MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
RAČUNICA JE JASNA

Ovo im se nikad nije dogodilo! Najduži riječki post bez postignutog gola u povijesti prvenstva Hrvatske!?

Pomalo nevjerojatan niz Riječani će pokušati prekinuti već u petak protiv Slaven Belupa
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 12. ožujak 2021. 16:21

Pred Rijekom i Slavenom Belupom je sada dvostruki program, prvo će se sutra susresti na Rujevici, a potom u srijedu i u Koprivnici u odgođenoj utakmici 16. prvenstvenog kola.

Murić je zabio zadnji

Za Riječane i njihovog trenera Gorana Tomića računica je jasna - Farmaceuti u petak jednostavno moraju pasti, a bilo bi dobro kad bi takav rasplet bio i u srijedu. Jer, Hajduk se probio ispred Rijeke, ima isti broj bodova, ali i bolju gol-razliku, kao i utakmicu manje.

A ta četvrta pozicija mogla bi u konačnici donijeti Europu ukoliko, primjerice, Dinamo osvoji dvostruku krunu.
Rijeka je nanizala tri uzastopna ligaška poraza i ima pet utakmica bez pobjede u prvenstvu Hrvatske. Već 443 minute nisu pronašli Riječani put do mreže suparnika u ligaškim nadmetanjima, što je post kakav im se dugo nije dogodio. Štoviše, nikad u povijesti Prve HNL riječki pucači nisu postili toliko dugo kao sada.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Negativni rekord je donedavno držala generacija iz sezone 2002./03. koju je vodio nedavno preminuli Zlatko Kranjčar. Rijeka je tada nanizala četiri ligaška kola bez postignutog pogotka, a Kranjčar je otišao nakon posljednjeg, 0:1 poraza na Kantridi od Hajduka. Naslijedio ga je Mladen Mladenović i prekinuo post, poentirao je Goran Brajković, ali je u Kranjčevićevoj upisao težak 1:4 poraz od Zagreba.

Aktualna Rijeka je posljednji gol u prvenstvu postigla prije mjesec dana, još 14. veljače na domaćoj utakmici protiv Istre 1961. Bila je 8. minuta kad je Robert Murić svladao vratara Ivana Lučića i poništio gol Šime Gržana za, pokazalo se, konačnih 1:1. Momčad koju je vodio Simon Rožman potom nije uspjela zabiti ni Gorici, ni Osijeku, ni Hajduku, lijek nije našao ni Tomić, u Maksimiru je prošlog vikenda Dinamo slavio s 2:0.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Nevjerojatan niz

Pomalo nevjerojatan niz Riječani će pokušati prekinuti već sutra, a, povijesno gledano, boljeg suparnika za taj prekid ni sami nisu mogli izabrati. Rijeka je pobijedila u četiri posljednja ligaška domaća obračuna protiv Slavena Belupa, a u zadnjih 16 domaćih utakmica s Farmaceutima, tek jednom nije uspjela poentirati. Bilo je to 30. rujna 2018. godine u obračunu iskusnih trenera Matjaža Keka i Tomislava Ivkovića, kada je vrata Koprivničana branio Antun Marković.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
27. travanj 2024 02:02