CROPIX
 DAMIR KRAJAC
USUSRET BIJELIMA

Optimizam u Zaprešiću uoči Poljuda: ‘Ne bojimo se Hajduka, bit će poprilično nepredvidivo‘

Direktor kluba Branko Laljak prošao je s Interom bezbroj puta put od vrha do dna i natrag
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 05. lipanj 2020. 08:51

Jučer rano ujutro interovci su krenuli put Splita gdje gostovanjem na Poljudu kod Hajduka otvaraju treći čin turbulentne sezone. Gotovo tri mjeseca prošla su od posljednje utakmice i poraza od Slavena Belupa. Promjene trenera i upravljačke strukture kluba uz pandemiju obilježili su proteklo razdoblje u redovima nekadašnjeg Diva iz predgrađa, ali optimizam je i dalje prisutan u žutim redovima. Sve navedeno može stati u jednu želju i uvjerenje da će se i sljedeće sezone u Zaprešiću gledati prvoligaški nogomet.
Direktor kluba Branko Laljak prošao je s Interom bezbroj puta put od vrha do dna i natrag, ali i sada, kada je situacija daleko od idealne, Laljka optimizam ne napušta.


- Uvjereni smo smo da imamo dovoljno kvalitetnu momčad da u konkurenciji Istre 1961 i Varaždina na kraju osvojimo 8. mjesto. Nadamo se još dolasku Serderova i izostanku ozljeda ključnih igrača, što je uz iskustvo trenera Tomislava Ivkovića sasvim dovoljan razlog za optimizam - istaknuo je Laljak.

image
CROPIX
ZELJKO GRGIC

Raspored sasvim sigurno nije saveznik zaprešićke družine s obzirom na činjenicu da Mlinar i suigrači gostuju kod najvećih konkurenata za ostanak u ligi, dok u Zaprešić stiže pet najboljih hrvatskih momčadi. Tomislav Ivković treći je trener na užarenoj zaprešićkoj klupi ove sezone.

image
CROPIX
DAMIR KRAJAC

Nakon što je Samir Toplak ostavio klub na spasonosnom osmom mjestu, a Željko Petrović upisao pet uzastopnih poraza poslije kojih je Inter stigao na rub provalije, od Ivkovića se očekuje da uz pomoć igrača pronađe spasonosnu formulu. Kvalitete spomenutog stručnjaka nisu sporne, a za početak slijedi gostovanje na Poljudu na kojem su barem na papiru izgledi za iznenađenje minimalni. No papirnate prognoze Ivkovića uopće ne zanimaju.


- Hajduk maksimalno respektiramo, ali ga se ne bojimo. Najvažnije je da svojom igrom dođemo u prigodu za eventualni povoljni rezultat. Ne želim isticati nijednog pojedinca našeg suparnika, na agresivnost želimo odgovoriti agresivnošću. Očekujem nepredvidivu utakmicu, a takav će zbog specifičnih okolnosti biti i preostali dio prvenstva. Bit će svakakvih rezultata i iznenađenja, no u konačnici jedino je važno da osiguramo ostanak - zaključio je Ivković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 10:24