Zeljko Hajdinjak / CROPIX
2. KOLO HNL-A

VIDEO: DINAMO I NAKON GRUZIJACA NASTAVIO S POBJEDAMA Petković načeo Belupo, Atiemwen povećao vodstvo, a sjajnim udarcem domaćine je dotukao Moro

Dinamo je u Koprivnici došao do nova tri boda, Modri su od Slaven Belupa bili bolji s 3:0. Petković je načeo Farmaceute već u 4. minuti, u 38. minuti strijelac je Iyayi Atiemwen, a konačan rezultat postavio je Nikola Moro. Zagrebački je klub preuzeo prvo mjesto na tablici sa šest bodova, dok su Koprivničani i dalje bez bodova.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. srpanj 2019. 20:32

SLAVEN BELUPO - DINAMO 0:3 (Petković 4', Atiemwen 38', Moro 89')

SLAVEN BELUPO (4-1-4-1): Filipović – Iharoš, Nowak, Božić, Radivojević (od 82. Goda ) – Paracki – Puclin (od 56. Bogojević), Glavčić, Čanađija, Delić – Ejupi (od 76. Lima ).

DINAMO (4-1-4-1): Livaković – Stojanović, Lešković (od 67. Dilaver), Perić , Šitum – Moro – Atiemwen, Majer, Gojak, Marin (od 77. Baturina) – Petković.

Dinamo nije imao problema na gostovanju u Podravini. Hrvatski prvak demonstrirao je na koprivničkom travnjaku svoju snagu i moć, te je sa sedmoricom novih u početnoj postavi u odnosu na ogled u Gruziji bez većih problema stigao do novih bodova. Poznato je da Modri imaju širinu kadra koja Nenadu Bjelici omogućava ravnomjerno raspoređivanje snaga u domaćem i europskom natjecanju, no ni te famozne rotacije nisu pomogle igračima Slavena Belupa koji su se nadali da bi Modre možda mogli uhvatiti na 'krivoj nozi'.

Već i sam početak utakmice naznačio je kakvu bismo predstavu mogli gledati na Apašu. Modri su krenuli odlučno i odmah pritisnuli svog suparnika, što im se isplatilo već u 4. minuti. Gojak se fino snašao na desnoj strani i uposlio Petkovića, koji je postigao već drugi prvenstveni pogodak, a ukupno svoje treći ove sezone. Pritom je loše reagiralo Slavenovo pojačanje iz Poljske Tomislav Božić, stoper kojeg je Dinamov napadač okrenuo kao na vrtuljku i potom smireno poentirao pokraj Filipovića koji u toj situaciji nije mogao puno napraviti.

Rano primljeni pogodak unio je nesigurnost u Sertićevu momčad, a gostima je ulio dodatno samopouzdanje. Slavenova je obrana tako opet ispala iz igre u 6. minuti, ali posljedica nije bilo jer je nakon Majerove asistencije Petković tukao glavom iznad grede. Prvi je za domaće zaprijetio Delić, bio je to neprecizan udarac s ruba kaznenog prostora.

Okušao je svoj udarac i Majer u 17. minuti, ali je lopta otišla pokraj okvira. Domaćin je tek nakon pola sata malo hrabrije krenuo prema Dinamovom golu. Bila je to dobra akcija po lijevoj strani u kojoj je srpski lijevi bek Radivojević iskazao i ofenzivni potencijal, no Farmaceuti su zaradili samo ubacivanje sa strane.

Dvije dobre prilike u prvom poluvremenu propustio je Slavenov veznjak Čanađija, koji se uoči početka susreta srdačno pozdravio s Dinamovim trenerom Bjelicom, njegovim učiteljem iz zajedničkih dana u talijanskoj Speziji. Puclin je u 35. minuti probio desnu stranu i poslao idealnu povratnu loptu za Čanađiju, koji je iz prve tukao neprecizno, pokraj vratiju. Dvije minute kasnije nakon jedne od rijetkih defenzivnih pogreški Dinama ukazala se Čanađiji prilika za lob, ali ipak nije uspio prebaciti Livakovića već mu je poslao loptu točno u ruke.

