OPERACIJA BRAZIL

Olić predvodi napad protiv Škota: 'Moramo ih razbiti, gol razlika bi mogla biti presudna'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 01. lipanj 2013. 16:21

Prije desetak godina s pripremama u Međugorju krenula je i šampionska generacija Zagreba. Na terenima u Hercegovini Cico Kranjčar udario je temelje momčadi kojoj je jedinoj pošlo za rukom ostaviti iza sebe Dinamo i Hajduk u istoj sezoni. Tada je zadnji puta i Ivica Olić bio ovdje. Puno toga se u međuvremenu promijenilo...

- Baš sam pričao s Vladimirom Vasiljom koji živi tu u blizni pa smo se sjetili tih dana - otkrio nam je Ivica Olić.

I Ola je mogao biti dio ekipe koja se priključuje u Zagrebu. Da je htio, sumnjamo da bi ga izbornik odbio... Ali, nije mu bilo teško priključiti se u finišu priprema momčadi.

- More? Vidio sam ga iz aviona dok sam slijetao u Split - smije se golgeter Wolfsburga čiji su bivši suigrači otišli do kraja na Wembleyju.

- Očito sam bio crna ovca. Čim sam otišao, osvojili su ‘kantu’. Treća je morala biti sreća i nogomet je ispao pošten na kraju - podvukao je napadač Hrvatske.

Kobno dodavanje

Netko je spomenuo lanjski finale i promašeni penal...

- Ne progoni me. Više žalim za onom prilikom u produžetku kada sam dodavao, a ne šutirao. Često sam se pitao zašto nisam pucao. Možda zbog toga što sam mislio da je na drugoj strani Gomez, a bio je Van Buyten. A što ćeš, ipak je to stoper koji je valjda gledao da se što prije vrati u obranu - smije se dobro raspoloženi Olić.

Da je napadač iz Davora bio samo malo više “Robben”, Bavarci bi slavili godinu dana ranije.

- Znam ga dobro. To je njegova osobnost i taj ego koji ga tjera da završi svaku akciju udarcem. Igrom u finalu svima je pokazao kako je veliki igrač. Ma kapa dolje Robbenu - jasan je Ola.

Još jedan igrač je definitivno zaslužio naklon do poda. Mario Mandžukić i Ivica Olić dijelili su pet zajedničkih klubova u karijeri (Marsonia, Zagreb, Dinamo, Wolfsburg i Bayern), ali skupa su igrali jedino u reprezentaciji.

- Čuo sam se s Mandžukićem i Timoščukom. Mandžo je moj, a s Timoščukom me veže prijateljstvo. Stalno se dopisujem s njim. Sretni su obojica, kako ne bi bili. I ja s njima - rekao je Olić koji se svrstao u red onih koji su dojma da je era Barcelone završila i da slijedi ona s bavarskim štihom...

- Počinje Bayernovo vrijeme. Dominantni su, a svi igrači imaju višegodišnje ugovore. Evo, i Ribery je produžio. A oni koji dolaze su klase. Pogledajte samo ovu sezonu u kojoj su stigli Dante, Martinez i Mandžukić.

Novo lice je Götze, a spominje se i Lewandowski. Na sve to dolazi i Pep Guardiola koji se odmorio i spreman je na nove izazove u karijeri.

- Bit će uspješan jer će se brzo uklopiti u Bayernov sustav rada - zaključili smo poglavlje o Bayernu i otvorili ono o Wolfsburgu. Slab početak obilježilo je veliko proljeće u režiji Olića. Zabijao je kao na traci.

Magathovi treninzi

- Čekao sam i dočekao svojih pet minuta na pravoj poziciji. Prvo sam imao problema s tetivom koju nisam mogao zaliječiti uz Magathove treninge. Onda i ta pozicija na lijevom veznom... Okej je to u Bayernu kada si 90 posto na polovici protivnika, ali u Wolfsburgu je sasvim suprotno. Novi trener mi je dao priliku i vratio sam mu na najbolji način.

S njim u klubu igra i Perišić. Njegov suigrač iz reprezentacije tvrdi kako je Ivan igrač koji čini razliku i da je to pokazao na kraju sezone.

- Ma samo da nas posluži zdravlje. Bit ćemo pravi tandem dogodine - zaključio je.

Na koncu je ostala Škotska. Utakmica je to u kojoj će Hrvatska osim bodova ganjati i što bolju gol-razliku.

- Moramo biti pravi i ozbiljno shvatiti utakmicu. Idemo pobijediti s dva, tri razlike. Možda nam na kraju ta gol-razlika bude presudna - tumači Olić koji ne krije da se lijepo osjeća u društvu mlađih kolega. - Uz njih se i ja osjećam mlađi i brži. Ssiguran sam da će ova mladost nastaviti s velikim rezultatimae. Ozračje je važan čimbenik u pripremi, a naše je upravo sjajno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 14:33