PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
UTRKA ZA TITULU

Osječanima je najviše bodova uzeo baš - Hajduk, Dinamo je više ispustio doma nego vani

Nakon što je Bjelica sjeo na klupu, njegova momčad više na svom terenu nije izgubila ni bod
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. veljača 2021. 12:06

Ulaze u 20. prvenstvenu kolo i u uvertiru skorašnjeg međusobnog dvoboja Dinamo i Osijek poravnati. S 42 osvojena boda, Dinamo je trenutno uspješniji zbog omjera u međusobnim utakmica, ali i po gol-razlici. I jedni i drugi izgubili su dosad 15 bodova, imaju 13 pobjeda, po tri remija i poraza.

Osijek je puno svojih bodova izgubio na samom početku. U prve tri utakmice tek jedan bod, remi sa Slavenom Belupom (0:0), porazi od Hajduka (0:1) u Gradskom vrtu i Dinama (1:4) u Maksimiru. Što znači da je od 15 izgubljenih bodova Osijek čak osam izgubio prije Bjeličina dolaska. A nakon što je novi trener sjeo na klupu, njegova momčad više na svom terenu nije izgubila ni bod, ovih preostalih sedam Osječani su ispustili na gostovanjima, u Gorici (1:4), na Poljudu (1:1) i na Rujevici (1:1). Dakle, najviše je bodova (5 od 15) Osijeku oteo upravo subotnji suparnik Hajduk, a od momčadi iz donjeg dijela ljestvice samo je Slaven Belupo uspio, i to u prvom kolu, nešto uzeti Osječanima.

Osijek je, dakle, ove sezone uvjerljiv, bodovno, upravo protiv momčadi iz donjeg doma, s čime je ranije imao problema. Na svom terenu nakon prva dva kola, stopostotan. Može li to nastaviti i protiv Hajduka?

Kao što se u Maksimiru pitaju mogu li oni i nakon Pule biti uspješniji u gostima nego u Maksimiru? Dakle, Modri su na svom stadionu izgubili dosad osam bodova (porazi od Rijeke i Šibenika, remi sa Slavenom Belupom), a u gostima jedan manje (remiji s Rijekom i Lokomotivom, poraz od Osijeka). Vidljivo je, znači, da je Dinamo izgubio najviše bodova od Rijeke (5 od 15), a da je od tri poraza pomalo senzacionalno dva upisao na svom stadionu.

Što će odlučiti?

Opet, za Dinamo je loš podatak da je od momčadi iz drugog dijela ljestvice gubio bodove od čak tri kluba, Lokomotive, Šibenika i Slavena Belupa, što je nešto što Dinamo prijašnjih sezona nije dopuštao. No, od ta tri, samo je od Lokomotive bodove gubio u gostima, što je svakako dobra vijest za Mamićevu momčad u kontekstu susreta u Puli. Na čiju će stranu otići statistika u tom međusobnom obračunu Dinama i Osijeka, hoće li na kraju presuditi tzv. “male utakmice” ili uspjesi u derbijima?

Osijek danas protiv Hajduka, kluba koji mu je najviše uzeo, ali na svom terenu na kojemu je pod Bjelicom bez izgubljenog boda. Dinamo sutra protiv Istre 1961, kluba koji je daleko od vrha, takvi su ove sezone opasni za Modre, ali izvan Maksimira Dinamo je uspješniji nego na svom terenu. U derbi će s jednakim brojem bodova ili...?

1. kolo: Osijek - Slaven Belupo 1:1
2. kolo: Osijek - Hajduk 0:1
3. kolo: Dinamo - Osijek 4:1
11. kolo: Hajduk - Osijek 1:1
13. kolo: Rijeka - Osijek 1:1
15. kolo: Gorica - Osijek 4:1

5. kolo: Dinamo - Slaven Belupo 3:3
10. kolo: Lokomotiva - Dinamo 1:1
12. kolo: Osijek - Dinamo 2:0
15. kolo: Rijeka - Dinamo 2:2
16. kolo: Dinamo - Rijeka 0:2
18. kolo: Dinamo - Šibenik 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 18:50