Niko Rak (u sredini)
 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
‘OSTAO SAM IZNENAĐEN‘

Novi veliki talent HR nogometa: ‘Uopće nisam znao da me gleda skaut Manchester Cityja, možda i bolje‘

Mladi veznjak kluba sa Šubićevca, 18-godišnji Niko Rak, opisuje dojmove svoje prve velike sezone
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 18. rujan 2021. 09:37

U zadnjih nekoliko utakmica, uključujući i onaj na Maksimiru protiv Dinama, u momčadi Šibenika nije bilo igrača starijeg od 30 godina. Najstariji je bio Antonio Jakoliš s 29, a najmlađi Niko Rak (18). Mladi Šibenikov veznjak jedan je od predvodnika plejade mladih Šibenikovih nogometaša ove sezone, ali i općenito domaćih igrača poniklih na Šubićevcu.

Najbolje s Crnima

Ove sezone nadareni veznjak odigrao je šest od osam utakmica, od čega pet u početnoj postavi (samo je na Poljudu ušao u nastavku), debelo nadmašivši prošlu sezonu u kojoj je sveukupno skupio četiri nastupa.
- Znači mi puno ova minutaža, odigrao sam šest utakmica, u prošloj je to bilo jako malo, gotovo neznatno. Naravno da sam zadovoljan, iako bi ionako svi rekli da sam mlad, da ima vremena za mene - kaže nam Niko Rak.


U tih šest susreta najbolje je odigrao protiv HD-a u pobjedi 6:2, u kojoj je uz sjajnu igru ugradio dvije lijepe asistencije. Ali, bilo je još nekoliko dobrih izdanja.
- Ta protiv HD-a mi je bila najbolja, slažem se, dvije asistencije. Općenito, to nam je bilo najbolje poluvrijeme, uz ono protiv Istre 1961, kada smo postigli tri gola u 45 minuta. Ali, bilo je još naših dobrih utakmica, poput one s Rijekom, Belupom, u kojima smo osvojili samo jedan bod, a mogli smo pobijediti u obje. Ali, to je tako…

Poštovanje kluba

Raka su u klubu označili kao klupski projekt, potpisavši s nadarenim momkom ugovor trogodišnji ugovor. Mnogi ga vide kao nasljednika Marka Bulata.
- Lijepi je osjećaj kada vidiš i osjetiš tu brigu, poštovanje kluba. Na meni je samo da igram, treniram i dajem sve od sebe.


Niko ima i podršku i povjerenje trenera Rosasa, koji se ne boji dati priliku mladim igračima. Tu je i kapetan Ćurić, partner u veznom redu.
- To mi je velika stvar, trener voli i zna s mladim igračima i daje nam priliku. Mario Ćurić je zaista odličan, podržava me, bodri, velika mi je stvar njegova podrška u igri.


Nedavno ga je protiv Puljana na tribinama Šubićevca pratio i skaut velikog Manchester Cityja.
- To sam doznao tek nakon utakmice. Ostao sam iznenađen. Možda je i bolje tako jer bih možda imao tremu. Priznajem, bilo mi je sjajno čuti da me gleda predstavnik tako velikog europskog kluba. Ali, to je samo razlog i motiv da zapnem još više, treba ići korak po korak u karijeri.


Da je ovo Nikina sezona, potvrđuje i nedavni poziv u U-19 reprezentaciju Hrvatske. U jednom od tri nastupa Šimunićeve vrte Šibenikov talent bio je i kapetan.
- Što da vam kažem, neopisiv je to bio osjećaj kada sam protiv Turske dobio kapetansku traku. To ću uvijek pamtiti jer biti kapetan Hrvatske je velika stvar. Nadam se i želim ići dalje i jednog dana zaigrati za A reprezentaciju, ali treba ići korak po korak.

Barem u sredini

Nakon osam kola Narančasti su na sedam bodova, slijedi Lokomotiva na Šubićevcu?
- Dobra ekipa, igraju jako dobro i neće nam biti lako. Ali, mi smo domaćini, i mi igramo dobro, te se nadamo pobjedi.


Šibenik na kraju sezone?
- Mnogi su nas vidjeli u borbi za ostanak, ali ja mislim da se možemo boriti za veće stvari. Barem za sredinu ljestvice, a ako se ukaže prilika za nešto više, zašto ne i to.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 07:19