BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
BIJELI U ČETVRTFINALU

VIDEO: Jadran dugo držao Hajduk u neizvjesnosti, a onda pokleknuo na nevjerojatan način i ispao iz Kupa

Tekstualni prijenos utakmice pratite uživo na portalu Sportskih novosti
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 31. listopad 2023. 15:57

JADRAN LP- HAJDUK 0:2 (Martić 73. (a.g.), Sahiti 90+2.)

Jadran LP: Kalac, Krešić (od 70. Listar), Raguž, Rodin?, Manenica, I. Čepo (od 82. Žderić?), Martić, Galić (od 64. N. Čepo), Kuqi, Glavina (od 82. Škorlić), Šujić

Hajduk: Kalinić, Mikanović (od 46. Moufi), Šarlija, Uremović, Diallo?, Kalik (od 46. Žaper), Benrahou, Lauš (od 60. Sahiti), Krovinović (od 67. Pukštas?), Livaja, Trajkovski (od 78. Odjidja-Ofoe)

Pogotke pogledajte OVDJE


Hajduk se namučio, ali na kraju je prošao. Bez Sahitija, Žapera, Pukštasa, Eleza, Lučića i ozlijeđenog Melnjaka u početnom sastavu Bijeli su do 73. minute tražili put do mreže domaćeg trećeligaša, a onda je vrata Jadrana otključao njihov desni bek David Martić.

Jednu laganu loptu zahvatio je lijevom nogom na petercu poslavši je iza leđa do tada nesavladivog Olivera Kalca. Hajduk do tada s više šansi, ali bez realizacije. Kao i protiv Belupa, dojam je vrlo sličan, Hajduk ne igra atraktivno, ali pobjeđuje, odnosno, ovog puta prolazi.

U prvom dijelu Hajduk je prvo zaprijetio u 10. minuti kada je Livaja poslao oštru loptu u sredinu, ali Lauš nije uspio zahvatiti na pravi način. Dvije minute kasnije Najveća prilika za Hajduk!

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Kombinirali su Livaja i Trajkovski, Makedonac je pokušao prebaciti vratara, ali Kalac je skrenuo loptu. Deset minuta kasnije, "dupla" obrana Kalca. Šutirao je Livaja, a onda i Trajkovski nakon odbijene lopte, no sve je obranio vratar domaćih.

U 29. minuti nakon izgubljene lopte Kalika, pokušao je Galić sa svoje polovice prebaciti Kalinića, ali lopta je otišla preko vrata.

U 45. minuti Još jedom vrhunska reakcija Kalca. Lopta je stigla do Livaje na deset metara od vrata, pucao prizemno, ali Kalac u padu sjajno obranio nogom.

U nastavku je Karoglan posegnuo za dvije izmjene, a najbolju šansu imao je Livaja u 55. minuti kada je Kalac ispustio loptu, a Livaja sam na pet metara pogodio vanjski dio prazne mreže.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Hajduk je nastavio s napadima, ali jalovo, bez koncentracije. U drugom dijelu moramo je Karoglan na travnjak poslati i Pukštasa i Žapera, dviju "načetih" ne bi li slomio otpor tjelesno odlično pripremljene ekipe Jadrana LP.

Ali, očekivano je to bilo kada momčad vodi strateg poput Miše Krstičevića. Konačnih 2:0 u dubokoj sudačkoj nadoknadi potpisao je Emir Sahiti ulaskom s lijevog krila. Pogodio je suprotni kut za solidnih 2:0, još jednom rezultatu Hajduka koji će se pamtiti isključivo po pobjedi.

Kraj utakmice!

Hajduk je pobjedom 2:0 u Pločama protiv Jadrana osigurao plasman u četvrtfinale Kupa. Splićani su poveli u 73. minuti autogolom Martića, a plasman u daljnju fazu potvrdio je Sahiti u drugoj minuti sudačke nadoknade. U drugoj utakmici u isto doba, Rudeš je pobijedio Slaven Belupo 3:1 i ostvario plasman među osam najboljih.

90+2. ⚽ GOL!

Hajduk je zabio za 2:0 i potvrdio plasman u četvrtfinale Kupa. Lopta je došla do Sahitija na drugoj vratnici, a on ju udarcem desnom nogom šalje neobranjivo u malu mrežu.

90. Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

83. Jadran sada hrabrije ulazi na suparničku polovicu u lovu na izjednačenje, ali i dalje čekaju pravu priliku.

80. ? Diallo radi prekršaj u opasnoj zoni i zarađuje žuti karton.

⚽ GOL!

U drugoj utakmici, Rudeš je povisio na 3:1 protiv Slaven Belupa. Strijelac je Tomislav Srbljinović.

78. Izašao je Trajkovski, a u igri je Odjidja-Ofoe.

73. ⚽ GOL!

Hajduk vodi 1:0 nakon autogola Martića. Pukštas je ubacio, a branič domaćih vrlo nespretno reagirao i lijevom nogom skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

70. Umjesto ozlijeđenog Krešića, na terenu je Listar.

69. Nakon sudara između dvojice domaćih igrača, Krešić je na nosilima iznesen s terena. Jako ružno izgledala je ta scena...

67. Pukštas je ušao u igru umjesto Krovinovića.

64. Evo i prve promjene kod Jadrana: izlazi Galić, a ulazi Nikola Čepo.

62. Nakon kornera, lopta je stigla do Glavine koji je opasno tukao s 30-ak metara, a Kalinić je uspio odbiti taj pokušaj.

