Vladimir Dugandzic / CROPIX
POLARNE PRIPREME

Nema se love, a u ovom nogometnom slučaju ne vrijedi ona 'doma je najbolje'

Spasili su se oni koji imaju dovoljno novca (ili su odlučili investirati i koji euro više od svojih mogućnosti) pa se odmaknuli dalje od Istre i Hercegovine.
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 04. veljača 2012. 13:51

Ove zime hrvatski prvoligaši ne odrađuju zimske nego polarne pripreme. Točnije govoreći, pripremali su se normalno do prije dan-dva, ali kad je ova nesmiljena, žestoko hladna fronta, stvarno legla na Hrvatsku, sve što im ostaje je trčkaranje u hotelskim salama i(li) dvoranama.

Spasili su se oni koji imaju dovoljno novca (ili su odlučili investirati i koji euro više od svojih mogućnosti) pa se odmaknuli dalje od Istre i Hercegovine. Iz Portugala, s Dinamovih zimskih priprema, u Hrvatsku stižu fotke prvaka kako se u kratkim rukavima sunčaju kraj hotelskih bazena. Možda se koji malo hrabriji i baci u otvoreno plivalište. Splitski dvojac, Hajduk i RNK Split, odletjeli su tamo gdje se donedavno u ovo doba godine znalo sresti više od pola Prve HNL, u Tursku. Pa Bili i Crveni, baš kao Modri, treniraju bez ikakvih problema, plan priprema ispunjava se u svakom detalju.

Ostali? Kao Krezumica iz crtića. Trče u mjestu. Rijeka i Cibalia jučer su trebali igrati u Širokom Brijegu na tradicionalnom Memorijalu "Gojko Šušak". Ne da nisu igrali nego, kako nam je oko podneva iz riječke eskpedicije javljeno iz Međugorja, ni ne izlaze iz hotela. Možda sačekaju do danas, a možda predvečer krenu kući. Istina, i na Kvarneru je minus. Utoliko gori jer bura, po svom običaju, ide kroz kosti, a za noć s petka na subotu najavljen je i obilan snijeg koji bi se trebao zadržati do srijede, četvrtka. Uz jednu značajnu razliku. Netreniranje u Međugorju košta, a doma barem ne treniraš - besplatno! Hrvatski dragovoljac spustio se do Međugorja i odmah pobjegao u Makarsku. Samo... Tamo je možda koji stupanj više, ali svejedno je - bijelo.

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI!!!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 23:42