Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
PIŠE ZDRAVKO REIĆ

NOĆNA MORA HAJDUKA NA PRAZNOM POLJUDU Vulić ima mnogo problema: Ozlijedio se vratar Posavec, do kraja godine nema Hamze, nema Caktaša...

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 28. listopad 2018. 14:33

Na redu je jedan od najtužnijih derbija Hajduka u posljednjem desetljeću, dolazi Rijeka, momčad koja je prava mora za “bijele”, a na tribinama nema nikoga, znači domaćin bez podrške.

Precizni statističari su izračunali: Hajduk na Poljudu nije pobijedio riječkog prvoligaša u proteklih 12 utakmica, dakle još od dalekog 7. kolovoza 2011. (2-1, trener Krasimir Balakov, strijelci Ante Vukušić i Srđan Andrić). A to je jedna duga, duga vremenska cesta od čak 2639 dana!

No, kako kažu kreatori javnog mnijenja s Poljuda, “rezultat je trend, a ideal je važan”.

Split, 071018.
Nogometna utakmica 10. kola 1.HNL-e izmedju Hajduka i Osijeka odigrana na stadionu Poljud.
Na fotografiji: Zoran Vulic.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Opuštenija rijeka

Trener Hajduka Zoran Vulić je na mukama, teško mu je, ali iz svoje kože ne može. Ima skrojeni kadar igrača, pokušava sve, posljednja ideja je izgleda izostavljanje Stipe Vučura, stasitog stopera, koji bi možda i funkcionirao u nekim sastavima u borbi za opstanak. A to Hajduk ipak nije, bez obzira ma trenutnu poziciju na tablici.

- Rijeka je zbilja kvalitetna momčad - rekao je Vulić uoči jadranskog derbija. - Njihov stil igre ostaje isti, jedino će možda biti malo opušteniji, pa i hrabriji s obzirom na dolazak Igora Bišćana.

Vulić ima mnogo problema: ozlijedio se vratar Josip Posavec, u “autu” je do kraja jesenske sezone Barry Hamza, izostaje i Mijo Caktaš zbog tri kartona. Zanimljivo, Vulić je u posljednje vrijeme dao naredbu da igrači i na treninzima moraju nositi štitnike, “jer kako igraš utakmicu tako moraš i trenirati”, objasnio je trener.

- Meni je u karijeri ovo prvi put da vodim momčad bez prisutnosti gledatelja, pred praznim tribinama. I kako god ovi i oni tumačili, to je za našu momčad veliki hendikep.

Vulić je na treninzima mnogo radio na završnici akcija, jer se njegovoj momčadi događaju problemi s realizacijom. Međutim:

- Meni je kao i svakom treneru najteže kad se mora mijenjati zadnju liniju. Više ne možemo dopustiti da svaku utakmicu primamo golove, važno je da ne primimo gol. Ali to ne znači da ćemo igrati defenzivno, u svaku utakmicu do sada ulazili smo s tri napadača.

Hajdučka krv

Trener Hajduka i ovaj put je ponovio kako njegova momčad u svakoj utakmici mora tražiti pobjedu, jer “za mene je Hajduk uvijek favorit”. On traži da igrači pokažu kako imaju “hajdučke krvi”, to jest da odigraju “hajdučku utakmicu”, ali odmah priznaje da je to vrlo teško postići s obzirom na to da je “takvo vrijeme pa imamo previše igrača sa strane”.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 04:29