Kevin Theophile-Catherine
 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
SLIJEDI UTAKMICA SEZONE

Ozljedama razoreni Dinamo ide na derbi u Gradski vrt! Stigla nova loša vijest

Kapetan sigurno neće krenuti od prve minute, a na sve muke u obrani nadovezala se i ova...
Piše: Davorin Olivari/Tomo NičotaObjavljeno: 28. kolovoz 2021. 08:06

Što je bilo, bilo je, Šerif je propucao Dinamo, ali rane se moraju brzo zaliječiti, treba ih obložiti ljekovitim travama ili namazati nekom antibiotskom masti. Nema vremena čekati da same zarastu, jer u nedjelju Modre čeka novi, “slavonski šerif”. I on je spremio oružje za Dinamo, Bjelica i društvo sigurno misle “ako su mogli Moldavci, možemo i mi”. U ovom trenutku, sraz u Gradskom vrtu je za Dinamo vjerojatno utakmica sezone!

Ima itekakvih razloga za tu konstataciju. Dolazi odmah nakon ispadanja od moldavskog prvaka, znači nakon neuspjeha, neulaska u Ligu prvaka protiv protivnika kojeg se po svim parametrima trebalo preskočiti. Nakon takvih poraza treba pronaći dovoljno snage, prije svega one psihološke naravi. U Gradskom vrtu Modri se trebaju vratiti “iz mrtvih”. To je često vrlo teška, zahtjevna misija na kojoj vrebaju mnoge zamke i neugodnosti. Krznar i njegovi dečki u nedjelju igraju “utakmicu karaktera”. Nakon nje dobro će se vidjeti od kakvog su materijala sazdani.

Važnost slavonskog nogometnog “čobanca” za Modre na još veću potenciju diže i činjenica da bi posrtajem protiv Bjelice i društva zaostali šest bodova za Osječanima, a tko zna možda i za Hajdukom ako dobije jadranski derbi. Jest da Modri imaju utakmicu manje, da je prvenstvo tek na začetku, ali takav zaostatak dao bi ogroman vjetar u jedra njihovim glavnim konkurentima za naslov prvaka.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Pobjeda Modrih u Osijeku, pa čak i neodlučeno, situaciju nakon ispadanja od Šerifa stavljaju “pod kontrolu”.

- Kad se radi o kadru igrača za Osijek, ima dosta ozljeda, ali to već znate. Opet ćemo morati raditi neke nove rošade, razmišljati o novim igračima koje ćemo uvesti u udarnih jedanaest. Arijan Ademi ide s nama na put, ali neće biti u prvoj postavi. Bit će na klupi, a ako bude potrebno, aktivirat će se - kazao je Krznar.

Lokosima ništa

Dakle, Ademi opet ne starta, a to je opet hendikep za Dinamo. Ponavljamo poput papagaja, ali nikad se nećemo umoriti to ponavljati. Dinamo je bez Ademija ipak neka sasvim druga momčad, bitno slabija. Dokazano mnogo puta... A itekako se to vidi i ove sezone. Ademi se ozlijedio 20. srpnja u onoj zagrebačkoj utakmici protiv Omonije, od tada ga nema na travnjaku. Možda vam je promaklo, ali kapetan Modrih nije do sada odigrao niti jednu utakmicu u HNL-u! Osim 42 minute protiv Ciprana odigrao je ove sezone samo dva ogleda protiv Valura. Kad govorimo o Dinamovim izvedbama i rezultatima to svakako moramo uzeti u obzir.

A ima još jedna zanimljivost kad su pitanju Ademi i utakmice s Osijekom. Kapetan je najviše je pogodaka u karijeri postigao upravo protiv Osijeka. Ukupno je četiri puta tresao mrežu. Štoviše, Ademi je u veljači 2018. bio dvostruki strijelac u Dinamovoj pobjedi u Gradskom vrtu sa 4:2 i to su mu ujedno bili jedini pogoci u sezoni. Pa zamislite sad veznu liniju Modrih u nedjeljnom derbiju. Neće u prvom sastavu biti Ademija, prodanog Majera i uskoro prodanog Jakića!

U drugim okolnostima sva trojica bi bila u udarnoj postavi. A nije tu kraj velikim Dinamovim nevoljama s ozljedama. Ozljede haraju Dinamovom svlačionicom gore nego delta soj koronavirusa mnogim dijelovima svijeta. Nakon što su otpali Lauritsen i Perić zbog ozljeda, Krznar je jučer izvijestio o još jednoj stoperskoj neugodi.
- Po znakom pitanja nam je i Theophile. Vjerujem da ćemo ga ipak uspjeti osposobiti. Osjetio je bol u donjem hvatištu lože. Nadamo se da nije ozbiljno. O njemu pričam uz zadršku, ali vjerujem da će igrati.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Kad je riječ o Osijeku, trener Modrih je kazao...

- Osijek nam je zasigurno veliki protivnik, ali Dinamo je momčad koja je 17 puta bila sudionik skupina europskih natjecanja. Sigurno da kad postavljate ciljeve, to radite prema onima iz prethodne sezone. Nadamo se da će ovako biti i ove sezone, napadamo dvostruku krunu.

Bi li ga u ovakvoj situaciji zadovoljio bod?

- Neću kalkulirati. Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, postavit ćemo se tako i u Osijeku - zaključio je Krznar.

Zaključimo još da će Rennes Dinamu odštetu za Lovru Majera platiti u tri rate, u idućih godinu i pol dana, svakih šest mjeseci po jedna rata. To je ovih 12 milijuna eura, bonusi idu posebno. A po prvom ugovoru koji je potpisao Majer s Dinamom, Lokomotiva je imala 20 posto njegova idućeg transfera. U Maksimiru kažu da tog dodatka sad nema, da je Dinamo u međuvremenu otkupio i taj dio i da čitav iznos pripada Modrima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 20:56