Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
POJAČANA SIGURNOST

OPREZ U SPLITU! U HAJDUKU NE ŽELE BAŠ NIŠTA PREPUSTITI SLUČAJU Za derbi protiv Osijeka na Poljudu mjere sigurnosti kao da će biti 30 tisuća ljudi!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. listopad 2018. 12:12

Da se sudi isključivo po atmosferi dan uoči dvoboja, susret Hajduka i Osijeka privukao bi jako skroman broj posjetitelja. Neredi s derbija kao da su ohladili navijače, zato će biti zanimljivo vidjeti reakciju gledatelja u nedjelju navečer. Hoće li ispuniti Poljud u, vjerojatno, posljednjoj domaćoj utakmici ove jeseni?

Nakon nedjelje kazna stupa na snagu, u najboljem slučaju nema nogometa na Poljudu do početka prosinca, a možda čak i do veljače sljedeće godine, ovisno o rezultatu u Kupu. Ali bez obzira na te detalje, od danas pa gotovo dva mjeseca zatvoren je Poljud. Tko će večeras iskoristiti vjerojatno zadnju šansu uživo gledati Hajduk ove jeseni?

Računa se da će 10.000 gledatelja biti odličan posjet. Osijek je u posljednjih pet sezona tek jednom privukao više od te očekivane brojke. U listopadu 2016. Hajduk i Osijek na Poljudu je gledalo 12.197 gledatelja, a inače je posljednje dvije sezone gornji limit pri dolasku Osječana bio 10.000. Na Poljudu je Osijek jedan “običan gost”, momčad koja ne privlači ekstra pozornost, iako zadnjih sezona stanuje u vrhu i igraju ravnopravno s Hajdukom. Međutim, tradicija se ne mijenja preko noći.

U organizacijskom segmentu, Hajduk utakmici pristupa kao “dvoboju visokog rizika”. Znači, utakmica je na istoj razini sigurnosnog aspekta kao i susret s Dinamom prije osam dana s bitnom razlikom da je svima jasno kako Osijek nikada ni blizu nije privlačio toliko gledatelja kao zagrebački Modri.

Ali upravo zbog zbivanja na derbiju evidentan je golemi oprez i pojačane mjere sigurnosti, pa se gledatelji pozivaju da dođu na utakmicu čak dva sata ranije radi detaljnih kontrola pri ulasku na stadion. Mjere sigurnosti kao da je 20.000 ili 30.000 gledatelja, a Osijek je samo jednom ispunio Poljud i to kada je Hajduk slavio titulu u lipnju 1995. godine.

Sve je jasno, ako Osijek privuče 10.000 gledatelja, bit će dobar posjet, ali kontrolama i mjerama sigurnosti pokušat će se osigurati utakmica bez incidenata. I taj segment je važan, isto koliko i Hajduku bodovi.

Linker
27. travanj 2024 08:38