GORAN MEHKEK/CROPIX
INCIDENT NA MAKSIMIRU

Krznar bez milosti nakon velikog prijestupa! Nijemci pripremili milijune, bogata ponuda izazvala raspravu

Hoće li Dinamo sad prodati svog veznjaka? Možda će jednom i on objasniti zašto je tako postupio...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. kolovoz 2021. 17:55

Službene reakcije iz Dinama dan nakon 'slučaja Jakić' nije bilo, smatrali su u Maksimiru da na dan utakmice fokus treba biti na samom dvoboju, a ne na popratnim stvarima. Međutim, isto tako nitko nije niti demantirao da se dogodio incident, da je Jakić tražio transfer u Eintracht, da je i propustio trening što je razljutilo Damira Krznara i on, jednostavno, nije imao milosti. Ako je možda dosad u nekim situacijama Dinamov trener bio blag i fleksibilan, ovog puta bio je odlučan i čvrst, za Jakića više nije bilo povratka. Nije ga želio pomilovati, za njega je Jakić napravio veliki prijestup. Treba reći da Jakić jest ozlijeđen, dakle, taj dio priče nije upitan, ali bi, vjerojatno, bio u kadru za utakmicu, trenirao večer prije sa suigračima, u svakom slučaju bio bi dio momčadi da nije bilo tog incidenta.

Što će s Jakićem biti dalje, to ćemo tek vidjeti. Hoće li se dugo zadržati izvan kadra, ili će se već nakon ovih dana ponovno vratiti u momčad? Ili će, što isto tako nije nemoguće, Dinamo prihvatiti ponudu Eintrachta i on otići u Njemačku?

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX


Prema informacijama koje imamo Eintracht je spreman Dinamu platiti za Jakića do osam milijuna eura. Navodno ne sve odjednom, već s bonusima, spominje se i opcija posudbe s otkupom, kako to već danas ide... I jasno je da je takva ponuda izazvala u Dinamu rasprave, treba li Jakića prodati ili zadržati? Dinamo u startu, zapravo, ne želi prodati Jakića, pogotovo nakon što je otišao Majer, čak ni kad je stigla ta bolja ponuda u Maksimiru nisu 'pali na stražnjicu'. No, sad nakon svega što se dogodilo zadnjih dana ostaje dvojba: treba li inzistirati na ostanku (očito) nezadovoljnog igrača, ili prihvatiti ponudu i pustiti ga da ode. Ali, u tom drugom slučaju klub bi, na neki način, poslao poruku kako je Jakićevo inzistiranje na transferu dobar putokaz i ostalima. Posvađaj se s trenerom, izbacit će te iz prve momčadi i onda će te klub prodati!?

Jakić ima 24 godine i, ajmo reći, u godinama je kad mnogi igrači rade transfer iz HNL-a, međutim, u Dinamu je tek godinu dana, nije odigrao niti 60 utakmica, a oslonac je momčad i nikako nije dobro da ode s prvom ponudom. Odnosno drugom, jedna je, navodno, već ranije odbijena. Osim toga, ulaskom u skupine i prodajom Majera Dinamo ne bi trebao biti na prosjačkom štapu, egzistencija kluba ne bi trebala biti upitna. No, znamo isto tako da novca nikad nije dovoljno... Sa sportske strane, Jakić je vrlo bitan igrač u ovom Dinamu, može još i napredovati i sigurno u Dinamu ima status kakav će vani teško odmah imati. Ali, često je sam sportski motiv podređen onom financijskom, ne bi bilo prvi put da tako bude i sad.

Jakiću, definitivno, nije trebao takav kiks. Bilo je i ranije u Dinamu nezadovoljnih i onih koji su željeli otići, neki su i rogoborili što ih se ne pušta, međutim, neposredno prije ovako važne utakmice na taj način reagirati... Možda će jednom Jakić objasniti zašto je tako postupio, zašto je tako jasno poručio da želi i ići i propustio trening, što mu je bio okidač, što je u pozadini te reakcije. Vjerojatno mu je kasnije bilo žao, ali kad je šteta učinjena, nije više bilo nazad. Dakle, idući će dani otkriti epilog ove priče, hoće li se, možda, strasti smiriti i repovi nestati? Dinamo igra u nedjelju važan derbi u Osijeku, Krznaru će trebati kvalitetni igrači na sredini terena, Jakić to sigurno jest. Samo, pitanje je hoće li uopće tada još biti u Dinamu, zadnji su dani prijelaznog roka, a Eintracht, navodno, pritišće.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 23:18