StoryEditor
 GEORGE WOOD
TRAŽI SE ŠEF STRUKE

Novi Dinamov trener bit će pravi ‘teškaš’! U eteru nekoliko jakih prezimena, Halilhodžić, Kek, Bilić...

Odgovor na pitanje tko će doći iza Zorana Mamića nakon što odradi tri utakmice
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. srpanj 2020. 08:01

Tko će biti novi trener Dinama nakon Zorana Mamića? Na to pitanje odgovora još nema. U Maksimiru se kunu da to još nisu odlučili, da će odluka biti donijeta u sljedećih nekoliko dana, možda već krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna. Međutim, znaju kakvog trenera žele. Kad smo se raspitivali o budućem treneru, dobili smo ovakav odgovor:
“Naš slijedeći trener bit će teškaš!”

To znači da bi u Maksimir trebalo stići neko jako, poznato ime, s velikim iskustvom. Dakle, nakon neuspjele epizode s Igorom Jovićevićem, u plavim dvorima se okreću iskusnim trenerima. Pričali su nam u Maksimiru kako su najveće rezultate postizali s već etabliranim trenerima, spominjali su Branka Ivankovića u prvom mandatu, Vahida Halilhodžića, Nenada Bjelicu...

image
FADEL SENNA

- Kad god je na klupi sjedio netko s jakim pedigreom, onda je Dinamo imao prave rezultate. Kad smo god izabrali neko ime koje nije imalo pravi ‘background’, onda nije bilo dobro. To si više nećemo dopustiti, nema više eksperimentiranja, nećemo više posezati za trenerima koji bi se trebali razvijati u Dinamu, koji bi se u našem klubu trebali etablirati. Želimo dovesti nekog etabliranog s jasnim rezultatima iz sebe. Dinamo ima jasnu filozofiju, ona glasi - rezultat je majka svega!
U toj priči je, naravno, i Zoran Mamić, ali njega ne vide kao budućeg trenera, osim ako se nešto nepredviđeno ne dogodi. A to ‘nepredviđeno’ bi moglo biti se ne nađe trener koji se traži i koji je klupska želja. Naravno da želje postoje, ali ih u klubu ne žele javno obznaniti.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX

- Ne želimo nikome raditi reklamu, ali isto tako objavljivanjem naših želja staviti se u podređeni položaj kod pregovora.
To su nam također kazali u Maksimirskoj 128. Uglavnom, lako je zaključiti da se ovoga puta neće posezati za trenerom iz pogona, iz unutarnjih trenerskih struktura kakav je bio Jovićević. Znači otpadaju Kopić, Sedloski, neće tu biti mjesta niti za Romea Jozaka koji nije u klupskom pogonu, ali se spominjao u nekim kombinacijama. Ipak nije ‘teškaš’...
Iz izvora bliskih klubu saznajemo da je jedna od želja koju smo već evidentirali Robert Prosinečki, ali da su u klubu svjesni da on to vjerojatno ne bi želio prihvatiti isto kao i Niko Kovač, koji je nakon što je otišao iz Bayerna odbijao izdašne ponude s raznih strana. Htjeli bi u Maksimiru, po našim izvorima, vidjeti i Slavena Bilića. Zdravko Mamić ga je već želio dovesti, ali i to je naizgled nemoguća misija, Slaven vodi WBA prema Premiershipu. Ne bi imali ništa protiv povratka Vahida Halilhodžića, ali on je zauzet kao izbornik Maroka. Neki špekuliraju s imenom Matjaža Keka, izbornika Slovenije... Ima i priča o želji za dovođenjem Igora Bišćana, izbornika mlade selekcije, za kojeg se drži da je jako dobar trener, ali su i tu svjesni da postoji mogućnost da im se Bišćan zahvali na pozivu.

Postoje i špekulacije o dva trenera splitskog ‘đira’. Ivanu Juriću istječe ugovor s Hellas Veronom, tu je i Ivan Leko. Svašta se priča u trenucima kad Dinamo bira trenera.
Nekako nam se čini da smo tu iscrpili ‘teškaše’ s našeg govornog područja. Stranac? Nitko nije rekao da je nemoguće. Baš će biti zanimljivo ovih dana...

Linker
25. rujan 2020 03:13