POZVANO 6 RIJEČANA

LEŠKOVIĆ 'Kovačev popis velika je stvar za Rijeku, trebamo obraniti čast kluba'

'Velika je to stvar za klub, koji nikada u povijesti nije imala toliko A-reprezentativaca. Na nama igračima je da što bolje obranimo čast Hrvatske, Rijeke i nas samih' - zaključio je Lešković
Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 01. studeni 2014. 13:48

Riječani su se rutinskim slavljem u Dubrovniku plasirali u četvrtzavršnicu Kupa. Obistinile su se želje o “ranom pogotku” nakon kojeg je pitanje pobjednika praktički bilo riješeno.

Domaćina je načeo Bertoša, a nastavili Samardžić i Lešković, koji je po procjeni našeg izvjestitelja izabran za najboljeg igrača utakmice...

- Naravno da pogoci i pohvale na račun igre uvijek vesele, no najvažnije je da Rijeka dobro gura, da kao momčad pružamo što bolje prezentacije. Tako je bilo protiv GOŠK-a, a tako će biti i dalje - poručio je Lešković, iza kojeg je, pokazalo se to prije dva dana, ipak bila lakša ozljeda zadnje lože.

- Možda je riječ o nekom ožiljku iz prošlosti, zbog kojeg sam osjetio bol. Međutim, “slika” je pokazala da je sve u redu te sam bez problema odradio gostovanje u Dubrovniku. Što se same utakmice protiv GOŠK-a tiče, ušli smo ozbiljno od samog početka, a kada je tako...

Onda nema problema niti s jačim protivnicima?

- Pa, da. To smo pokazali u dosadašnjem dijelu sezone.

Raspored je zgusnut. Već u subotu na meniju su Farmaceuti?

- Čeka nas protivnik koji je u maloj krizi. Ali, to nas sigurno neće prevariti. Znamo da Slaven Belupo ima dobre pojedince te da trenutna pozicija na prvenstvenoj ljestvici ne odgovara igračkoj kvaliteti koju posjeduje naš prvi sljedeći protivnik.

Kakva su njegova osobna iskustva s gostovanja u Koprivnici?

- Uglavnom dobra. Ako se dobro sjećam, kada sam posljednji put “gore” nastupio kao igrač Rijeke, pobijedili smo.

Slaven Belupo dočekuje Rijeku s novim trenerom?

- Promjena na klupi u pravilu donosi pozitivnu reakciju kod igrača koji se, između ostalog, žele dokazati novom treneru. No, mi se time ne zamaramo, ne zanima nas što se događa u redovima protivnika. Ako budemo pravi, u što uopće ne sumnjam, možemo se sigurno nadati dobrom rezultatu.

Nakon domaćeg remija sa Splitom, Dinamo je malo pobjegao na prvenstvenoj tablici?

- Ni time se nimalo ne zamaramo! Igramo svoje utakmice, uopće ne razmišljajući što radi konkurencija. Cilj nam je do kraja prvenstva skupiti što više bodova.

Rijeka jesenski dio nastavlja u europskom ritmu četvrtak/vikend?

- Imamo dosta široki kadar, uspijemo i odmoriti neke igrače kao što je bio slučaj sada u Kupu. Tko god da je na terenu, uvijek daje sve od sebe.

Za reprezentativnu “akciju Argentina” pozvano je čak šest igrača Rijeke (među njima je i Lešković), plus Kramarić koji je u najužoj konkurenciji za početi kvalifikacijski susret protiv reprezentacije Italije?

- Velika je to stvar za klub, koji nikada u povijesti nije imala toliko A-reprezentativaca. Na nama igračima je da što bolje obranimo čast Hrvatske, Rijeke i nas samih - zaključio je Lešković.

Kada će Maleš?

Kada se pogleda tko je sve na raspolaganju struci uoči subotnjeg gostovanja u Koprivnici, može se zaključiti da Rijeka nadmetanje sa Slaven Belupom čeka kompletna.

Izuzev, naravno, napadača Ivana Krstanovića koji je isključen u Dubrovniku te neće biti na dispoziciji treneru Matjažu Keku. Mate Maleš još je uvijek na putu povratka nakon ozljede, a još se uvijek na Kantridi čeka da u kombinaciju uđe i iskusni branič Dario Knežević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 22:28