Tom Dubravec/ CROPIX
NAJAVA JADRANSKOG DERBIJA

VULIĆ INDIREKTNO POTVRDIO VELIKU PROMJENU U SASTAVU, A PRED DERBI JE UVEO I NEUOBIČAJENU PRAKSU NA TRENINZIMA 'Smiješno mi je uopće o tome pričati'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. listopad 2018. 15:07

Važna utakmica u specifičnoj atmosferi. Jadranski derbi igra se bez publike, a Hajduk traži izlaz iz "bodovnog tunela". Zahtjevan je trenutak, nije Rijeka momčad za "vađenje", ali nemaju Bijeli izbora nakon dva poraza zaredom.

- Puno nas je peha pogodilo uoči Rijeke. Caktaš ne igra radi kartona, ozljedili su se Posavec i Hamza, a nismo ni široki. Međutim, svi smo svjesni važnosti utakmice. Samo s našom željom možemo do rezultata – kazao je Vulić uoči dvoboja na Poljudu.

Kakve promjene sprema Vulić ? Već je u medijima plasirana informacija kako se mijenja do sada standardni stoper Vučur. Indirektno je Vulić potvrdio promjenu.

Split, 290918. 
Stadion Poljud. 
Nogometna utakmica 9. kola Hrvatski Telekom Prve lige, HNK Hajduk - GNK Dinamo. 
Na fotografij:  Zopran Vulic, Stipe Vucur, Gavranovic, Hajrovic.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / CROPIX

- Meni je najteže kada moram mijenjati zadnju liniju, jer to znači da negdje curi. Međutim, primorani smo na neke promjene, jer ne može Hajduk svaku utakmicu sebi dopustiti da prima golove.

Bit će još promjena osim Ismjalija koji mijenja Vučura, ali nije se dalje inzistiralo na toj temi, jer cilj Hajduka jednostavno je Vulić definirao.

- Moramo se koncentirati na Rijeku, da zabijemo, a ne primimo.

Tu smo došli do drugog dijela golemog problema. Lako se primaju, a rijetko se postižu zgodici. Hajduk je bez zgoditka u tri posljednje utakmice protiv Dinama, Osijeka i Lokomotive.

- Lako je raditi na treningu, ali treba to sprovesti na utakmici. U svaki susret smo ušli s tri napadača tako moramo i danas. Ono što stalno govorim je šta se izgubilo u Splitu. Hajduk mora biti agresivniji, jači.

Kakvo je ozračje u momčadi nakon poraza u Kranjčevićevoj ?

- Ne može atmosfera biti kao nakon pobjede. Međutim, za mene su moji igrači najbolji, jer boljih ni nemamo.

Split, 071018.
Nogometna utakmica 10. kola 1.HNL-e izmedju Hajduka i Osijeka odigrana na stadionu Poljud.
Na fotografiji: Zoran Vulic.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Ovog tjedna ste igračima dali štitnike na treninzima. Što ste željeli time postići, jer nije uobičajeno da se trenira sa štitnicima ?

- To je sastavni dio sportske opreme, ako ne nosimo štitnike kako ću se obraniti, kako će ući oštro. Smiješno mi je uopće o tome pričati. To je isto kao da pitate jesu li obukli kopačke. Profesionalac mora biti profesionalac.

Toliko o Hajduku. A kakva je Rijeka u očima Zorana Vulića.

- Znamo kakva je Rijeka, kvalitetna momčad s nizom odličnih pojedinaca. Promijenili su trenera nakon dugo godina, ali stil igre će biti isti, samo malo opušteniji. Više će slobode dati Biščan svojim igračima. Mlad, prespektivan trener, rezultate mu ne može nitko uzeti. Želim mu sreću, ali nakon utakmice sa Hajdukom.

Koga od Riječana posebno cijenite?

- Pavičić, Heber, Gorgon... tri su igrača koja ističem, iako Riječani imaju na i na klupi kvalitetih igrača poput Puljića. Rijeka je izbalansirana momčad što kod nas nije slučaj – požalio se strateg Bijelih.

Rijeka, 120818.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Hajduk, nogometna utakmica, Hrvatski Telekom Prva liga, 3. kolo
Na fotografiji: Dos Santos Heber Araujo.
Foto: Matija Djanesic / CROPIX
Foto: Matija Djanesic / CROPIX

Posebnost dvoboja je prazan Poljud. Bez publike su psihološki teške utakmice, većina igrača nikada nije doživjela takvo iskustvo, nisu igrali u takvoj komornoj atsmoferi.

- Nisam ni ja, ovo mi je prva utakmica da se susrećem s takvim ambijentom. Bit će teško, ali kako nama, tako i Rijeci. Moramo se prilagoditi, jer bit će još tri utakmice u takvom ozračju – poručio je Vulić i dodao:

- Jedva čekam utakmicu da prekinemo taj negativan niz, jer je to jako bitno u ovom trenutku,

Rijeka je najbolja u iskorištavanju suparničkih pogrešaka, a Hajduk ima najviše problema sa individualnim pogreškama. Je li bod dobar rezultat za Bijele ?

- Bio bih tužan kada bi kao trener Hajduka bio zadovoljan sa bodom. Svjesni smo da bodova nemamo, da nam je svaki bod važan, ali mi ćemo izaći sa jasnom željom za pobjedom, a dalje ćemo vidjeti što će se dogoditi.

Je li Hajduk favorit u današnjem jadranskom derbiju ?

- Za mene je Hajduk uvijek favorit i tako ću pripremati momčad. Uđe li bilokakav strah u momčad, onda neće biti dobro. Vjerujem da će moji igrači provesti ono što smo radili na treningu. Da ćemo jednom napokon pokazati hajdučku krv, iako je teško jer ima puno igrača sa strane. Ali došlo je vrijeme.....

Utakmicu Hajduka i Rijeke gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 06:03