DAMIR KRAJAC/CROPIX
ODUŠEVIO JE NA MAKSIMIRU

Ni Nevistić, ni Franko: Jedan igrač uništio je Dinamo, on je Rijekin motor na bundesligaški pogon

Njegova se cijena kreće oko 2.5 milijuna, a da je ovakav momentum imao lani, ponude bi pljuštale.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. siječanj 2021. 13:15

Koliko je Stjepan Lončar moćan veznjak, trkački jak, sposoban i braniti, i vuči kontre, i zabijati, pomalo je i čudno da mu je pogodak Dinamu bio prvi ove sezone u HNL-u. Ukupno 12. u dresu Rijeke u 91. nastupu. Jedan je, također ljevicom, dao u San Sebastianu protiv Reala Sociedada gdje su osvojili bod u Europskoj ligi.

Tek se zahuktava

No, Lončar se vjerojatno tek zahuktava za sve te utakmice koje slijede. U 18 nastupa u svim natjecanjima dosad je dodao i dvije asistencije, u nešto više od 1500 minuta.

- Nismo im ušli u mlin, igrali smo strpljivo i taktički zrelo, odigrali smo čvrstu, mušku utakmicu. Imamo još četiri zaostala susreta, nadamo se maksimalnom broju bodova - kazao je Lončar nakon pobjede nad Dinamom usred Maksimira, koja im je dala vjetar u leđa.

Lončar, reprezentativac Bosne i Hercegovine s osam nastupa, koji je nogometni put započeo u Širokom Brijegu, a u Rijeci je od lipnja 2018. godine, prometnuo se u stožernog igrača kako god da se igra. Bilo to u bloku i s brzom ofenzivnom tranzicijom ili napadački na suparnički bunker. Ima duel, brzinu, pas i šut. S njegovanom bradom djeluje poput Vikinga s Pecare.

image
ANDER GILLENEA

Malo je takvih

Rijeka ne zna dokad će biti njen. Na Transfermarktu vrijedi 2,5 milijuna eura i toliku otprilike očekuje zaradu, kao što se za Nevistića nada dobiti minimalno tri milijuna iz maksimirske blagajne.

Možda bi Lončara pustila i za dva i neke bonuse, ali konkretnih pregovora ovog časa nema. Da je momentum kao sadašnji imao samo prije godinu dana, vjerojatno bi pljuštale ponude. U međuvremenu je tržište palo jer klubovi koji gledaju Lončara bitno su osiromašili. Ipak, prijelazni rok tek ulazi u finiš i sve je moguće…

Navijači Rijeke imaju se razloga nadati da će Lončar ostati na Rujevici jer to diže optimizam da bi se Rijeka mogla domoći još kojeg trofeja. S njim i bez njega nije isto. Tijekom godina mnogi su dolazili i odlazili. Neke je bilo teže, pojedine lakše zamijeniti. Lončara neće biti jednostavno. Uistinu je malo takvih u HNL-u i šire.

Iako sam govori da bi najradije u Španjolsku, po stilu igru Bundesliga je kao stvorena za njega. Čovjeka koji juriša od šesnaesterce do šesnaesterca. Lončar je Rijekin motor na bundesligaški pogon.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 08:45