Damir Krajac / CROPIX CROPIX
NOVAC KOJEM SE RADUJU

MLADI SRPSKI REPREZENTATIVAC IZ HNL-A SELI U AMERIČKU LIGU? Klub je već uspostavio kontakt s agentom, a mogao bi to biti transfer od nekoliko milijuna

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. travanj 2020. 15:00

Klubovi se na različite načine pripremaju za eru nakon koronavirusa. Iako je neizvjesnost cijele situacije i dalje velika, planovi moraju postojati, ovakvi ili onakvi. U Slavenu Belupu jasno su odredili koje igrače žele zadržati u svojoj svlačionici i pod kojim uvjetima, uslijedit će pregovori s dosta njih.

Zavrtjet će se novac

Koprivnički klub ima stabilnost koju mu jamče glavni sponzori, ali dio prihoda svake godine mora ostvarivati i od transfera. Ako nekog ne prodaju ove godine, morat će ‘rezati’. Naravno, nitko ne može znati kako će uopće tržište izgledati kad se otvori prijelazni rok, ali određeni novac će se zavrtjeti.

Tako se u kanadskim i srpskim medijima pojavila vijest o interesu člana američkog MLS-a Vancouver Whitecapsa za veznjaka Slavena Belupa Nemanju Glavčića. Neslužbene informacije govore da je Vancouver već uspostavio kontakt s Glavčićevim agentom te navodno dobio signal da je bivši mladi reprezentativac Srbije spreman na odlazak preko Atlantika.

Međutim, u koprivničkom klubu o cijeloj priči nemaju nekih većih spoznaja. Direktor Zvonimir Šimunović kaže kako je i on pročitao vijest o navodnom interesu Vancouvera, ali nikakvih konkretnih poteza zasad nije bilo s druge strane Atlantika. Glavčić je jedan od najvažnijih igrača u koncepciji trenera Tomislava Stipića, on je i radnik i kreator u veznom redu, s odličnom tehnikom i opasnom lijevom nogom.

Međutim, Glavčić je ujedno i igrač s najvećom tržišnom vrijednošću u Belupu, Transfermarkt ga je procijenio na 600.000 eura. Kako mu ugovor vrijedi do ljeta 2021. godine, možda je ljeto doista vrijeme za prodaju. Naravno, ako Kanađani ponude iznos koji bi Farmaceutima bio prihvatljiv...

Koprivnica, 010220. 
Gradski Stadion u Koprivnici.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 20.kolo, seniori, utakmica: Slaven Belupo - GNK Dinamo.
Na fotografiji:  Nemanja Glavcic, Mislav Orsic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 01:47