ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
VAŽNA PROMJENA

Mjesecima na klupi, a sad ponovno u prvoj momčadi Hajduka: Trener objasnio zašto Bijeli padaju u finišu

‘Radimo najbolje što možemo, dat ćemo sve od sebe za nas, za klub i - posebno za navijače!‘
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 06. kolovoz 2021. 13:11

Hajduk će bez Lovre Kalinića pokušati srušiti neugodnu tradiciju u Velikoj Gorici (subota, 21.00), trener Jens Gustafsson je potvrdio da kapetanu Bijelih treba odmor nakon što se "žrtvovao za momčad protiv Tobola i Šibenika".

- On je u procesu rehabilitacije, vjerojatno će biti spreman za sljedeću utakmicu i vratit će se jači. Svi znaju koliko je on važan za Hajduk. Protiv Gorice će braniti Josip Posavec.

Nakon rane eliminacije u Konferencijskoj ligi između utakmica sa Šibenikom i Goricom bilo je dosta vremena za trening i uigravanje.

- Iskoristili smo to vrijeme na dobar način. Sigurno će nam trebati još vremena kako bismo narasli kao momčad, mentalno i fizički. Teško je odrediti jednu stvar koja je problem, moramo rasti u svemu.

Jedan od problema je realizacija?

- Nogomet nije uvijek logičan. Mi smo odigrali dosta dobrih prvih poluvremena, protiv Šibenika smo trebali voditi više od 1:0. Kad je 1:0, onda je utakmica uvijek otvorena do kraja.

Zašto se događa pad u drugom poluvremenu?

- Ne mogu reći da je problem jedna stvar. Loše reagiramo kada primimo gol, važan je mentalni aspekt, više je stvari u igri.

Hajduk nikada nije pobijedio Goricu u Velikoj Gorici. Uzorak od osam utakmica nije baš malen.

- Nisam čuo za to, ali tu smo kako bismo to promijenili. Oni će nakon dvije pobjede u ovu utakmicu ući s puno samopouzdanja, vrlo su dobri u kontranapadima i imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca, pogotovo na lijevoj strani. Mi smo fokusirani na sebe i na ono što mi možemo napraviti.

Hoće li biti još promjena u sastavu?

- Još se nisam odlučio tko će početi utakmicu. U proteklom periodu smo radili dosta promjena. Vjerojatno će biti tako i za ovu utakmicu. U napadačkom dijelu ćemo nastaviti biti fleksibilni. To je budućnost nogometa, ne možeš se odrediti za samo jednu opciju u napadu. Tražimo kako držati visoki nivo svih 90 minuta i držimo se napadačke igre.

Alexandera Kačaniklića nećemo vidjeti prije rujna?

- Još ne znam kad će se vratiti. Vjerojatno bi se mogao priključiti momčadi nakon reprezentativne stanke.


Hajduk otkupio ulaznice za svoje navijače

Još od četvrtka više nisu u prodaji ulaznice za istočnu tribinu velikogoričkog stadiona, budući da je Hajduk sve otkupio za svoje navijače iz Splita. Na zapadnu tribinu stadiona Gorice može tko hoće, ali mora imati Covid putovnicu, test ili potvrdu o preboljenju koronavirusa. Cijene su na dan utakmice na blagajnama stadiona 50, 60 i 80 kuna, a u prodaji su i godišnje ulaznice velikogoričkog kluba za 250 i 400 kuna. (tr)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 00:25