CROPIX
VELIKI PREOKRET

‘Nisam rob velikih nizova i svjestan sam da će jednom doći kraj‘: Ostao bez transfera i liječi ozljedu

Bili su uvjereni da će niz prestati odlaskom u drugi klub, ali sad se dogodio drugačiji scenarij
Piše: Toni RoićObjavljeno: 12. siječanj 2021. 22:18

Taman kada je Veliku Goricu zabijelilo nekoliko centimetara snijega, izabranici trenera Siniše Oreščanina su jučer napustili turopoljsku prijestolnicu i preselili se u Medulin. To je njihova već tradicionalna zimska baza za pripreme, gdje će ostati do 19. siječnja, kada u obližnjoj Puli igraju protiv Istre 1961 prvu prvenstvenu utakmicu u 2021. godini.

Baš u njoj mogla bi se dogoditi velika promjena da nakon 151 utakmice u nizu na vratima Gorice ne bude Kristijan Kahlina. Mnogi, pa i on, vjerovali su da će taj niz stati tek njegovim odlaskom iz kluba, ali izgleda da će se odviti drugačiji scenarij.

Kahlina je ove zime bio pred prelaskom u redove bugarskog prvaka Ludogoreca, transfer je praktički bio dogovoren, ali kada je trebalo usuglasiti iznos odštete za Goricu, došlo je do problema. Bugari nisu htjeli platiti oko 800 tisuća eura o kojima se dotad pregovaralo, već su odjednom ponudili upola manje, što je bilo neprihvatljivo predsjedniku Gorice Nenadu Črnku. Nakon toga Ludogorec se okrenuo vrataru nizozemskog Groningena Sergiju Padtu, posao je finaliziran, a premda će Padt u Razgrad stići tek na ljeto, Kahlini su vrata prema svemu sudeći zatvorena, makar je trener bugarskog prvaka postao Valdas Dambrauskas.

Kapetan Gorice je tako jučer sjeo u autobus za Medulin s ostalim suigračima, ali zavoj na kažiprstu lijeve ruke sugerira razlog zašto će njegov niz uzastopnih nastupa u prvenstvu najvjerojatnije stati onom utakmicom protiv Hajduka na Poljudu prošlog prosinca. Petnaestak minuta prije kraja Kahlina je slomio prst, unatoč bolovima, odradio je utakmicu do kraja, ali dvotjedna zimska pauza nije bila dovoljna za sanaciju ozljede.

Kahlina unatoč tome odrađuje treninge, brani samo desnom rukom, ali za prvenstvenu utakmicu potrebna je i lijeva, tako da će u Puli za Goricu gotovo sigurno braniti Ivan Banić.
- Bit će još jedan liječnički pregled prsta u Istri, ali mislim da će moj niz ipak stati. Neću reći da mi nije bitno i da ga ne bih želio nastaviti, ali nisam rob nizova i bio sam svjestan da jednom i tome mora doći kraj. Najvažnije je da imamo Ivana Banića, koji je zaslužio priliku i koji me dostojno može nadomjestiti na vratima. Od svih pojedinačnih rekorda važnije su pobjede naše momčadi i da zadržimo ovo treće mjesto - kazao je Kristijan Kahlina, koji je u rujnu 2016. prvi put stao na vrata Gorice i na njima ostao u baš svakoj prvenstvenoj utakmici do posljednje kada je branio 20. prosinca 2020. u Splitu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:39