NIKSA STIPANICEV/CROPIX
SLIJEDE DVA DERBIJA

Krznar: Teška, ali pobjeda koja ohrabruje! A baš me zanima me tko će prvi odgovoriti na ovo pitanje...

‘Morat ćemo se time pozabaviti. Ali, tri boda, pobjeda, to je ono što ćemo isticati iz ove utakmice‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. studeni 2021. 18:48

Damir Krznar bio je zadovoljan pobjedom na Šubićevcu, ali i svjestan nekih loših stvari koje se događaju njegovoj momčadi sad već u kontinuitetu. No, u konačnici, pišu se tri boda, za Dinamo u ovom trenutku jako važna tri boda.

- Izuzetno teška pobjeda, ali način na koji smo do nje došli ohrabruje. Ne mislim na dominaciju, ili ekstra veliku igru, već na reakciju svih igrača, posebno kompletno nove zadnje linije. Odradili su svoj posao kvalitetno i proširili nam taj kadar, trebat će nam svi igrači u idućim utakmicama. Pohvale i ostalima, pobjeda je ono što je najvažnije, tri boda koja nam vraćaju raspoloženje, vjeru i priključak, ulazimo vedri i spremni u dva derbija koja nas očekuju u narednom tjednu - rekao je nakon pobjede (2:1) na Šubićevcu Dinamov trener.

Objasnio je zašto se odlučio za toliko promjena u momčadi, u odnosu na onih udarnih 11 protiv Genka:

- Moramo rotirati, nema druge, ne može uski kadar preživjeti sezonu, svi će nam biti zlata vrijedni. Angažmanom svih tih novih igrača smo zadovoljni, dobro su se uklopili u momčad. Bilo je trenutaka u kojima smo oscilirali, u kojima nismo dobro izgledali, ali bilo je puno utakmica, gdje smo igrali prekrasno, a nismo polučili rezultat. Ovog puta rezultat je tu i nećemo mu gledati u zube. Kad bih trebao birao, uvijek bih odabrao pobjedu bilokakvim sredstvima.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Dinamo je opet počeo dobro, sad je i zabio, pa onda propustio riješiti utakmicu i jednom pogreškom doveo se u probleme.

- Žalosti me, je li to mentalno ili psihološki, što je do našeg pogotka i nakon njega Šibenik bio u situaciji da ga treba dokrajčiti, trebali smo zabiti još jedan gol. Zbog naše greške zabili su za 1:1, a tek onda smo opet dominirali, ponovno pokušavali i došli do novog gola. Zašto je to tako, to je psihologija, ne Dinama nego svih momčadi ovog svijeta. Baš me zanima tko će prvi pronaći odgovor na pitanje zašto je tako, zašto po primljenom golu krenete dobro, a kad ga zabijete onda klecnete!? Morat ćemo se time pozabaviti. Ali, tri boda, pobjeda, to je ono što ćemo isticati iz ove utakmice.

Sad slijede dva derbija, prvo Rijeka u Kupu, potom Hajduk u HNL-u, obje u Maksimiru?

- Dočekat ćemo ih spremni, u dobrom tonu, to nam donijela ova pobjeda. Zato je bitna pobjeda, ne samo zbog tri boda, to je taj pobjednički mentalitet, koji opet treba stvarati i graditi. Nadam se da nećemo stati na ovoj pobjedi - poručio je Damir Krznar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:16