Branko Laljak.
 RONALD GORSIC/CROPIX
TEŠKE RIJEČI NA KRAJU

Nikad mučniji oproštaj od hrvatske nogometne elite: Vratit ćemo se u Prvu ligu na užas mnogih!

Direktor Branko Laljak nakon trinaestog uzastopnog poraza prihvatio neminovnost pada u niži rang
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 13. srpanj 2020. 20:40

Interovci su se nakon poraza od Rijeke i službeno oprostili od elitnog razreda hrvatskog nogometa. Malo tko je mogao zamisliti da će na spomenutom putu Andrić i društvo upisati čak 13 uzastopnih poraza na kontu, no uz vlastite pogreške puno se i drugih faktora urotilo protiv zaprešićke družine. Ipak, od vraćanja u prošlost nema previše koristi, a puno važnije pitanje je, koje se nameće samo po sebi, u kojem će smjeru nastaviti funkcionirati nekadašnji Div iz predgrađa.


Ako je suditi po riječima direktora kluba Branka Laljka, predaja nije opcija.


- Dan poslije svega mogu samo kazati da je za sada jedino sigurno da ćemo igrati 2. HNL, a nadam se da ćemo tijekom ovog tjedna posložiti kockice mozaika da budemo prvi kandidati za povratak u prvoligaško društvo na užas mnogih - istaknuo je Laljak.


Trener Tomislav Ivković nije uspio u misiji ostanka Intera u 1. HNL, nanizao je osam uzastopnih poraza na svom kontu, no za spomenutu negativnu statistiku ima i podosta opravdanja i sljedećih nepobitnih činjenica. Ivković nije imao nikakvog udjela u selekciji igračkog kadra, najbolji strijelac Serder Serderov uopće nije odigrao nastavak prvenstva zbog nemogućnosti dolaska iz Rusije uzrokovanog pandemijom, a u nekoliko ključnih utakmica VAR je doslovno izmasakrirao Inter. Većina igračkog kadra morala je prije nastavka prvenstva u samoizolaciju na 14 dana, a uza sve poteškoće Mamut, Soldo i Marasović mladi su igrači na kojima bi klub mogao i financijski profitirati u predstojećem prijelaznom roku.


- Naravno da uopće ne želim pobjeći od svog dijela odgovornosti. Nikada u trenerskoj karijeri nisam imao ovakav crni niz, ali što je tu je, iz ove kože ne možemo, treba samo pokušati na pravi način izvuči pouke za dalje. S direktorom kluba Laljkom pričao sam na temu mog ostanka u Interu, a ako se obistine najave o dostojnom igračkom kadru, nadam se da se klub može vrlo brzo vratiti tamo gdje i pripada među hrvatsku nogometnu elitu. Što se mene osobno tiče sigurno da je ostanak u Interu vrlo ozbiljna opcija - zaključio je Ivković.

INTEROVIH 13 ZA PAD U DRUGU LIGU

22. kolo Inter - Varaždin 1:2
23. kolo Dinamo - Inter 3:2
24. kolo Inter - Lokomotiva 0:2
25. kolo Rijeka - Inter 4:1
26. kolo Inter - Slaven Belupo 0:2
27. kolo Hajduk - Inter 2:1
28. kolo Inter - Gorica 0:3
29. kolo Istra 1961 - Inter 2:0
30. kolo Inter - Osijek 0:1
31. kolo Varaždin - Inter 1:0
32. kolo Inter - Dinamo 0:1
33. kolo Lokomotiva - Inter 3:1
34. kolo Inter - Rijeka 0:1

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 11:02