Dinamo je bodove osigurao u završnici prvog poluvremena. Pogriješio je Slavenov veznjak Nemanja Glavčić, pritigao iz subotičkog Spartaka, s omladinskim stažem u Partizanu. Majer mu je oduzeo loptu na sredini terena, sudac Matoc smatrao je bez prekršaja. U akciji je sudjelovao i Petković, koji je prvo fino uposlio Majera čiji je udarac zaustavio Filipović, a potom je Atiemwen Petkovićevo dodavanje pretvorio u pogodak za 0:2.

Drugo poluvrijeme nije ponudilo previše prigoda. Udarac je s 20 metara u 50. minuti iskušao Glavčić, nije to bio težak zadatak za Livakovića. Malo zahtjevniji posao zadao mu je Bogojević 10 minuta kasnije, ali rezultat se nije mijenjao. Uspio je Slaven u nastavku uspostaviti kakvu-takvu terensku ravnotežu, ali nije stvorio neku izgledniju priliku. S druge strane, Dinamo je bio opasan i u malo nižoj brzini, a drugo poluvrijeme obilježio je jak pljusak koji se spustio na Koprivnicu.

U tim mokrim uvjetima dvije dobre prilike nije iskoristio Petković, jednom mu je obrana blokirala udarac, drugi put je tukao pored gola. Šansu za treći gol imao je i Šitum nakon Ademijeva dodavanja, no poslao je loptu visoko iznad grede. No, ti promašaji nisu kažnjeni, a suigrače je iskupio Nikola Moro koji je u smiraj susreta na dodavanje Majera postavio konačnih 0:3.

Tako je Dinamo i četvrti susret ove sezone završio bez primljenog pogotka, dok je Slaven Belupo prvi put nakon 2006. godine otvorio prvenstvo s dva poraza...

SLAVEN BELUPO - DINAMO 0:3 (Petković 4', Atiemwen 38', Moro 89')

SLAVEN BELUPO: Filipović - Radivojević, Nowak, Božić, Iharoš - Čanađija, Paracki, Glavčić, Puclin - Delić, Ejupi

DINAMO: Livaković - Perić, Lešković, Stojanović - Gojak, Šitum - Majer, Moro, Marin, Atiemwen - Petković

----------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

89' - GOOOL! Moro je poveo akciju i sjurio se prema golu Slaven Belupa, odigrao kratko s Majerom koji mu odmah vraća loptu, a zatim je Dinamov veznjak lijepim i odmjerenim udarcem pogodio donji kut Filipovićeva gola.

82' - Posljednja promjena i za Slaven Belupo. Izašao je Radivojević, u igru će Goda.

80' - Petković još jednom prijeti domaćima, ovog puta Filipović izlazi kao pobjednik.

77' - Posljednji put mijenja Bjelica. Antonio Marin će iz igre, ući će 19-godišnji napadač Roko Baturina.

77' - Druga promjena kod Farmaceuta. Izašao je Ejupi, priliku dobiva Mateus Lima.

76' - Prolom oblaka u Koprivnici. Uvjeti za igru sve su teži.

75' - Što je sada promašio Marin... Ademi je zakuhao sjajnu akciju za Modre, poslao povratnu do Petkovića koji je propušta za Marina, a mladi Dinamov nogometaš puca s desetak metara potpuno sam i neometan, ali udarac ide visoko iznad gola...

71' - Velika šansa za Modre! Petković je bio u sjajnoj situaciji, uspio se izboriti za udarac s desetak metara iskosa, no taj je pokušaj završio u bloku.

70' - Počela je padati gusta kiša i sve je izglednije da će velika oluja otežati uvjete na terenu.

