VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
PA GDJE JE PROBLEM?

‘Od njega sam očekivao 15 golova po sezoni za Hajduk bez problema. A što smo dobili? Ništa!‘

O tome zašto Hajdukovi stranci ne zabijaju, a Goričini to čine, pričali smo u Supersportske podcastu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. siječanj 2021. 12:15

Novo doba je, barem se tako čini, na obzoru Hajdukove lente vremena. Predsjednik je novi otprije nekoliko mjeseci, stigao je sada i sportski direktor koji je bio prvi i jedini predsjednikov izbor. Još trener za buduće (duže) razdoblje i - polako dalje. O aktualnom stanju u klubu s Poljuda razgovaralo se i u našem novom SuperSportske podcastu. U njemu su gostovali nogometni treneri Marko Lozo i Ilija Lončarević, a baš je Lozo, nekoć i sam trener Hajduka dao jasne smjernice oko toga što Bijelima treba za lakši plov inače nemirnim HNL-vodama.

Naime, Hajdukovi napadači ne zabijaju golove. Kroz zadnja dva primjera stranih napadača u bijelom dresu vidimo koliko malo doprinose rezultatu kluba.

- Ja se uvijek vraćam na Eduoka. Iz svih tih skautskih parametara to je stvarno bilo pojačanje za Hajduk. Mislim da je bio i najplaćeniji igrač. Kad su ga skauti pratili, bio je dobar. Došao je u Hajduk, što smo dobili? Ništa. Dakle, tu je posrijedi faktor sreće - objašnjava Lozo.

Sreća je dakle, i u ovom slučaju bitan, rekli bismo i presudan element.

- Kad dovedeš igrača da ti donese vrijednost, ako se ne prilagodi - nemaš sreće. Niti Eduok niti Diamantakos se nisu adaptirali. Oni imaju svoju vrijednost. Eduoka sam konkretno pratio u Turskoj, znam da je bio top-klasa. Mislio sam da će za Hajduk zabiti po 15 golova u sezoni bez ikakvih problema, Međutim, ne adaptira se. Recimo, Gorici i njihovim strancima je tu lakše igrati. Iako je taj strani napadač Gorice možda 3-4 puta slabiji od Eduoka, njemu se tu lakše adaptirati i napraviti neki iskorak - rekao je Lozo.

Cijeli podcast Supersportske #18 pogledajte u nastavku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 00:39