Lukas Kačavenda

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VELIKI DOBITAK VATRENIH

Novi dragulj HR nogometa: ‘Da se mene pita, najradije bih ostao u Hrvatskoj, bio bih najsretniji!‘

Lukas Kačavenda u Riedu je zabio prvijenac za mladu reprezentaciju Hrvatske
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. studeni 2021. 22:09

Još je jedan pogodak za euro-razmjenu postigao Lokomotivin biser, Lukas Kačevenda (18). Nakon što je u Kranjčevićevoj u prvenstvenom dvoboju “dragovoljcima” rasparao mrežu projektilom s 25 metara nakon 50-metarskog solo-prodora, ovaj je put u Riedu, u dresu mlade reprezentacije Hrvatske protiv Austrije (3:1), zabio za 1:0 vodstvo, snažno opalivši s iste udaljenosti...

- To mi je prvijenac u reprezentativnoj majici, stoga mi je i posebno drag pogodak. A ima i svoju pravu vrijednost zato što smo pobijedili – kaže Kačavenda.

Napravili ste u Riedu veliki korak prema plasmanu na Euro?

- Dobro je, na čelnom smo mjestu ljestvice, ali ništa još nije gotovo. Dosta je utakmica pred nama i moramo ovako nastaviti. Veseli me što smo se brzo povezali i uigrali, pa svoju snagu na najbolji način pokazujemo na travnjaku.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Lokosi u nedjelju, nakon dvotjedne prvenstvene stanke, gostuju u Velikoj Gorici...

- Ozračje je dobro, nitko nije ozlijeđen, nema ni kartona. Bit će to teška utakmica, ali smatram da smo bolji od Velikogoričana i da možemo osvojiti sva tri boda. Uglavnom, idemo po pobjedu!

U zadnje ste vrijeme malo oscilirali. Nakon neočekivanog poraza u Puli, upisali ste jednako tako neočekivanu pobjedu protiv Dinama...

- A ne, ne slažem se! Očekivali smo pobjedu protiv Dinama, znali smo da ćemo pobijediti u gradskom derbiju!

Kako ste to znali, gdje je bio temelj tom optimizmu?

- Imali smo osjećaj da će nas Plavi podcijeniti, a mi smo ušli agresivno i jako u utakmicu, vjerovali smo u pobjedu od prve minute. Zato smo i pobijedili.

Može li se Lokomotiva uplesti u borbu za Europu?

- Vjerujem da može, dugo je prvenstvo, nije ništa nedostižno. A i u Kupu smo u igri...

U posljednje ste vrijeme svojim igrama zavrijedili i golemu medijsku pozornost, kako sve to doživljavate?

- Zasad to ne utječe na mene. Lijepo je čuti i pročitati komplimente, to mi je samo dodatni poticaj za još bolje igre.

Kakvi su vaši planovi?

- Sigurno ostajem u Lokomotivi do lipnja. A onda ćemo vidjeti što će se događati.

Imate li već sad nekih konkretnih ponuda?

- Iskreno, ništa o tome ne znam! Brigu o možebitnim ponudama vode klub i moj menadžer, Marko Naletilić. I zasad mi nitko ništa nije rekao. Naravno da me zanima što se događa, ali ne opterećujem se time i usredotočen sam samo na svoje igre. Možda je i došla neka ponuda, pa mi ne žele reći, ha, ha...

A kakve su vaše želje? Bi li vam bilo draže ostati u Hrvatskoj, što bi zacijelo značilo transfer u Dinamo, ili biste radije, poput kuma Roka Šimića, otišli odmah u inozemstvo?

- Da se mene pita, najradije bih ostao u Hrvatskoj još dvije-tri sezone, bio bih najsretniji kad bi se sve tako rasplelo! No, vidjet ćemo što će se događati, vidjet ćemo hoću li uopće biti u situaciji birati na koji će se način razvijati moja karijera - kaže Kačavenda, mladić koji će, ne bude li nepredviđenih okolnosti, neprijeporno biti u dolazećem razdoblju jedan od temeljnih igrača hrvatske reprezentacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 22:23