Andreas Kancelar / CROPIX
ISTRA TEŠKO OŠTEĆENA

Ogorčeni Radonjić: Od sedam penala koje izborim sviraju mi jedan. Neka odu svi kod okulista!

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 30. kolovoz 2014. 19:43

Uzalud svi apeli za čist nogomet kada su se suci pod prvog kola prometnuli u one koji kroje ljestvicu HNL-a. Ako već Osijek treba ostati u ligi, najbolje da to HNS učini dekretom, a ne sudačkim vjetrom u leđa zbog kojeg sve ostalo gubi smisao. Dvoboj Istre i Osijeka bio je negledljiv i tih 'ništa-ništa' sasvim je realan rezultat nakon svega viđenog na Aldu Drosini. No, u 92. minuti domaćini su grubo oštećeni kada je sudac Igor Križarić ostao nijem nakon što je Novaković srušio Dejana Radonjića ispred svog gola.

- A stajao je tri, četiri metra udaljen od mjesta prekršaja. Ne znam zašto se to stalno meni događa. Od sedam jedanaesteraca koje iznudim, samo se jedan svira. Kolo prije me Šimurina pet puta udara laktom u skoku, a sudac mi dolazi i govori: 'Diži se, jak si kao bik'. Možda jesam, ali to ne znači da me svaki stoper može udarati kada se sjeti bez prekršaja – priča nam Radonjić kojem je prekipjelo nakon Osijeka. Dobar dio noći vrtio je film s dvoboja i ujutro se probudio prilično jadan...

- Prisjećam se scene iz 92. minute i tražim odgovor. Možda sam lani bio malo bahat i prepotentan u razgovorima sa sucima, pa mi sada vraćaju, ali time ne kažnjavaju mene već cijelu momčad, jasan je napadač za kojeg nema dvojbe kako je Križarić zakinuo Istru za penal.

- Neću reći da je sudac namjerno pogriješio jer ja to ne znam i ne želim vjerovati u to, ali bio je u idealnoj poziciji i morao je vidjeti. Razumijem linijske suce koji moraju imati izoštren perfierni vid, ali glavni ima svu koncentraciju ovog svijeta na situaciju gdje je lopta – objašnjava Radonjić i poručuje:

- Možda bi svi skupa, uoči početka sezone, u sklopu liječničkog pregleda trebali otići kod okuliste, pa greške ne bi bile tako učestale. Danas je oštećena Istra, sutra će to biti netko drugi. I onda se netko pita zašto nam malo ljudi dolaze na stadione?! Pa kako reći ljudima u Puli da dođu ponovno na Drosinu kada nas se tako grubo zakida na domaćem travnjaku, pita se centarfor Istre.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 13:41