Emica Elvedji / CROPIX
10. KOLO PRVE HNL

OSIJEKOV TRENER UOČI DERBIJA NA POLJUDU OTVORENO PORUČIO 'Prošlo je vrijeme predaje na pola puta do Splita'

OSIJEK Za utakmicu s Hajdukom na Poljudu trener Zekić nema kompletan sastav, ali otvoreno poručuje
Piše: Darko RužićObjavljeno: 06. listopad 2018. 17:00

Teško je dokučiti otkuda Zoran Zekić, trener Bijelo-plavih, crpi energiju kada ga svakodnevno snalaze novi problemi. Taman kad ustali momčad, učini je i formacijski i po imenima, dakako i načinom igre prepoznatljivom, mora prihvatiti okolnost da je ostao bez nekog važnog igrača. I to ne samo jednoga.

- Evo sada prije gostovanja kod Hajduka, osim Mudražije zbog ozljede i Bočkaja zbog žutih kartona, ima još toga što jasno govori da ćemo na Poljudu biti oslabljeni - kazao je trener Zekić.

Onda je počeo nabrajati što ga tišti:

- Ozlijedio se Šorša, žali se i Lopa, a Henty gotovo stalno igra stišćući zube zbog problema s aduktorom. Neće biti druge, nego odmoriti ga. Neka preskoči ovo gostovanje, pa će uslijediti stanka i nadam se napokon njegov potpuni oporavak.

Ipak, sve to nije umanjilo njegov optimizam i vjeru u momčad.

- Tko god igrao očekujem da će dati maksimalan doprinos uspješnom rezultatu. Da, na Poljudu se nadam iznenađenju, ne naravno onom negativnom, već po nas pozitivnom.

Glas mu nije trpio nikakav pogovor i sumnju, ali ipak je novinarima na jučerašnjoj presici dao i potkrepu svom optimizmu.

- Igramo dobro i u pravom ritmu. Ovo je utakmica kada se ne moram trošiti na motiviranje momčadi. Nema puno takvih u našem prvenstvu, a iskreno, reći ću vam, prošlo je vrijeme kada smo se već na pola puta do Splita opraštali s bodovima. Imamo svoje planove i svoj cilj. Ma u kojem sastavu istrčali i igrali, znam da možemo biti na dosadašnjoj razini. Iako, izgubili smo širinu kadra, ali ima nas dovoljno i nema opravdanja zbog kojeg ne bismo bili na dosadašnjoj razini. Jedino smo podbacili protiv Dinama kada smo i zakazali i razočarali. Ostalim sam našim nastupima zadovoljan i vjerujem u naše pravo izdanje i na Poljudu.

Splitski će stadion biti otvoren za gledatelje, kazna će Hajduk sustići kasnije.

- Znate moje mišljenje. Jednom sam kao igrač Intera gostovao na Poljudu kada je Hajduk igrao bez nazočnosti gledatelja zbog izrečene kazne. Užasavajući je to bio osjećaj. Dobro je stoga što će se igrati pred publikom.

Ostavio je jučer Osijekov strateg dojam čvrste vjere u svoje učenike. Možda i za neku drugu prigodu javno iznošenje žala za onima koji neće biti na Poljudu, sve je probleme gurnuo na stranu i samouvjereno naglasio kako se uzda u one kojima će dati povjerenje. No, nije htio reći tko će zbog izostanka Petra Bočkaja biti zadužen za izvođenje slobodnih udaraca, dakako ako ih bude, pa ni kako će mu izgledati udarna postava.

- Svatko zna da u tom segmentu igre, dakle za slobodne udarce, zamjenu za Bočkaja nemamo i nitko je ne bi mogao naći. Ponekad je i Lopa bio taj koji je na sebe preuzimao odgovornost, ali nema ni njega. Što se momčadi tiče, to ću odlučiti tek u Splitu, dosta je dvojbi osim jedne koju sam raščistio. U napadu će biti Gabrijel Boban. Zdrav je i spreman, sigurno i željan igre - izjavio je trener Zoran Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 08:28