60. Sahiti ulazi u igru umjesto Lauša.

59. Diallo puca s desetak metara, a lopta od bloka odlazi u domaćeg vratara.

⚽ GOL!

U drugoj utakmici, Rudeš je poveo protiv Slaven Belupa 2:1 pogotkom Luke Pavkovića.

55. Velika prilika za Hajduk! Benrahou je poslao loptu vanjskim dijelom kopačke za Livaju, Kalac je kratko stigao do lopte, ali ju nije uspio uhvatiti, a u završetku akcije Livaja je pucao u vanjski dio mreže iz neposredne blizine.

53. Lauš je ubacio na drugu vratnicu, na kojoj je bio Moufi, ali nije dobro pucao u padu.

49. Žaper je bio usamljen na drugoj vratnici nakon kornera, ali njegov udarac nogom odlazi visoko iznad vrata.

46. Počelo je drugo poluvrijeme. Karoglan je odmah napravio dvije promjene: u igri su Moufi i Žaper, a u svlačionici su ostali Kalik i Mikanović.

? Kraj prvog poluvremena!

Oliver Kalac, sin bivšeg vratara Milana, držao je Jadran u igri u prvom poluvremenu s nekoliko sjajnih reakcija. Hajduk drži puno veći posjed (76 posto), ali zasad nisu uspjeli pronaći put do mreže. S druge strane, domaćin se brani, vrebajući priliku iz kontre, a najbolju priliku imali su nakon udarca Galića sa svoje polovice, taj je udarac otišao malo preko vrata.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

45. Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

45. Još jedom vrhunski reagira Kalac! Lopta je stigla do Livaje na deset metara od vrata, pucao prizemno, ali Kalac u padu sjajno brani nogom.

37. Trajkovski je pucao s ruba kaznenog prostora, a lopta od bloka odlazi u korner. Prilikom udarca, nastradao je domaći branič Krešić, kojemu se i pružila pomoć, ali bit će spreman za nastavak utakmice.

► Lovre Kalinić ozlijedio se 30. listopada prošle godine u dvoboju sa Lokomotivom i trebalo mu je točno 366 dana za povratak u službenu utakmicu. U Pločama je upisao prvu od ozljede, ujedno i prvu u kalendarskoj 2023. godini. Lučić je sjeo na klupu, a Kalinić dobio prigodu za povratnički debi nakon teške ozljede križnog ligamenta koljena.

image
VOJKO BASIC Cropix

34. ? Rodin je zaradio žuti karton. Kuqi je napravio prekršaj nad Krovinovićem, a domaći igrači bili su nezadovoljni zbog te odluke suca, pa je branič opomenu dobio zbog prigovora.

22. Sjajno je sada dvaput reagirao Oliver Kalac! Prvo je pucao Livaja s 20-ak metara, što je vratar obranio, a iz odbijene lopte pucao je Trajkovski, ali sin bivšeg vratara Milana, Željka, odličnom reakcijom spriječio je i taj pokušaj.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

18. Nakon duela s domaćim igračem, Kalik je pao na pod, gosti su tražili kazneni udarac, ali igra se nastavlja.

⚽ GOL!

U drugoj utakmici, Slaven Belupo je izjednačio na 1:1 kod Rudeša. Strijelac je Cascini.

16. Kalik je opalio s 25 metara iz voleja, ali vratar Kalac skreće njegov udarac.

Uoči utakmice, kod terena su se sreli Marko Livaja i sudac Mateo Erceg, koji je sudio utakmicu Slaven Belupa i Hajduka u petak. Što su si rekli, pročitajte OVDJE.

12. Trajkovski se sada našao u izglednoj situaciji, ali nije najbolje reagirao pred domaćim vratarom.

⚽ GOL!

U drugom susretu, Rudeš je poveo protiv Slaven Belupa u 13. minuti pogotkom Ivana Pešića.

10. Livaja je poslao oštru loptu u sredinu, ali Lauš ju nije uspio dohvatiti na pravi način. Igra se odvija na domaćoj polovici, a igrači Hajduka zasad drže puno veći posjed, dok se Jadran uglavnom brani. Splićani zasad nisu stvorili konkretnu priliku, a domaćin priliku vreba iz kontre.

4. Livaja je tukao iskosa, s ruba kaznenog prostora, ali njegov pokušaj odlazi par metara od vratnice.

1. Počela je utakmica između Jadrana i Hajduka.

Uskoro počinje utakmica u Pločama, a u Zagrebu je već počeo još jedan susret osmine finala Kupa, između Rudeša i Slaven Belupa, koji je također na rasporedu ud 14 sati.

13.50 Marko Livaja i sudac Mateo Erceg, koji je sudio utakmicu Slaven Belupa i Hajduka prošlog petka.

image
JURICA RADIĆ

13.45 Među poznatim licima na tribinama stadiona u Pločama uoči utakmice viđena su poznata imena poput Igora Štimca, Bore Primorca i Lukše Jakobušića.

13.36 Dario Melnjak na rođendan saznao najgoru vijest: Sezona je za jednog od ključnih igrača Hajduka vjerojatno je završena...

Više pročitajte OVDJE.

13.27 Neviđen dizajn za Majstore s mora, pogledajte OVDJE kako je izgledao stadion u Pločama uoči utakmice s Hajdukom.

13.00 Stigli su sastavi za utakmicu u Pločama! Na Hajdukovim vratima, prvi puta nakon 30. listopada prošle godine, stajat će Lovre Kalinić.

12.55 Hajdukovi igrači su stigli u Ploče. Pogledajte kako su dočekani.

Linker
03. rujan 2024 05:02