BORIS KOVACEV/CROPIX
PRESUDIO U FINIŠU

Neočekivani junak: Pogledajte kako je crnogorski stoper donio pobjedu Dinamu u posljednjoj utakmici

Vatromet, konfeti i pehar u rukama igrača za službeni kraj jedne naporne i teško ponovljive sezone
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. svibanj 2021. 21:37

DINAMO - ŠIBENIK 1:0 (Milić 88')

DINAMO: Livaković (od 76. Josipović) - Moharrami (od 60. Šaranić), Milić, Lauritsen, Gvardiol (od 60. Leovac) - Jakić (od 76. Ademi) - Kastrati, Tolić, Baturina (od 60. Vasilj), Hajrović - Gavranović

ŠIBENIK: Rogić - Pajić, Batarelo, Schildenfeld, Kvesić (od 70. Bilić) - S. Sahiti (od 62. Ampem), Ćurić, Alimi, Mina (od 62. Rak) - Martin (od 62. Laća) - Jurić (od 85. Grdić)

ZAGREB - Maksimir. Bez gledatelja. Sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Vatromet, konfeti i pehar u rukama Dinamovih igrača, za službeni kraj jedne naporne i teško ponovljive sezone. Završili su Modri pobjedom (1:0), neočekivani je bio junak te utakmice, crnogorski stoper Stefan Milić. Nije bilo presudno, ali naravno da je iz Dinamova kuta ljepše sve završiti trijumfom, premda je Šibenik bio vrlo blizu da u Maksimiru opet uzme više od časnog poraza. Bio bi pothvat da Šibenčani u 180 minuta na terenu prvaka nisu izgubili, ipak, nisu izdržali.

Kevin Theophile-Catherine dobio je prije utakmice uokvireni dres s brojem 100, odigrao je nedavno stotu utakmicu za Dinamo, vratio se nogometu nakon ozljede poslije gotovo četiri mjeseca Sadegh Moharrami, na stoperskoj poziciji zaigrao je Stefan Milić, u prednjoj liniji budućnost Dinama Martin Baturina i prošlost, Izet Hajrović.

Joško Gvardiol u prvih 11, zadnji put u modrom dresu, na vratima Livaković, tek ćemo vidjeti je li i njemu bilo zadnji put. S druge strane novi Dinamov igrač Marko Bulat nije igrao, ali jest onaj koji bi to uskoro mogao postati, Deni Jurić.

image
Gvardiol zadnji put u modrom...
BORIS KOVACEV/CROPIX

S obzirom na revijalni karakter susreta očekivali smo više lepršavosti i atrakcije, ali u prvom dijelu malo smo toga vidjeli. Najopasniji i najraspoloženiji je bio Mario Gavranović, jednom je lukavo pokušao 'vanjskom', pokraj gola, drugi je put pucao glavom. Pa jednom Jakić i Tolić, bezopasno. S druge strane najozbiljnija ne prijetnja bio udarac glavom Alimija nakon ubačaja iz kornera.

Gol Milića:

U nastavku je Šibenik bio blizu golu kad je Martin s 20-ak metara pogodio vratnicu, a Krznar je, pak, dodatno pomladio momčad, ušli su Šaranić i Vasilj, kojemu je ovo bio debi u Dinamovom dresu. I dopali su se ti klinci s nekoliko dobrih poteza, začuo se i pljesak malobrojnih sretnika koji su iz lože gledali utakmicu. Gvardiol je izišao nakon sat vremena, Livakovića je u 76. zamijenio Šibenčanin Josipović.

Najopasniji je bio udarac Leovca, koji je skinuo Rogić, s druge strane Šibenčani su protestirali zbog jednog zaleđa u izglednoj situaciji, čini se da je 'mahač' Stolnik pogriješio i podigao zastavicu, VAR-a u Maksimiru nije bilo. Pretkraj susreta Dinamo je pritisnuo, Rogić je upisao dvije lijepe obrane, međutim, Milićev udarac nije mogao zaustaviti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:12