VLADO KOS/CROPIX Cropix
REAKCIJE TRENERA

Nenad Bjelica detaljno objasnio svoju ‘klopku za Rijeku‘, Rožman razočaran: ‘Svi ste sve vidjeli..‘

‘Računali smo na to da ćemo biti svježiji od Rijeke i tako smo se postavili‘, rekao je Bjelica.
Piše: Sportske novosti/Darko RužićObjavljeno: 21. veljača 2021. 18:13

Budući da veliki derbi 22. kola HNL-a nije odigran zbog slučajeva koronavirusa u Hajduku, poklonici HNL-a morali su se zadovoljiti onim "malim". U njemu je, na travnjaku osječkog Gradskog vrta domaćin s 2:0 pobijedio Rijeku. Oba je gola, po jedan u svakom poluvremenu zabio Ramon Mierez, legitimni kandidat za najboljeg topnika domaćeg prvenstva i na kraju sezone..

Nakon utakmice zadovoljan je bio trener Nenad Bjelica. Kako i ne bi, njegovi su puleni ostali u korak s Dinamom nakon što su poraženi u susretu prošlog kola na Maksimiru.

- Postavili smo momčad tako da igramo s Rijekom "jedan na jedan" jer smo računali da ćemo biti od nje svježiji. Kontrolirali smo utakmicu, bili bolji, ali treba priznati da je Rijeka imala dobru prigodu i da ju je iskoristila tko zna u kojem bi smjeru otišla utakmica. Svi su danas bili na jako dobrom nivou, a Miereza nagrađuje njegova upornost na utakmicama i na treningu. Danas je bilo važno da pobijedimo nakon poraza u Maksimiru - kazao je strateg Bijelo-plavih.

S druge strane, Riječani se na Rujevicu opet vraćaju praznih ruku. Četvrta je to bila utakmica za sastav Simona Rožmana bez pobjede.

- Nismo bili dovoljno energetski spremni da ozbiljnije ugrozimo Osijek kojem čestitam na pobjedi. Pokušao sam s izmjenama nešto dobiti, ali i to je izostalo. Sada ćemo imati pet dana do idućeg susreta da se pripremimo i osvježimo. Danas? Svi ste sve vidjeli, ne možemo izdržati duel. Mislili smo da možemo proći ovaj niz utakmica u nekoj manjoj brzini, ali nije išlo. Nismo mogli više nego izgubiti - rekao je Rožman.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:58