SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
ORŠIĆ & JAKIĆ

Nema senzacionalnih najava iz Dinama uoči derbija, ipak, poruka je jasna: ‘Zanimaju nas samo tri boda‘

‘Sigurno će biti teška utakmica za nas, ali optimistično idemo naprijed. Raspored je jako gust...‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. travanj 2021. 13:54

I u Dinamovoj svlačionici moglo se osjetiti zadovoljstvo derbijem u Osijeku, pogotovo samom utakmicom, predstavom kojoj su nedostajale tek kulise punih tribina da ugođaj bude potpun. Još se i dan nakon nisu smirili dojmovi, Dinamovi nogometaši naglašavali su da su mogli u Gradskom vrtu i do pobjede, ali da na kraju mogu biti zadovoljni remijem, koji im je ostavio dva boda prednosti na ljestvici.

- Derbi je bio baš iznimno zanimljiv, prvo je poluvrijeme pripalo nama, poveli smo vrlo rano 1:0 i otišli na odmor uz prednost. Sigurno da smo u nekim situacijama u prvom dijelu mogli imati bolju realizaciju, kao i više udaraca. Možda bismo tako završili prvo poluvrijeme uz veću gol razliku - kaže Kristijan Jakić, naglasivši da se u nastavku susreta odnos snaga ipak ponešto promijenio.

- U drugom dijelu Osijek se dignuo i imao neke izgledne situacije, a iz jedne od tih stiglo je izjednačenje. Iako smo mi imali dvije dobre situacije da ponovno povedemo i uđemo u prednost, nažalost, nismo ih iskoristili. Navijači su svakako mogli uživati u ovoj utakmici i nadam se da su zadovoljni jer smo pokazali dobar nogomet.

image







RONALD GORSIC/CROPIX

Međutim, svjestan je i Jakić da nema vremena za uživanje u dojmu i rezultatu, Modre i nadalje čekaju teška iskušenja, počevši od nedjelje i velikog derbija s Hajdukom.

- Tempo i ritam utakmica je takav kakav jest. Nemamo vremena za odmor, čeka nas već u nedjelju utakmica protiv Hajduka. Bez obzira na trenutno stanje na ljestvici svi znamo da je to najveći hrvatski derbi i da utakmica između Dinama i Hajduka ima jednu dodatnu vrijednost. Idemo po pobjedu, želimo nova tri boda - zaključio je Jakić.

Na sličnom je tragu i Mislav Oršić. Dinamov europski junak slaže se da je svaka momčad bila bolja po poluvrijeme, te da je remi realan ishod.

- Dojam nakon utakmice je taj da smo u prvom poluvremenu mi bili bolji, a Osijek u drugom dijelu. Iz tog kuta gledanja tako je možda i realna podjela bodova na kraju derbija. Okrećemo se onome što je pred nama, čeka nas već u nedjelju još jedan derbi. Sigurno će biti teška utakmica za nas, ali optimistično idemo naprijed. Raspored je jako gust, morat ćemo se što bolje oporaviti za nedjeljni derbi i pobijediti. Zanimaju nas samo tri boda - poručio je i Oršić.

Nema, dakle, nekih senzacionalnih, bombastičnih izjava, u principu je sve jasno. Svjesni su svi da je raspored težak, da obrana naslova nije jednostavna misija, ali izbora nema, u svakoj idućoj utakmici treba pobijediti. Dinamo i nakon Osijeka ovisi sam o sebi, a to je ono što su u Maksimiru željeli uoči derbija s Bjeličinom momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 04:16