GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
MIŠLJENJE TRENERA

‘Nije bilo ugodno, ali cilj opravdava sredstva! Pitanje je - može li Osijek s ovakvom igrom osvojiti naslov‘

Pogled dvojice trenera na osječku partiju u Maksimiru: ‘Bjelicu samo treba pustiti da radi u miru‘
Piše: G. ĐukarićObjavljeno: 22. studeni 2021. 10:02

Tomislav Steinbrückner je nedavno, u utakmici osmine finala Kupa, dugo vremena držao Dinamo "na iglama". Morala se Krznarova momčad namučiti da slomi njegov BSK iz Bijelog Brda. Steinbrückner je, inače, osam sezona (od 1984. do 1992.) u Gradskom vrtu proveo kao igrač, a kao trener vodio je Bijelo-plave u dva mandata, u ukupno 75 utakmica. Šest puta protiv Dinama, uz pet poraza i boda osvojenog na Maksimiru u proljeće 2009. (0:0). Inače, u toj je utakmici, kao i Bjelica danas, u kadru imao Vedrana Jugovića.

- Po onome što smo vidjeli na utakmici cilj je opravdao sredstvo. Kritike na način može li Osijek na taj način doći do naslova prvaka stoje jer moraš pokazati i nešto više, ali druga je stvar kada govorimo o kvaliteti igračkog kadra. Kada nama trenerima kažu "zašto ste se povukli", ja odgovaram "pa, nismo mogli držati i zato smo se povukli". To tako ide. Od Chelseaja s Mourinhom protiv Barcelone, koji ne može izaći iz 20 metara, nedavno Liverpoola protiv Manchester Uniteda, ili sada Dinama koji dominira jer ima kvalitetu i širinu kadra protiv Osijeka, kojemu pritom nedostaju važni igrači poput Kleinheislera, koji je za mene najbolji Osijekov nogometaš, ili Miereza, koji još nije u formi u kakvoj je prošle sezone bio. Meni kao treneru je to razumljivo. Naravno da nije baš bilo ugodno gledati kako Dinamo dominira, ali osvojen je bod. Da je to netko ponudio Bjelici prije utakmice, sigurno bi ga prihvatio - veli Steinbrückner.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Bilo je na Maksimiru puno situacija u kojima Osijek po osvojenoj lopti loše koristio reposjed. Tranzicija je bila spora i olakšala Dinamu konstantan pritisak.

- Nije im Bjelica sigurno rekao "nemojte izaći gore ako imamo priliku". Ako gađaš jednog igrača u kaznenom prostoru, ne možeš ga ni snajperom pogoditi. Kada imamo dobru transformaciju u zadnju trećinu terena, to je onda to. Svi na tome radimo, a sad koliko nam uspijeva to je druga stvar - zaključio je Steinbrückner.

Uoči utakmice Davor Rupnik najavio kako se Osijek s Maksimira može vratiti neporažen. A to se i dogodilo. I to tek drugi put u posljednjih sedam gostovanja Bijelo-plavih u Zagrebu. Otuda je zadovoljan s osvojenim bodom bez obzira na to što je izražena postavka Osijekove igre bila ne primiti gol. Cilj je, veli, opravdao sredstvo s kojim je ostvaren.

- Dinamo ima najbolju ekipu u Prvoj HNL i naravno da je Osijek ušao u utakmicu s mišlju da cilj opravdava sredstvo. Možda nije bilo najbolje, ne možemo znati što bi bilo da je Osijek pritisnuo i kako bi Dinamo na to odreagirao, ali takva je bila Bjeličina procjena, a s bodom na Maksimiru moramo biti apsolutno zadovoljni. Naravno, bila bi bolja tri boda uz fenomenalnu igru, ali smatram da je ova utakmica dio procesa, osobno sam zadovoljan kako klub napreduje i to ne kroz prizmu gdje smo bili prije šest ili sedam godina, nego u posljednje vrijeme. Svakim mjesecom klub dobiva na potvrdi svega dobrog što se radi - komentira Rupnik.

Osijek je nastavio seriju bez poraza, "preživio" gostovanje kod izravnog konkurenta za visok plasman i zadržao bodovnu prednost ispred njega.

- Uvijek se može tražiti dlaka u jajetu. Ne znam čime navijači Osijeka, kao što sam i sam, mogu biti nezadovoljni. Osam prvenstvenih utakmica u nizu nismo izgubili, imamo u toj seriji pet pobjeda i tri remija. Najvažnije je skupljati bodove i najvažniji je konačni cilj. Zadovoljan sam time što klub i momčad napreduju iz dana u dan i ako se nastavi ovim ritmom po meni je samo pitanje godine kada ćemo uzeti taj naslov. Bjelicu samo treba pustiti da radi u miru jer klub ide u pravom smjeru - veli Rupnik.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:08