Damir Skomrlj / Novi List / CROPIX
OCJENA STRUČNJAKA

KLUPSKE LEGENDE OTKRIVAJU UZROK VELIKE CRNE SERIJE 'Dovode igrače koji nisu za Hajduk'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 29. veljača 2016. 18:53

Protekle su četiri godine i 14 utakmica od posljednje pobjede Hajduka protiv Rijeke. Pročitajte što su Ivan Katalinić i Ivan Pudar za Slobodnu Dalmaciju rekli o Hajdukovom crnom nizu...

Ivan Katalinić: "Vrlo jednostavno, u pitanju je kvaliteta. Rijeka dovodi kvalitetnije igrače što pokazuje i tablica, a Hajduk igrače koji nisu za Hajduk. Ne možemo dovoditi igrače iz druge lige pa očekivati da ćemo se boriti za prvo mjesto.

Prije se događalo da Rijeka u sličnom broju utakmica jednom dobije Hajduk. Sada se namjestilo obrnuto. U subotu osim šanse Jeffersona Hajduk ni s igračem više nije stvarao prilike ni pravi pritisak. Nije to stvar fizičke pripreme nego kvalitete. Hajduk ima složenu obranu, ali prema naprijed gdje su većinom mladi momci nije pokazao gotovo ništa.

Hajduk treba dovoditi igrače koji će se boriti za prvo mjesto, a ne za treće ili četvrto. I ne može se uvijek sve pravdati financijama. Čast je igračima doći u Hajduk, uostalom daju im se i postoci od budućih transfera... Međutim, događa se da igrači radije odlaze u Rijeku jer je postala ozbiljniji klub što je za Hajduk žalosno.

Treba znati dovesti igrača. Problem je što se uvijek vadimo na nešto. S Milovićem i Caktašem koji su bili najbolji igrači, talentiranim Balićem i uz jedno-dva pojačanja ovaj Hajduk se mogao tući za prvo mjesto".

Ivan Pudar: "Nije problem Rijeka nego mi sami sebi. Nemamo igru, imamo puno igrača koji ne mogu igrati u Hajduku, nemamo našu djecu... Zašto plaćamo 25 igrača, ako nisu svi kvaliteta za Hajduk? Zašto stranci ne igraju ili su stalno ozlijeđeni i zašto su bolje plaćeni od domaćih

Kako može doći Ohandza što nije stvar liječničke službe kluba jer to su vrhunski stručnjaci? Što se događa s omladinskim pogonom? To je sve van pameti. Međutim, ti se problemi zaobilaze. Stalno se vadimo na novac, ozljede, mladost. Sebe zavaravamo nekim stvarima. Oštećeni smo od sudaca, loš je odnos Saveza prema Hajduku, ali za raščistiti neke stvari moramo poći i od sebe.

Moramo se posvetiti igračima, igri. Pa igra Hajduka onda stvara marketing, prodaju da nam od toga Hajduk živi.

Nemojmo se praviti slijepi, budimo iskreni i pošteni. Zbog Hajduka. Ne bih htio da se ovo shvati kao da nekome solim pamet. Ne želim u Hajduku radno mjesto, ne govorim ovo zbog toga već zato što volim Hajduk i želim gledati bolji Hajduk od ovoga. Krijemo se stalno iza ovog ili onog trenera.

Žalosti me izjava donedavnog trenera Poklepovića da mu nisu dali gledati trening. Žalosno je da nema skoro nikoga od bivših igrača na utakmicama. Ako je Hajduk narodni klub, klub navijača, svih nas, onda je i klub nas bivših igrača. Zatvorili su se predsjednik i sportski direktor baš od svih, da bi lakše pravdali trenutno stanje".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 01:28