Mateo Sucic
ODGOVOR SE SAM NAMEĆE

NJEGOV DOLAZAK GLASNO JE ODJEKNUO, ALI RASTANAK JE NEMINOVAN Loptu udara drugačije od drugih, u svlačionici je omiljen i uvijek spreman na šalu, ali..

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. travanj 2018. 00:15

Ima li Valerij Božinov budućnost u Rijeci? Ako pogledamo dosadašnje brojke i učinak, odgovor se sam nameće: nema!

Probali su i Rijeka i Božinov, priča nije zvučala nimalo loše jer nijedna strana nije mogla puno izgubiti, nekadašnji bugarski reprezentativac na Rujevicu nije došao u statusu zvijezde, već s namjerom da kroz treninge dokaže da može i dalje igrati na visokoj razini, međutim sve vodi prema tome da će im se putovi na kraju sezone razdvojiti.

Božinov neosporno ima nogometno znanje u rangu s nekim od najboljih igrača koji su igrali u Rijeci posljednjih godina, u svakom dodiru s loptom vidi se da je udara drugačije od ostalih, da ima silno iskustvo, ali, jednostavno, sitne ozljede, uz neke teže, zbog kojih mu, vjerojatno, karijera nije dosegla razinu koja se predviđala, razlog su malog broja utakmica u posljednjih godinu dana. A za nekoga tko je prije dva mjeseca napunio 32 godine taj nedostatak nije lako nadoknaditi.

Božinov trenira, trudi se na svakom treningu, suigrači nerijetko neki njegov potez nagrade i aplauzom, ali, jednostavno, ne može pratiti ritam Kekove momčadi. Fizika nekada, naprosto, učini svoje, a dilema kod trenera Bijelih treba li staviti Božinova ili Čolaka, zapravo, i ne postoji.

Spreman na šalu

Kup-utakmica protiv Dinama, odnosno 12 minuta koje je odigrao, pokazala je i zašto jer je i tako kratak vremenski period bio dovoljan da se vidi da je njegov korak prespor za ono što Kek traži.

Ipak, unatoč činjenici da se nije uspio nametnuti na travnjaku, Božinov je brzo postao jedan od omiljenih likova u svlačionici. Njegovi suigrači često ističu da je generator dobre atmosfere, uvijek spreman na neku šalu, pa nema ni traga nekom nezadovoljstvu zbog činjenice da nije u glavnoj ulozi.

Uostalom, Božinov iza sebe ima veliko iskustvo, vjerojatno je najviše i sam svjestan da je u ovom trenutku osuđen na mrvice kraj Pavičića, Hebera, Čolaka, Acostyja, pa i Puljića, Gorgona... To su igrači od čijih igara i prodaja Rijeka mora živjeti, travnjak je pokazao da su Božinovu najbolje igračke godine već polako iza njega.

Pristao doći na minimalan ugovor

Valerij Božinov nije na Rujevicu došao u statusu zvijezde, uostalom, prije potpisa ugovora pristao je proći probu, pa samim time ni njegova primanja nisu velika. Božinov je u Rijeku pristao doći za minimalan ugovor (do 6 tisuća eura mjesečno), koji će postati bitno izdašniji ako se ovog ljeta aktivira opcija o produženju.

Božinov, brojke u Rijeci

12 minuta u službenim utakmicama odigrao je Božinov za Rijeku

3 puta ostao je Božinov na klupi za pričuve

2 mjeseca još traje ugovor Božinova i Rijeke

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 06:42