69' - Odmah i druga zamjena kod Dinama. Izaći će Gojak, a zamijenit će ga Arijan Ademi.

67' - Prvi put mijenja i Bjelica. U igri je Dilaver, izašao je Lešković.

65' - Prilika za Modre! Majer se odvažio na udarac, bio je u izglednoj poziciji, no njegov udarac odlazi visoko iznad gola.

56' - Prvu zamjenu radi Sertić. Ušao je Bogojević umjesto Puclina.

50' - Šansa za Farmaceute! Glavčić se odlučio na udarac s dvadesetak metara, ali išlo je to ravno u Livakovića koji bez problema brani taj pokušaj.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Modri su od prve minute uvjerljivo dominantnija momčad na terenu. Koprivničani su imali samo jednu prigodu u cijelome prvom dijelu, a bolji su jedino u rubrici žutih kartona. Dinamovci su poveli već u 4. minuti kada je mrežu zatresao Petković, a na 2:0 povisio je Atiemwen. Asistirao mu je Bruno Petković koji se istaknuo kao možda i najbolji pojedinac dosadašnjeg dijela susreta.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

43' - Žuti karton opravdano je dobio Radivojević zbog nepotrebnog prekršaja na Marku Leškoviću.

38' - GOOOL! Majer je isprovocirao pogrešku Nemanje Glavčića na centru, Petković je zatim uzeo loptu i krenuo prema vratima domaćih, sjajno uposlio Majera koji šutira, no Filipović brani taj zicer! Lopta se odbija ponovno do Petkovića koji je mogao i sam pucati, međutim uočio je Atiemwena koji je bio u puno boljoj poziciji i nigerijskom nogometašu nije bilo teško poslati loptu u praznu mrežu... 2:0 vodi Dinamo!

36' - 'Požutio' je sada Lešković zbog zaustavljanja rukama Makedonca Muzafera Ejupija.

35' - Prva prilika za Slaven Belupo na utakmici! Puclin se poput brzog vlaka sjurio po desnome boku i ušao u šesnaesterac, poslao povratnu do Čanađije koji puca isprve, no jako loše i neprecizno, otišlo je to daleko od gola Dinama.

27' - Žuti karton dobio je Glavčić zbog iznimno grubog starta na Petkoviću kojemu se morala ukazati liječnička pomoć. Srećom, bit će sve u redu s napadačem Modrih.

17' - I opet prijete Modri! Stojanović je centrirao prema Petkoviću, obrana domaćih uspjela je izbaciti loptu ispred napadača Dinama, a na odbijanac je naletio Majer i opalio s dvadesetak metara, ali otišlo je to daleko iznad gola.

12' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Tomislav Božić zbog grubog prekršaja na Atiemwenu u zoni udarca.

7' - Šansa za Modre! Majer je lijepo centrirao, Marin je bio u izvrsnoj prilici, no njegov pokušaj s pet metara glavom nije bio dovoljno precizan.

4' - GOOOL! Gojak se ubacio iz drugog plana i sjajno uposlio Petkovića koji se majstorski oslobodio Božića i zatim iz okreta zatresao mrežu Farmaceuta!

1' - Počela je utakmica u Koprivnici!

----------------------------------------------

18.55: Igrači su istrčali na travnjak Gradskog stadiona u Koprivnici. Glavni sudac je Marko Matoc iz Zaprešića. Na tribinama koprivničkog stadiona je i Dani Olmo koji je mahanjem pozdravio domaću publiku. Stadion je ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta i sve je spremno za početak!

18.00: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Modrih Nenad Bjelica ponovno je ispremiješao momčad i iznenadio prvom postavom. Najveća promjena odnosi se na napadački dio momčadi - Dinamo će Farmaceute napasti s izrazito ofenzivno postavljenom formacijom.

Trener Slaven Belupa Ivica Sertić odlučio je Bogojevića ostaviti na klupi, a od prve minute startat će David Puclin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 03:26