CROPIX
BITKA ZA DRUGO MJESTO

POČINJE VELIKA UTRKA HAJDUKA I RIJEKE: 'SVE OSIM POBJEDE NOVA JE PLJUSKA' 'Ja sam fokusiran da se završi ovo prvenstvo, uskoro ćemo biti pametniji...'

RIJEKA Matjaž Kek usredotočen na današnji sraz s Interom na Rujevici u kojem se lovi drugo mjesto
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 08. svibanj 2018. 17:00

Kiksovima Dinama i Hajduka nogometaši Rijeke i dalje su ostali vodeća momčad na onoj virtualnoj ljestvici proljeća, ali na Rujevici su dovoljno iskusni da znaju kako je riječ o nečemu što bi trebala biti zabava i zanimacija, kako to Matjaž Kek voli reći kada govori o brojkama, za navijače i novinare. Zbog toga poraz od Lokomotive nije pometen “pod tepih“ pa je na Rujevici i tijekom jučerašnje najave današnjeg sraza s Interom to bila tema.

Za struku je puno važnije ono što se događa na travnjaku zbog čega nije iznenađenje što je nakon poraza kod Lokomotive održan sastanak igrača s klupskim vodstvom.

Drilanje nije nužno

Predsjednika Miškovića nije bilo, ali svoje je viđenje situacije igračima prenio sportski direktor Srećko Juričić. O čemu je bilo riječ ostalo je unutar zidova riječke svlačionice, kao i odgovor na pitanje hoće li momčad snositi kakve posljedice. Puno će biti zanimljivije vidjeti kakva će biti reakcija. U situaciji kada se u proljetnom dijelu nije uspjelo ugroziti trofej ni dobiti jasne konture momčadi za iduću sezonu, sve je usmjereno prema osvajanju drugog mjesta. Matjaž Kek zbog toga radije gleda prema današnjem srazu s Interom u kojem se lovi drugo mjesto. Osvrnuo se i na Lokomotivu, na jedno od najlošijih poluvremena Rijeke u njegovu mandatu.

- Teško je meni govoriti koje je bilo najgore, ali da nije bilo dobro, to je činjenica - rekao je Kek za čiju je momčad dobra stvar što je prilika za iskupljenje pred vratima.

Protiv Intera na Rujevici sve osim pobjede bila bi nova pljuska i udarac ambicijama osvajanja drugog mjesta.

- Nekada je bolje imati manje vremena, da se manje priča i što prije dođe do nove utakmice. Razgovarali smo, došli su ljudi iz klupskog vodstva razgovarati s igračima. Nekada je to oštrije, nekada manje oštro... Što se treninga tiče, mislim da je u ovom trenutku malo lakši trening primjereniji nego neko drilanje. O utakmici s Lokomotivom sam rekao što sam imao i medijima i igračima, sada bih razmišljao o Interu. Očekujem od momčadi da odigra kvalitetno, sa željom i energijom, naravno i da dođe do pozitivnog rezultata.

Zagreb, 040518.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Utakmica 33. kola Hrvartski Telekom Prva liga,
NK Lokomotiva - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Matjaz Kek.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U gornjem domu lige

Inter večeras treći put ove sezone dolazi na Rujevicu. Jednom je izvukao 0:0, drugi put u Kupu je također opasno zaprijetio Riječanima, zbog čega je svima jasno da će razina igre morati biti puno viša od one protiv Lokomotive.

- Inter je momčad koja je pobjedama protiv Osijeka i Istre potvrdila svoje mjesto u gornjem domu, puni su iskustva i mladosti... U pozitivnoj su seriji, znaju kvalitetno izaći iz bloka u kontru i polukontru, uz to imaju i dobre pojedince. Mi ćemo s igračima koji su zdravi i željni probati doći do našeg cilja a to su novi bodovi.

Matjaž Kek ni inače ne govori o sastavu, nije želio ni sada otkriti hoće li biti promjena uvjetovanih njegovim nezadovoljstvom onime što su neki igrači pružili na zadnjim utakmicama. Doduše, zbog ozljeda nekih igrača i pitanje je koliko Kek ima prostora za rotacije.

- Vidjet ćemo na kraju tko će biti u kadru, vjerojatno će doći do nekih rotacija, ali kako nikada ne govorim o sastavu neću ni sada.

Nije se Kek htio upuštati ni u pogledu prema budućnosti. Rudeš i Lokomotiva su pokazali ono što je nerijetko isticao da aktualnoj momčadi nedostaje malo više fakina.

- Ja sam fokusiran da se završi ovo prvenstvo, a imamo ljude koji su za to postavljeni i odgovorni. Na kraju krajeva, bit ćemo pametniji i lakše ćemo o tome pričati nakon zadnjeg kola - zaključio je Kek.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 07:30