Screenshot: Facebook
O NJEMU PIŠU I SUSJEDI

MLADI DINAMOVAC NIJE JOŠ NI PUNOLJETAN, A VEĆ JE NA METI EUROPSKH DIVOVA 'Potvrdio je talent, dosta je snažan za svoje godište i strašno napreduje!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. travanj 2020. 10:03

Dinamo dovodi mlade talentirane igrače sa svih strana svijeta, ali i za mlade dečke koji igraju u školi postoji interes jakih europskih klubova.

Tako, recimo, talijanski calciomercato piše da su za mladog dinamovca Maru Katinića zainteresirani Juventus, Napoli i Atalanta iz Serie A, ali također i Barcelona, Salzburg i Wolfsburg! Kad se navode takvi klubovi, onda je svakako zanimljivo vidjeti o kakvom se to igraču koji raste u Maksimiru radi, tko je taj dečko? Maro Katinić je 2004. godište, igra na poziciji stopera, prošlog ljeta je u Dinamo stigao iz Rijeke, a igra za mladu hrvatsku selekciju U-17.

- U Dinamu je osim na poziciji stopera u Dinamu znao igrati i na poziciji zadnjeg veznog. Ovog ljeta su bili organizirani vezani kampovi za mlađe i starije dečke, dakle 2003. godište koji su bili natjecatelji, te 2004. godište, ulazno kadetsko. Meni se svidio, ima izvrsne tjelesne predispozicije, dosta je snažan za svoje godište, učinilo mi se da bi mogao pratiti starije godište. Ima kvalitetu i nogometni talent.

Tako da sam ga priključio za kvalifikacije koje smo igrali u Škotskoj, kroz treninge prije utakmica se pokazao jako dobrim, te bez obzira što je mlađi, ohrabrio sam se i stavio ga da od starta igra sve tri utakmice kvalifikacija koje su bilo itekako zahtjevne. Odigrao je jako dobro te je potvrdio talent i mogućnosti. Bio bi, naravno, i na kvalifikacijama koje smo trebali igrati u Izraelu, a koje su odgođene zbog pandemije - kazao nam je izbornik U-17 reprezentacije Tomislav Rukavina.

NK Rijeka

Inače, za ovu Dinamovu generaciju 2003. godište, koja je skoro kompletna zapravo i U-17 reprezentacija Hrvatske, stručnjaci kažu da je po talentu ravna onoj iz 1998. koja je svojevremeno harala Europom, a koju su činili između ostalih Josip Brekalo, Borna Sosa, Dani Olmo, Branimir Kalaica, Adrian Šemper, Nikola Moro, Davor Lovren... S tim da je Katanić godinu dana mlađi. Inače osim Katanića, nositelji te U-17 reprezentacije su kapetan Tomislav Duvnjak i Ivan Šaranić.

I za tu dvojicu postoji zanimanje velikih klubova, na Duvnjaka su oko bacili iz Bundeslige, na Šaranića skauti Arsenala i Bayera iz Leverkusena. Ti dečki uskoro bi mogli i do B momčadi koju je preuzeo Goce Sedloski, to su talenti na kojima će Dinamo graditi svoj budućnosti, te sigurno ostvariti velike transfere.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 16:38