osijek pokušava čestim ubacivanjima na Miereza doći do gola, ali ti ubačaji su ili neprecizni ili je Mierez u zaleđu.

64. Promjena kod Varaždina. Izašao je Mitrovski, u igri je Nekić.

60. Iz igre je izašao Bralić, u igri je Almasi (Osijek).

54. Ubacio je sada Matković, a na loptu je natrčao Mierez, ali nije bio precizan.

52.🟨 Požutio je Bukvić (Osijek).

51. Ponovno je Matković završio na travi u kaznenom prostoru Varaždina. Ovoga puta nakon sudara s Postonjskim, no sve je bilo čisto i igra je nastavljena.

48.🟨 Žuti karton dobio je Pušić (Osijek).

47. Matković je sada pao u kaznenom prostoru Varaždina, ali bio je to samo korner za Osijek iz kojeg nije bilo opasnije šanse.

46. Počeo je drugi dio!

45.+3 KRAJ PRVOG DIJELA! Varaždin je poveo u 12. minuti preko Belcara. Nakon VAR provjere gol je priznat i Varaždinci su mogli početi sa slavljem. Osijek se pokušao vratiti i zabiti gol prije kraja prvog dijela, ali nisu uspjeli.

image
IVAN PERIC Cropix

45.+2 Mierez je sada izbio sam pred Zeleniku i pokušao ga je lobati, ali nije uspio. Da je i uspio, gol bi bio poništen jer je označeno zaleđe.

45. Igrat će se još najmanje tri minute sučeve nadoknade vremena.

41. Osijek je sada mogao do izjednačenja, ali Zelenika je uspio spriječiti gol.

37. Opalio je sada Belcar s velike udaljenosti. Sjajno je poklopio loptu, ali Malenica je bio spreman i otklonio je opasnost.

35. Opet je zaprijetio Varaždin. Lopta se nakon gužve odbila do Mitrovskog koji je opalio iz daljine, ali nije uspio zabiti.

33. Dvostruka promjena kod Osijeka. Cokaj i Jugović izlaze, a u igru ulaze Matković i Prekodravac. Zekiću se ne sviđa kako mu ekipa stoji na terenu.

29. Ponovno prijeti Varaždin. Vukčević je ubacio, a Šego pokušao glavom, ali šalje loptu preko gola.

25. Osijek pokušava doći do izjednačenja, ali Varaždin se odlično brani i čeka priliku za kontru kojom bi povisio vodstvo.

18.🟨 Žuti karton dobio je Jelenić (Varaždin).

18. Mogao je sada Varaždin i do drugog gola. Dabro je poslao sjajnu loptu i izbacio cijelu obranu Osijeka. Do lopte je stigao Postonjski, ali se spetljao i nije iskoristio stopostotnu šansu.

14. Gol je priznat! Varaždin vodi na Opus Areni.

12.⚽GOOOL! Zabio je sada Belcar, ali sudac je označio zaleđe. VAR provjerava njegovu odluku..

10. Zaprijetio je sada Varaždin, ali Belcar se nije uspio snaći u gužvi. Nakon njega pokušao je Postonjski s distance, ali puca visoko preko gola.

8. Jugović je sada pao u gostujućem šesnaestercu, ali sudac nije sudio ništa usprkos njegovim prigovorima.

3. Kakva šansa za Osijek! Mogli su domaćini sada povesti. Pušić je prošao po boku i iskosa ubacio u šesnaesterac, a njegova lopta je krenula u suprotni kut. Golman gostiju je već bio svladan, ali je Ba sjajnom reakcijom skinuo loptu s crte.

1. Počeo je susret na Opus Areni!

Najavu piše: Gradimir Đukarić

Nakon poraza na Rujevici, Osijek će se u petak pred svojim tribinama protiv Varaždina pokušati vratiti na pobjedničke staze.

- Svjesni smo svi da će do kraja sezone biti velika borba. Nadam se da ćemo protiv Varaždina odigrati dobru utakmicu, pobijediti i stabilizirati se u dva tjedna stanke koja slijede. Nezgodna su momčad, imaju par dobrih pojedinaca, igraju neopterećeno. Ne želim da pritisak utječe na moje igrače, želim da ga dožive kao izazov i raduju se tome - kazao je trener Bijelo-plavih Zoran Zekić, kojega i dalje smeta način na koji je Osijek izgubio protiv Rijeke.

- Glup je dojam ostao nakon Rijeke, gdje smo 20 minuta izgledali čak i bolje nego protiv Dinama, ali onda smo ušli u svoju seriju pogrešaka koje nam se ne bi smjele događati... O tim stvarima pričamo dugo, ali nam se ponavljaju i nikako da se iz toga izvučemo. Nema plakanja, ide nova utakmica, siguran sam da su igrači svjesni situacije i važnosti utakmice. Sve to im ne bi trebalo stvarati pritisak da ne budemo dobri, razigrani, agresivni i da ne pokažemo najbolju igru do sada.

Stanje s momčadi nije idealno.

- Lovrić je još uvijek vani, Prekodravac čim je ušao u igru protiv Rijeke je dobio udarac, tako da je praktički bio neupotrebljiv i dva dana nije trenirao, vidjet ćemo kakvo je stanje s njim. Jugović je dobio udarac na istom mjestu kao i protiv Dinama. Imali smo na dan utakmice dosta problema s crijevnim virozama, a neki još posljedice i danas vuku - otkrio je Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. ožujak 2024 19:10