Nenad Bjelica
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

NENAD BJELICA ZADOVOLJAN NAKON POBJEDE U KOPRIVNICI, A POSEBNO JE POHVALIO JEDNOG ČOVJEKA 'On u ovoj formi apsolutno zaslužuje mjesto u Dinamu'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. srpanj 2019. 23:52

U susretu 2. kola Prve HNL Dinamo je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo sa 3-0, a trener Modrih Nenad Bjelica bio je zadovoljan nakon pobjede u Koprivnici.

- Mislim da smo odigrali jednu vrlo ozbiljnu i konkretnu utakmicu. Cijelu utakmicu bili smo bolji na terenu, više smo pokazali. Imali smo dosta dobar ulazak u susret, zabili smo brzi gol, poslije toga imali dvije-tri šanse kad se utakmica lomila. Imali smo i malo sreće da Belupo nije iskoristio svoje dvije jako dobre šanse, a s drugim golom je utakmica bila riješena. U drugom poluvremenu smo privodili utakmicu kraju, dobro smo se branili i iz nekoliko kontri pokušali zabiti treći gol, na kraju nam je to i uspjelo – kazao je Dinamov trener.

Kolega je prokomentirao kako je Dinamo već sad u zavidnoj formi, Bjelica je pojasnio:

- Znate, Dinamo ne može tempirati formu, Dinamo mora od 1. kola u prvenstvu i Europi biti u dobroj formi. Mi imamo veću širinu nego što imaju drugi, tu širinu i koristimo, tako da svi dečki pokušavaju izvršavati zadatke na najkvalitetniji mogući način. Jako sam zadovoljan kako su momci odigrali, čestitao bih svima. Bilo je dosta igrača koji u prve tri utakmice nisu nastupili i nemaju natjecateljski ritam, ali to se na igri momčadi nije primijetilo. Nadam se da ćemo igrati na istom nivou kao i prošle sezone, rotirajući ekipu i dajući šansu svima, te da će svi ti dečki te šanse i iskoristiti.

Prvo ime bio je Bruno Petković.

- On je došao na pripreme tri dana prije ostalih reprezentativaca, a u svim utakmicama u kojima je igrao pokazao je veliku kvalitetu. Nameće se, velika je konkurencija između njega i Gavranovića, tu je i Andrić. Imamo tri visokokvalitetna špica, svi će oni dobivati minute, a na njima je da ih iskoriste kad ih dobiju. Jako sam zadovoljan njegovom igrom, ne samo danas. U Gruziji je zabio gol iako nije odigrao na visokoj razini, ali njegovo ponašanje je primjerno i zaslužuje minute koje dobiva.

Vrlo dobru partiju pružio je i mladi reprezentativac Lovro Majer.

- Bio je na vrlo visokom nivou, vrlo rastrčan, imao je nekoliko jako lijepih zadnjih dodavanja, imao je asistenciju za treći gol, sudjelovao je kod drugog. Odigrao je vrlo kvalitetno. U njega nitko ne sumnja, ali je u prošloj sezoni bio izmasakriran ozljedama i zbog toga nije dobivao više minuta. Međutim, Lovro Majer u ovoj formi apsolutno zaslužuje mjesto u Dinamu – zaključio je Bjelica.

Slavenov strateg Ivica Sertić bio je kratak:

- Čestitke Dinamu na zasluženoj pobjedi, bili su bolji. Mi možemo žaliti zbog dekoncentriranog ulaska u utakmicu, ne znam jesu li igrači bili impresionirani, ali prvi plan nam je pao u vodu nakon prvog primljenog pogotka. Uspjeli smo se malo konsolidirati, čak i zaprijetiti u dva-tri navrata, ali Dinamo je preozbiljna i prekvalitetna momčad da ne bi kaznila pogreške koje smo mi učinili.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 03:29