Matjaž Kek
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
RAZOČARANI SLOVENAC

MATJAŽ KEK LJUT NAKON SENZACIJE U KRANJČEVIĆEVOJ Upozoravao sam ih na to što ih čeka! Bili su sramotni i katastrofalni za igrače koji nose dres Rijeke

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 13. travanj 2018. 22:32

Nogometaši Rudeša priredili su iznenađenje pobijedivši u susretu 29. kola Prve HNL Rijeku sa 4-2. Rudeš i Rijeka odigrali su zanimljivu utakmicu sa šest golova, dva crvena kartona i jednim kaznenim udarcem.

Domaćin je nakon svega pet minuta vodio 2-0, Rijeka je dva puta smanjivala na pogodak zaostatka, ali je Rudeš zabio i četvrti pogodak osvojivši iznimno važne bodove u borbi za prvoligaški spas. Rudeš je ovom pobjedom pobjegao sa začelja ljestvice, a 'fenjer' je prepustio Cibaliji.

Matjaž Kek nije htio puno vremena potrošiti na novinare, nakon uvodne riječi riječki je glasnogovornik upitao ''ima li koje pitanje'' i nakon muka dugog nekoliko sekundi, zaključio obraćanje slovenskog trenera.

Nekoliko Kekovih rečenica ionako je bilo dovoljno:

- Zaslužena pobjeda bez ijedne mrlje. Velike čestitke i komplimenti Rudešu. Ulazak u utakmicu, ponašanje pojedinaca, iako sam ih upozoravao na ono što ih čeka, bili su sramotni i katastrofalni za igrače koji nose dres Rijeke.

To je bilo to, prepustio je Kek riječ svom kolegi Joseu Manuelu Airi.

- Iznimno sam sretan zbog pobjede, zbog igrača koji se iznimno trude i rade. Stvarno sam jako sretan. Prema mom mišljenju Rijeka je najbolja momčad u ligi, organizacijski odlična momčad, njima zabiti četiri pogotka nije mala stvar. Jedino nas je iz takta malo izbacio prvi primljeni gol, ali išla je utakmica svojim tijekom i nisu nam stvorili previše problema - kazao je 42-godišnji španjolski trener.

Ako su zabili četiri pogotka i na travnjaku uvjerljivo pobijedili, kako Aira kaže, najbolju momčad lige, onda ostanak u elitnom rangu ne bi trebao biti problem. Aira se nasmijao, ali ništa nije obećao.

- To je naš glavni cilj, ostanak u elitnom rangu. To zaslužuje ovaj kvart, ljudi u klubu i igrači, koji su se protiv Rijeke pokazali u najboljem svjetlu - Airina je poruka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 02:06