Vojko Basic / CROPIX / CROPIX
BIT ĆE VELIKO POJAČANJE

MLADI HAJDUKOVAC JEDVA ČEKA ZAIGRATI S LEGENDOM PORTUGALSKOG NOGOMETA Odmah bih potpisao njegovu karijeru! Dva EP-a, SP-a i sve klubove gdje je igrao

HAJDUK Fran Tudor tvrdi da Bijele u Gradskom vrtu u subotu čeka jedno od najtežih gostovanja, a o novom suigraču iz Portugala ima visoko mišljenje
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. rujan 2017. 12:49

Odmorili su se hajdukovci prošlog vikenda, napunili baterije za nastavak prvenstva, jer trebat će Bijelima svježine i snage za utakmice koje dolaze. Prvo Osijek u Gradskom vrtu, pa Rijeka na Poljudu, dva susreta koji će bitno odrediti u kojem smjeru ide realizacija visokih ambicija Hajduka.

- Osijek je definitivno jedno od najtežih gostovanja - naglasit će Fran Tudor u startu razgovora.

Jasno je i zašto. Godinama je Gradski vrt bio neosvojiv za Bijele, a pritom je Osijek danas po kvaliteti uz bok vodećima. Izgubili su Osječani u Vinkovcima, žele se iskupiti pred vlastitim navijačima, ali stiže ambiciozni Hajduk.

- Teško gostovanje i sudar dvaju klubova velikih želja. Poraz Osijeka u Vinkovcima nije pokazatelj kvalitete, protiv nas će igrati sasvim drukčiju utakmicu. Ali, naš je cilj pružiti prepoznatljivu igru s pobjedničkim ciljem.

Split, 161016
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 12. kola MAXtv Prve HNL, HNK Hajduk - RNK Split.
Na fotografiji:  Fran Tudor i Karolis Chevdukas.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX

S obzirom na okolnosti, jasno je da se legitimnim postavlja pitanje “je li remi pozitivan ishod”.

- Prerano je govoriti o tome, teško se zadovoljavati bodom prije utakmice. Treba misliti na sva tri boda, ma koliko zahtjevno gostovanje bilo u subotu.

Kako ukupno gledate prema šampionskoj utrci? Dinamo je ostao i bez Fernandesa, Rijeka pod europskim pritiskom.. otvara se šansa Hajduku.

- Čeka nas uzbudljivo prvenstvo, usudio bih se reći, nikad zanimljivije.

Bolji smo nego lani

Nakon nekoliko godina Hajduk postaje presudni faktor. Prošle sezone su Bijeli s trećeg mjesta usmjeravali utrku za naslovom prvaka, a sada se traži korak naprijed.

- Neću davati velike izjave, blizu smo, dat ćemo maksimum, u svakoj utakmici idemo na tri boda. Bolji smo nego prošle godine.

Osjetilo se to i protiv Evertona. Kakve ste pouke izvukli iz tog dvoboja? Četvrti put zaredom ste napadali Europsku ligu, ali ovog puta je Hajduk zaustavila igrački moćnija momčad.

- Jasno je da smo izvukli neke pouke, jer Everton je prava europska ekipa. Vidjeli smo da možemo s njima igrati, čak smo u pojedinim trenucima bili i dominantni.

Ispali, ali ipak su iz poraza izišli jači. Može se i tako reći, jer hajdukovci su barem shvatili da mogu svoju igru podići na višu razinu. Mogu li se takva izdanja ponavljati u HNL-u?

- Vjerojatno možemo ponoviti takva izdanja, jer sve je stvar motivacije i atmosfere. Što se tiče motivacije, u svaku sljedeću ulazimo silno motivirani, a ozračje u momčadi je odlično. Dakle, imamo preduvjete za ponavljanje izdanja kao što je bilo na Poljudu s Evertonom.

Što za momčad znači odlazak Vlašića?

- Svi znamo da je Vlašić gotovo nezamjenjiv. Pokušat ćemo što prije nadoknaditi njegov odlazak, ali s druge strane, otvara se i mjesto u momčadi.

Jedan od kandidata za ispražnjenu poziciju je i Fran Tudor. Jasno, ako Carrillo bude igrao sa dva “polušpica”.

- Nadam se, ja sam na dispoziciji. Kao i uvijek kada nedostaje neka karika u momčadi.

Počeo je Tudor sezonu kao desni bek, jer i prošle godine je igrao beka. Ali, krilni napadač je pozicija na kojoj se gradila njegova karijera. Pobjeda nad Dinamom u Splitu prije godinu i pol dana, zatim nastupi na prijateljskim utakmicama reprezentacije Hrvatske.... sve su to bile epizode po kojima se pamti Fran Tudor.

- Istina je, mogu pružati bolje partije na krilu. Međutim, na treneru je odluka, a ja ću se nametnuti dobrim igrama na treningu.

Zamjena za Futacsa

Kako ste doživjeli Portugalca Almeidu nakon nekoliko uvodnih treninga?

- Osjeti se dodatno iskustvo koje će nam pružiti sigurnost u napadu.

Veliku je karijeru ispisao Almeida, iskustvo je njegov najjači adut.

- Odmah bih potpisao karijeru kao Almeida. Bez daljnjeg bih prihvatio dva EP-a, SP-a i sve klubove gdje je igrao - s osmijehom je poručio Tudor i dodao za kraj:

- Sa 33 godine može Almeida pružiti dodatni impuls ekipi. Mi smo spremni na njegov angažman i vjerujem da će biti adekvatna zamjena za Futacsa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 16:14