DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PRETRPANI KALENDAR

Odgođena čak dva velika hrvatska derbija: ‘Dinamo nam je zadao slatke brige! Daj Bože da uđe u finale...‘

‘Nek’ samo Plavi ostanu što duže u Europi, a mi ćemo se već nekako snaći i pronaći termine‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. ožujak 2021. 14:55

Dinamov plasman u četvrtfinale Europske lige utjecao je i na kalendar domaćih nogometnih natjecanja. Budući da Plavi s Villarrealom igraju 8. i 15. travnja, odgođena je polufinalna kup-utakmica Dinamo - Gorica, koja je na rasporedu trebala biti 7. travnja. Nadalje, drugu je odgodu doživio i najveći hrvatski derbi, dvoboj 22. kola Hajduk - Dinamo, koji se trebao igrati 14. travnja na Poljudu.


Podsjetimo, zbog koronavirusa koji je poharao Hajdukovu svlačionicu derbi je bio odgođen prije mjesec dana, a sad je i ta zaostala utakmica odgođena. Povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni kaže:


- Dinamo nam je zadao slatke brige! Nek’ samo Plavi ostanu što duže u Europi i tako skupljaju bodove za koeficijent, a mi ćemo se već nekako snaći i pronaći ćemo nove termine odigravanja. Zasad još ne znamo kad će biti odigrane utakmice Dinamo - Gorica i Hajduk - Dinamo, čekat ćemo rasplet četvrtfinalnih Dinamovih okršaja s Villarrealom, pa ćemo onda vidjeti na čemu smo - kaže Brezni.


A što će se dogoditi bude li Dinamo došao do finala Europske lige koje je na rasporedu u Gdanjsku 26. svibnja?


- O tom - potom... Nemoguće je bilo što konkretno reći. Ponavljam, daj Bože da Dinamo bude finalist, nešto će se onda u hodu napraviti s domaćim kalendarom natjecanja. Do kraja imamo još dvije UEFA-ine slobodne srijede, 21. travnja i 12. svibnja, ali su “okupirane” ligaškim kolima, pa ćemo morati potražiti neko drugo rješenje, budu li Zagrepčani došli do Gdanjska - kaže Brezni.

Inače, zbog koronavirusa Hajduk je odgodio i utakmicu 21. kola protiv Slavena Belupa i taj će se zaostali dvoboj odigrati u Splitu 7. travnja. Nadalje, Rijeka i Istra uredno će odigrati svoj polufinalni okršaj u Hrvatskom kupu u predviđenom terminu, 14. travnja na Rujevici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 22:01