JOHAN EYCKENS Afp
U NOVIM DRESOVIMA

Krznar radi veliku rošadu nakon sjajne europske pobjede: ‘Nećemo promijeniti baš cijelu momčad, ali...‘

Domaći će nastupiti u novoj garnituri dresova, svjetloplavoj, po uzoru na Gradjanski iz 1919. godine
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. listopad 2021. 13:39

Dinamo posljednji put u HNL-u nije pobijedio prije nešto više od dva mjeseca. Tog 1. kolovoza Modri i Rijeka na Maksimiru su odigrali onu sprektakularnu utakmicu koja je završila neodlučeno (3:3). Nakon toga, Krznarova momčad zna samo za pobjede, pet zaredom (Gorica, Lokomotiva, Osijek, Šibenik, Slaven Belupo).

U nedjelju se traži šesta uzastopna pobjeda protiv Hrvatskog dragovoljca, posljednje plasirane momčadi na ljestvici. Po svemu, ne bi trijumf trebao biti neki veliki problem, samopouzdanjem napunjeni Dinamo nakon pobjede nad Genkom bi na Maksimiru trebao odraditi posao bez stresa. Razlika u kvaliteti ove dvije momčadi je povelika, svaki drugi rezultat osim sigurne pobjede aktualnih prvaka bio bi svrstan u jednu od većih senzacija hrvatskog nogometa uopće.

- Nakon pobjeda nad Genkom, vraćamo fokus na HNL. Na Hrvatski dragovoljac. Ali ne na one dragovoljce kakve smo sreli na početku sezone. Zadnje dvije-tri utakmice s novim trenerom, te s nekoliko novih igrača iznimno je popravio sve faze igre. Tako da nas definitivno ne očekuje lagano zadatak. Utakmici moramo pristupiti vrlo ozbiljno. Moramo biti dobro raspoloženi kao u posljednjim utakmicama, tek onda imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu. Naglašavam da moramo biti iznimno oprezni - kaže trener Dinama Damir Krznar.

Kad je govorio o HD-u na početku sezone, Krznar je mislio na onu utakmicu koju je njegov sastav u Ulici Pjesnika dobio s 4:0. Bila je to definitivno igra mačke i miša, zaista je djelovalo kao da igraju dvije momčadi iz dva različita stupnja natjecanja. No, društvo iz Sigeta je promijenilo trenera, stigao je Davor Mladina, pobijedili su Slaven Belupo, odigrali neodlučeno s Goricom i Rijekom. Pod novim trenerskim licem posrnuli su tek u prošlom kolu protiv Istre 1961...

- Dragovoljci su u zadnjih nekoliko utakmica pokazali da u svojoj momčadi imaju 'štofa'. Jako su dobro reagirali s novim trenerom. Jako su dobro organiziarni s pet igrača u zadnjoj liniji. Takvu formaciju će biti zahtijevno probijati. Bitno će biti staviti opterećenje na njihovu zadnju liniju, kroz cijelu utakmicu. Vjerujem da će to biti dovoljno.

Jasno jest da će biti zanimljivo vidjeti u kakvom će ruhu Dinamo istrčati na Maksimir. Sasvim je logično da će Krznar itekako promiješati momčad u odnosu na onu koja je igrala protiv Genka. Treba malo odmarati najjače snage, mnogo je utakmica, ritam je žestok, treba paziti na igrače i njihovo zdravlje, ozljede vrebaju...

- S obzirom na zahtijevnu utakmicu i kilometre koje smo istrčali u Genku, te na kompletni put, sigurno jest da će biti određenih rotacija u momčadi. Nećemo promijeniti cijelu momčad, ali na neke pozicije staviti ćemo nove igrače. Dečke koji su odmorni i potentni. Siguran sam da će svi koji dobiju priliku odgovoriti zahtijevu. Te našoj igri dati još jedan novi, ljepši dojam - zaključio je Krznar

Kad se radi o zdrastvenom kartonu, onda je stanje uglavnom dobro. Naravno, osim onih ozljeda Dine Perića i Denija Jurića. Jedina novost iz plave ambulante je istegnuće kvadricepsa Bartola Franjića. Krznar vjeruje da bi on čak i mogao biti na raspolaganju za utakmicu, znači da stvar nije tako ozbiljna. No, o mogućem nastupu Franjića odlučiti će Dinamova liječnička služba. Ukoliko ona procijeni da bi Bartolov nastup mogao biti rizičan, onda on neće biti u konkurenciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 19:18