CROPIX
KAPETAN RIJEKINOG BRODA

MATJAŽ KEK UOČI JADRANSKOG DERBIJA Mnogi tvrde da Dalmatinci više vole Dinamo nego Rijeku, Slovenac podsjetio na nešto...

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 10. ožujak 2017. 09:05

Nakon što je prije četiri godine došao na Kvarner, Matjaž Kek je brzo napipao bilo navijača, shvatio da su utakmice protiv Hajduka za pristalice Rijeke nešto posebno i počeo nizati dobre rezultate u ogledu protiv Bilih. Iako će reći da svaka utakmica nosi tri boda, ogled poput ovog protiv Hajduka ipak daje nešto više.

- Derbi s Hajdukom nosi sa sobom neizvjesnost prave, velike, utakmice - rekao je Matjaž Kek, pa istaknuo da ga ne zavarava nešto slabiji trenutak kroz koji Splićani prolaze.

Nakon nekoliko bolnih prizemljenja koja su doživjeli baš nakon ogleda s Rijekom posljednjih sezona, s Poljuda nema velikih najava i očekivanja.

- Ja sam upoznat s terminom “pila naopako”. Da su “pilili” i da znaju “piliti”... Svima su sada puna usta bombona, ali mislim da je malo momčadi koje se mogu smatrati favoritom na Poljudu. Mi ni ne razmišljamo u tom smjeru, nego kako kvalitetno odigrati, a to je izazov za svakog koji će biti u grotlu Poljuda.

Osvrnuo se Kek i na priče da bi u Dalmaciji više voljeli da prvak bude Dinamo nego Rijeka, zapravo samo podsjetio na nešto što je često sam najavljivao.

- Najbolje je kada provociraš i gore i dolje. Sjećate se kada sam govorio da nije tako jednostavno kada se odjednom ubaciš između ‘juga’ i ‘sjevera’. Sada ta priča dobiva konkretne konture... Svakoj idućoj utakmici koju igramo se pridodaje da je najvažnija, povijesna ili ne znam što sve ne… Na kraju, to je samo nogomet, to je igra, neka pobjedi bolji, a mi ćemo napraviti sve da budemo takvi i da Rijeka ostane na mjestu na kojem se nalazi. Svojim radom i svojom igrom to je i zaslužila - zaključio je Kek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 14:21